Omáčka k mäsu

Omáčka k mäsu
Foto: stefanm
stefanmStefanm, recept pridal: 12. apríla 2011 8:46Ďalšie jeho recepty

Omáčka výrazne zmení charakter pokrmu.Podľa použitých prísad sa jedlo mení a dostáva "novú tvár".Rád pracujem na omáčkach a vymýšľam rôzne príchute jak orientálne tak klasické ale napríklad aj ovocné(viď moje staršie recepty).Pridávam jednu jednoduchú ktorú som podával v nedeľu k pečenému kuraciemu stehnu.

Suroviny

5
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Vo výpeku opražíme nakrájanú cibuľu a precedíme ho.Pridáme nakrájané papriky,olivy a bambusové výhonky.Na záver pridáme nakrájaný hríb (mal som posledný mrazený),zahustíme solamylom rozpusteným v troche studenej vody dochutíme kečupom,pridáme lyžičku masla,krátko prevaríme a podávame. Podával som omáčku k pečenému kuraciemu stehnu a ako prílohu som zvolil dusenú zázvorovú ryžu a opekanu zeleninovú zmes.Nechýbalo,samozrejme,pivko!
Omáčka k mäsu - obrázok 1



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • korbacik, 12. apríla 2011 o 14:54
    ... nooo, to nemôže byť zlé. Len neviem, kde zoženiem bamb. výhonky, mám ich veľmi rada, ale zatiaľ som ich mala len z nejakej mrazenej zeleniny. Žeby v Tesco ? :)


  • evanaaa, 12. apríla 2011 o 15:03
    Korbacik, aj v Bille, ak máš možnosť, v regáli s exot. potravinami, tam je aj kokos. mlieko, ryžový ocot, sezamový olej , ryž.papier a i.


  • vierik, 12. apríla 2011 o 18:36
    Môže byť...Vyskúšam,díky za nápad...


  • enerrgizer, 12. apríla 2011 o 18:38
    perfektne vyzerá aj to mäsko a pivo, nielen omáčka...


  • elisticka, 13. apríla 2011 o 14:05
    mnam obedik:-)) aj bez pivka....



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist