Omáčka k mäsu

Omáčka k mäsu
Foto: stefanm
stefanmStefanm, recept pridal: 12. apríla 2011 8:46Ďalšie jeho recepty

Omáčka výrazne zmení charakter pokrmu.Podľa použitých prísad sa jedlo mení a dostáva "novú tvár".Rád pracujem na omáčkach a vymýšľam rôzne príchute jak orientálne tak klasické ale napríklad aj ovocné(viď moje staršie recepty).Pridávam jednu jednoduchú ktorú som podával v nedeľu k pečenému kuraciemu stehnu.

Suroviny

5
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Vo výpeku opražíme nakrájanú cibuľu a precedíme ho.Pridáme nakrájané papriky,olivy a bambusové výhonky.Na záver pridáme nakrájaný hríb (mal som posledný mrazený),zahustíme solamylom rozpusteným v troche studenej vody dochutíme kečupom,pridáme lyžičku masla,krátko prevaríme a podávame. Podával som omáčku k pečenému kuraciemu stehnu a ako prílohu som zvolil dusenú zázvorovú ryžu a opekanu zeleninovú zmes.Nechýbalo,samozrejme,pivko!
Omáčka k mäsu - obrázok 1



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • korbacik, 12. apríla 2011 o 14:54
    ... nooo, to nemôže byť zlé. Len neviem, kde zoženiem bamb. výhonky, mám ich veľmi rada, ale zatiaľ som ich mala len z nejakej mrazenej zeleniny. Žeby v Tesco ? :)


  • evanaaa, 12. apríla 2011 o 15:03
    Korbacik, aj v Bille, ak máš možnosť, v regáli s exot. potravinami, tam je aj kokos. mlieko, ryžový ocot, sezamový olej , ryž.papier a i.


  • vierik, 12. apríla 2011 o 18:36
    Môže byť...Vyskúšam,díky za nápad...


  • enerrgizer, 12. apríla 2011 o 18:38
    perfektne vyzerá aj to mäsko a pivo, nielen omáčka...


  • elisticka, 13. apríla 2011 o 14:05
    mnam obedik:-)) aj bez pivka....



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist