Olejová bábovka

nocka - bez fotkynocka, 1. júna 2017
Olejová bábovka
Foto: nocka

Jemná olejová bábovka

20
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
250 g
4 ks
100 g
1 dl
1 bal
1 bal




Postup

  1. 1

    Cukor si rozdelíme na dve polovice. Jednu polovicu zmiešame s 3 žĺtkami a jedným celým vajcom do peny. Pridáme vanilkový cukor, postrúhanú citrónovú kôru, teplú vodu a dobre vyšľaháme (vodu pridávame pomaly za stáleho šľahania).

  2. 2

    V inej nádobe si z troch bielkov vyšľaháme tuhý sneh, a postupne do neho zašľaháme druhú polovicu cukru.

  3. 3

    Do vyšľahaných žĺtkov v bode 1. striedavo pridávame preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a sneh. Nakoniec do cesta zamiešame olej.

  4. 4

    Z cesta si odlejeme časť, ktorú prifarbíme kakaom (asi 1/3). Polovicu bieleho cesta vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, naň nalejeme hnedé cesto a znovu biele cesto.

  5. 5

    Bábovku vložíme do vopred vyhriatej rúry a pomaly pečieme.

Diskusia k receptu

mitzy
prekrásna bábovka, vyzerá ako by bola tesaná z mramoru. uložená, takéto sú naj.
jack
Veľmi sa mi páči.Manžel má rád bábovky,tak nabudúce ho bude čakať tvoja:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia