Omáčka k mäsu

Omáčka k mäsu
Foto: stefanm
stefanmStefanm, recept pridal: 12. apríla 2011 8:46Ďalšie jeho recepty

Omáčka výrazne zmení charakter pokrmu.Podľa použitých prísad sa jedlo mení a dostáva "novú tvár".Rád pracujem na omáčkach a vymýšľam rôzne príchute jak orientálne tak klasické ale napríklad aj ovocné(viď moje staršie recepty).Pridávam jednu jednoduchú ktorú som podával v nedeľu k pečenému kuraciemu stehnu.

Suroviny

5
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Vo výpeku opražíme nakrájanú cibuľu a precedíme ho.Pridáme nakrájané papriky,olivy a bambusové výhonky.Na záver pridáme nakrájaný hríb (mal som posledný mrazený),zahustíme solamylom rozpusteným v troche studenej vody dochutíme kečupom,pridáme lyžičku masla,krátko prevaríme a podávame. Podával som omáčku k pečenému kuraciemu stehnu a ako prílohu som zvolil dusenú zázvorovú ryžu a opekanu zeleninovú zmes.Nechýbalo,samozrejme,pivko!
Omáčka k mäsu - obrázok 1



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • korbacik, 12. apríla 2011 o 14:54
    ... nooo, to nemôže byť zlé. Len neviem, kde zoženiem bamb. výhonky, mám ich veľmi rada, ale zatiaľ som ich mala len z nejakej mrazenej zeleniny. Žeby v Tesco ? :)


  • evanaaa, 12. apríla 2011 o 15:03
    Korbacik, aj v Bille, ak máš možnosť, v regáli s exot. potravinami, tam je aj kokos. mlieko, ryžový ocot, sezamový olej , ryž.papier a i.


  • vierik, 12. apríla 2011 o 18:36
    Môže byť...Vyskúšam,díky za nápad...


  • enerrgizer, 12. apríla 2011 o 18:38
    perfektne vyzerá aj to mäsko a pivo, nielen omáčka...


  • elisticka, 13. apríla 2011 o 14:05
    mnam obedik:-)) aj bez pivka....



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist