Omeleta z rúry fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 21. apríla 2015

Inšpirácia na chutné teplé raňajky

5 minút
príprava
5+5 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Rúru som zapla na 180°C. Fazuľové struky, cibuľku na kolieska a paradajky pokrájané na kúsky som opekala na 1 PL oleja do odparenia prebytočnej tekutiny.

    Omeleta z rúry (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zeleninu som zaliala rozšľahanými a osolenými vajcami a nechala tuhnúť asi minútu.

    Omeleta z rúry (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hneď potom som panvicu vhodnú na zapekanie vložila do rozhorúčenej rúry a nechala ju tam 5 minút, omeleta stihla stuhnúť tak akurát.

    Omeleta z rúry (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Preloženú na tanier som naporcovala a zajedali sme ju tmavým pečivom. Viac na www.cookulienka.blogspot.ch

    Omeleta z rúry (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

mezi
To čo si navarila je praženica. Možno trochu suchá pre malé množstvo tuku. Ba povedal by som že je to až "haruľa". Žiaľ.
Omeleta sa pripravuje s prídavkom mlieka, v horšom prípade vody, k rozťahaným vajciam. V exkluzívnom prípade s vaječným koňakom.
smejkad
zienky a mladenci, co ste mudrejsi ako ja
aky zmysel ma robit to v rure?
nestaci zakryt a urobit na platni?
dakujem :-)
kukulienka71
u nás sa praženica počas praženia mieša, @mezi. Neviem, odkiaľ máš, že omeleta musí obsahovať mlieko? Je to len jedna verzia. A s tou haruľou si to úplne zabil:-))
@2010 , videla som robiť japonskú omeletu aj v hranatej forme a potom sa stáčala, vďaka za hodnotenie aj video, potešil si ma, a aj ty, @methi.
kukulienka71
@smejkad , v rúre sála teplo zo všetkých strán, omeleta sa urobí naozaj rýchlo a bez obracania. Zakrývať som ju nezvykla nikdy ani na platni.
kecemis
Pekne si pripravila. Tiez robim podobne. Zvycajne zuzitkujem zeleninu napr. s polievky. Vajcia riadne premiesat, aby sa az spenili, vmiesam zeleninu a dam zapiect. Su potom, ako tvoje, viac nadychane, nie tak ubyte.
smejkad
@2010
a preco si s tym nevysiel na plac minuly tyzden, ked som nevedela, co este vymysliet z karfiolu?
paradne vyzera aj tvoja verzia
ak tomu dobre rozumiem, v principe hociaka zelenina, vajcia, trosku muky, supnut do rury a potom bastit?
skvele :-)
radost
...a mne sa páčia tie kukulienkine nadýchané vajcia..:-)
akurát zo šetrnosti a lakomosti tiež rozmýšľam ako @smejkad...
preto prosím šikovnú "malú" kukučku,by mi napísala-či cítiť rozdiel v chuti-na panvici a v rúre..
a-prifarbila si kurkumou..či sú tie tvoje vajíčka také žltučké..??
dobre mi je tu s vami..:-)
kukulienka71
@kecemis , s tou zeleninou z polievky to je super nápad! chuťovo je totiž vynikajúca a aj keď už toho veľa neobsahuje, škoda je ju vyhadzovať;-) s tou nadýchanosťou je to tak, ako píšeš, tiež som bola milo prekvapená, ďakujem ti.
Aj mne sa páči karfiolová verzia, aspoň dodatočne ukladám, takéto zeleninové variácie sú u nás teraz vítané, vďaka
@radost , aj by som ti napísala, že skús v mikrovlnke, keď sa ti zdá rúru zapínať takto neekonomické, len s tým nemám skúsenosť, asi ani nebudem mať:-) inak ak si to dobre zorganizuješ, nemusíš ju zapínať len kvôli omelete, po nej tam môžeš šupnúť trebárs piecť mäso k obedu a znížiť teplotu, pomaly pečené či dusené jedlá sú v kurze;-)))
aby som ti úprimne povedala, ja som chuťový rozdiel cítila, preto budem omeletu pripravovať už len takto. A kurkumu som nepoužila:-D, dostala som domáce vajíčka od milých susedov, takto na jar sme sponzorovaní:-)) ďakujem za pekný komentár
havino
to fakt v rúre? nále čo sa tu už človek na staré kolená nenaučí, ja isto vyskúšam, lákavá fotka a vidieť aj peknú nadýchanú štruktúru
evanaaa
Skúsim aj ja, ak budem mať rozohriatu rúru, lebo mne na 180 st. trvá najmenej 10 minút ( na 200 st. aj 20 m.), a kvôli minúte dvom sa mi neoplatí, ale ochutnať chcem omeletku, dala by som aj papriku.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia