Omeleta trochu inak

randoinetta - fotkarandoinetta, 10. mája 2015

Myslím, že pri omeletách sa medze nekladú.

1
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
3 väčšie ružičky
1 ks
1 ks
štipka sladká
1 PL (alebo slnečnicový)
štipka




Postup

  1. 1

    Do hrnca s horúcou vodou si vložíme ružičky brokolice, mierne povaríme (nie úplne domäkka). Mozzarellu a rajčinku si nakrájame na plátky. Rozmiešame si v miske vajíčka, mierne ich osolíme.

  2. 2

    Do panvice si dáme olej, necháme trochu rozpáliť, vylejeme naň rozmiešané vajíčka, a na vrch poukladáme brokolicu, plátky rajčinky a Mozzarelly. Posypeme štipkou mletej sladkej červenej papriky a štipkou oregana. Prikryjeme pokrievkou.

  3. 3

    O cca 15 min. by malo byť viditeľné, že vajíčka zmenili konzistenciu- stvrdli. Vyklopíme na tanier. Podávame s chlebíkom, poprípade s kečupom. Dobrú chuť. :)

Diskusia k receptu

katka78
U mňa brokolica pokojne aj bez predvárania. Chutne si navarila a aj celkom sýte. Ja by som to mala na dvakrát a to nemám úplne malý apetít :-).
randoinetta
Ďakujem. Áno tá brokolica môže byť kľudne aj bez predvárania alebo ju len trochu prelejem horúcou vodou.Tak sa zachová viac vitamínov.Ale celé toto jedlo sa dá robiť na rôzne kombinácie a naozaj máte pravdu je to sýte. Pre chlapa k raňajkám a aspoň do tej 10tej máme kľudnú sýtu domácnosť. :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia