Omeleta priamo z rúry

frezia68 - fotkafrezia68, 18. februára 2011
Omeleta priamo z rúry
Foto: frezia68

Táto omeleta sa môže pripraviť aj v sobotu večer a na nedeľné ráno máme o raňajky postarané.

20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks väčšia
100 g prerastená
150 g z konzervy
150 g  v konzerve
3-4 ks
100 ml
250 g varené
4 ks
1/4
  na vymastenie pekáča
na ozdobu (menší)
 drvená




Postup

  1. 1

    Pripravím si potrebné potraviny...

    Omeleta priamo z rúry - obrázok 1
  2. 2

    Slaninu nakrájam na tenké rezančeky a osmažím spolu s cibuľou,ktorú som tiež nakrájala na drobno.Pridala som červenú papriku,ktorá má omeletu zdobiť farebne a preto som ju nakrájala na väčšie kocky.V tejto fáze sa môžu pridať huby,klobáska,alebo na čo máte chuť.Krátko som podusila.

  3. 3

    Vajíčka som rozšľahala so smotanou,osolila,pridala MČK,drvenú rascu.Varené zemiaky som nakrájala na menšie kocky,pridala slaninku s cibuľou,vajíčka,hrášok,kukuricu,nasekanú vňaťku,petržlenovú vňať a všetko premiešala.

  4. 4

    Pekáčik som vymazala maslom,naliala ochutenú zmes,do ktorej som pridala aj trocha čilli a posypala strúhaným syrom.Piekla som v rúre vyhriatej na 200°C cca 20 min.,kým sa omeleta nesfarbila do zlatista.Po nakrájaní bola pekne farebná.Dobrú chuť!

    Omeleta priamo z rúry - obrázok 4

Diskusia k receptu

evanaaa
Dobré, pekné, dala by som aj viac vajec, nech je toho viacej, rátam, že tá forma mohla mať tak 30x20 cm, tak akurát.
frezia68
@evanaaa :ak dáš do väčšieho pekáčika,nebude vysoká a kratšie budeš piecť,urob " od oka",veď si skúsená gazdinka,nie? A vajíčka koľko chceš,aj zemiakov môžeš pridať,ja som dala menej,aj vajíčka len tri....nám stačí a bude aj na raňajky.
danculka
Zatial vajcia môžem,tak to vyzerá,že to vyskúšam..ha,ha,ha,
babidka
krasna omeletka ! tak taku predsa nebudem odkladat na neskor:-) Studena by u nas uz neprehovorila , radsej ju zjem hned za cerstva :-)
frezia68
Máš pravdu,lenže zvýšilo,tak prihrejem v mikrovlnke na frištik= raňajky :-)))
sracz
Pekna praca, prima vona, super chut! Tvoju "varesku" uz poynavam podla tanierov s majolikou. Krasa prekrasna! A oponenti_tky maju pravdu. Zasadne nic neodkladat na zajtra, nic neprihrievat v mikrovlnke - okamzite zjest - co je v brusku to sa pocita (rata) a "termiti (i ... ty)" sa s oblubou tulaju, zvlast po nociach, v dome a v kuchynskych komplexoch extra zvlast (pozri si tu Taliansku Anglicanku Nigella), takze by sa to mohlo "stratit" a nasinec by utrel suchu pusu! Presne tak, ako som to bol uz niekde niekedz cital: "Neodkladaj na zajtra, co mozes urobit dnes a pozajtrajska sa nemusis ani dozit"! Koment k Tvojej omeletke? Bars fajna, prudko jedla so sklonom k recidive!
cvikla
Uz davno som nerobila, skusim podla teba. Dakujem za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia