Omáčka k mäsu

stefanm - fotkastefanm, 12. apríla 2011
Omáčka k mäsu
Foto: stefanm

Omáčka výrazne zmení charakter pokrmu.Podľa použitých prísad sa jedlo mení a dostáva "novú tvár".Rád pracujem na omáčkach a vymýšľam rôzne príchute jak orientálne tak Zobraziť celý popisOmáčka výrazne zmení charakter pokrmu.Podľa použitých prísad sa jedlo mení a dostáva "novú tvár".Rád pracujem na omáčkach a vymýšľam rôzne príchute jak orientálne tak klasické ale napríklad aj ovocné(viď moje staršie recepty).Pridávam jednu jednoduchú ktorú som podával v nedeľu k pečenému kuraciemu stehnu.

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 ks
1/2 ks
5-6 ks
5-6 plátkov
1 ks
1 ČL
1 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Vo výpeku opražíme nakrájanú cibuľu a precedíme ho.Pridáme nakrájané papriky,olivy a bambusové výhonky.Na záver pridáme nakrájaný hríb (mal som posledný mrazený),zahustíme solamylom rozpusteným v troche studenej vody dochutíme kečupom,pridáme lyžičku masla,krátko prevaríme a podávame. Podával som omáčku k pečenému kuraciemu stehnu a ako prílohu som zvolil dusenú zázvorovú ryžu a opekanu zeleninovú zmes.Nechýbalo,samozrejme,pivko!

    Omáčka k mäsu - obrázok 1

Diskusia k receptu

korbacik
... nooo, to nemôže byť zlé. Len neviem, kde zoženiem bamb. výhonky, mám ich veľmi rada, ale zatiaľ som ich mala len z nejakej mrazenej zeleniny. Žeby v Tesco ? :)
evanaaa
Korbacik, aj v Bille, ak máš možnosť, v regáli s exot. potravinami, tam je aj kokos. mlieko, ryžový ocot, sezamový olej , ryž.papier a i.
vierik
Môže byť...Vyskúšam,díky za nápad...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia