Omeleta na nedeľné ráno

namarie - fotkanamarie, 17. novembra 2013
Omeleta na nedeľné ráno
Foto: namarie

Na dôležitosť raňajok nemusím apelovať, ale povedzme si pravdu - kto pravidelne raňajkuje? Ja nie. Ale nedeľné raňajky si nenechám ujsť nikdy! A táto Zobraziť celý popisNa dôležitosť raňajok nemusím apelovať, ale povedzme si pravdu - kto pravidelne raňajkuje? Ja nie. Ale nedeľné raňajky si nenechám ujsť nikdy! A táto omeleta mi pomáha zabudnúť, že raz príde aj pondelok... :)

1
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
4 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Na panvici zohrejeme olej. Zatiaľ si nakrájame cibuľu a huby /šampióny, hlivy, bedle.../ a pridáme ich na rozpálený olej. Pridáme čierne korenie, turmeric prášok /ak nemáte - použite kari zmes/ a chilli papričku. Ja používam buď sušené Cayenne chilli, alebo nakladané, ktoré su pekne šťavnaté. :) Premiešajte

  2. 2

    V miske si zatiaľ rozšľaháme vajíčka a pridáme do nich soľ. Keď sú huby pekne do hneda osmahnuté prilejeme vajcia, položíme na ne cherry paradajky, kukuricu, olivy a tesne pred dokončením posypeme rozmarínom. Trik je v tom, že omeletu neobraciam. Nechám ju 5 min. dorobiť sa na ohni tak aby bol povrch skoro ako viac dorobené vajíčko na mäkko :)

  3. 3

    Omeletu skĺzneme z panvice na tanier, dozdobíme rozmarínom a podávame s hriankami a cesnakom /napríklad.... :)/ Ale výborná je aj len tak sama o sebe. Dobrú chuť a svieže ráno :)

Diskusia k receptu

eviana
Tomuto jedlu by som nedokázala odolať, vyzerá veľmi chutne... krása :)
jamarlen
a potom už šup, drevo rúbať, rylovať, a sneh odhřňať… až do večere!:)
jamarlen
jááj, zabudol som, na ostrovoch som k tomuto najradšej s veľkou chuťou popíjal čaj s mliekom, ktorý v iných zemepisných šírkach nemôžem ani cítiť a prechádzka po jesennej, či jarnej pláži mi bez obeda do večere vydržať veru nedovolila….
veronika353
Většinou dělám omeletu v pátek večer,ale tuto tvoji klidně udělám i v neděli ráno:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia