Ojako domburi - kuře s vejci

mijaita - fotkamijaita, 23. októbra 2014
Ojako domburi - kuře s vejci
Foto: mijaita

Jeden z velmi jednoduchých, čínských receptů. Sojovou omáčku má dnes téměř každý, rýžové víno shao sing asi ne, ale jako náhražka se dá Zobraziť celý popisJeden z velmi jednoduchých, čínských receptů. Sojovou omáčku má dnes téměř každý, rýžové víno shao sing asi ne, ale jako náhražka se dá použít suché dezertní víno.

2
porcie

Suroviny

1 ks
1/4 i viac ks
1 PL
4 PL
4 PL
2 PL
4 ks
Príloha:




Postup

  1. 1

    Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a v misce smícháme se škrobem, troškou oleje a necháme odležet 30 min a déle. Následně orestujeme, odložíme na stranu a rozdělíme na 2 porce.

  2. 2

    Na jednu porci - do pánve 2 PL vody, 2PL sojové omáčky, 2 PL rýžového vína (nebo desertního). Maso a pórek pokrájený našikmo v této směsi několik minut povaříme. 1 - 2 vejce rozšlehaná vlijeme pokud možno mezi kousky masa a necháme pomalu srazit.

  3. 3

    Servírujeme na dobrou, dlouhozrnnou rýži.

  4. 4

    Do masa přidávám kousky máčených, černých hub, nejsou ale zásadní.

Diskusia k receptu

capko
Hezký recept a zložitej ten je naročnej. Kde zeženu dezertní víno? A jáátra tam nejdou?
jujoska
paci sa mi to, ryzove vino uz dnes nie je hadam taky problem zohnat, teda ak mate pristup k azijskym obchodom
mijaita
@capko kazdy recept je variabilni, dej si jatra, kdyz ti s vejci budou chutnat. Ta nemusis predem restovat, tu fazi vynech. Vina desertni maji v kazdem obchode s potravinami. @jujoska varim rada cinskou kuchyni, vino mam stale. Kupuji u Vietnamcu. Vino doda hodne zajimavou chut celemu jidlu.
mijaita
@patroveckypitrs jak bystré :-) Presto, k tomu bych se ja nikdy nesnizila. Fotim jen co sama uvarim a cinska jidla varim uz 30 let. Mas-li nejaky dotaz, rada zodpovim.
frezia
Keby som nevarila prave vcera azijske jedlo, dnes by som uvarilo podla tvojho receptu, aj s tymi ciernymi hubami a ryzovym vinom. Dostat ho v kazdom obchode s azijskymi potravinami. Azijska kuchyna je nasa oblubena, casto ju varim.Tvoje jedlo je jednoduche a urcite chutne. Zaujali ma tam tie vajcia, pridane do mäsa, este som to nerobila, ale urcite vyskusam.
mijaita
Bude ti chutnat kdyz tahle jidla mate radi. Hlavne kdyz na to mas suroviny. Houbicky v tom jsou super, ja je zaleju varici vodou, necham nabobtnat a pak je striham :-) Mozna sem par receptu pridam jeste.
mijaita
@afataga ale ja se dobre baviiim, ten me opravdu nenas*e, vydzt je roztomilej a vsimni si jak je bystrej! :-) Jo, meli to v ty cinsky rest nahodou moc dobry. Snad jsem to opsala spravne :-)?
afataga
a asi tam mali aj dobre svetlo, ked mas taku krasnu fotku, ci si s tym bezala na ulicu?
zolik
@mijaita "opsalas to moc hezky". Taketo rychle jedla z Wok-u mam ja ja velmi rada. Po dlhom pracovnom dni je na stole rychla, chutna a hlavne tepla vecera. Casto robim z dvojitej davky a mame na 2. den na obed v praci. Urcite vyskusam aj takto. S vajickami/prazenicou som do teraz robila len ryzu a slize.
P.S. Nad receptami pana Bystreho sa bavim aj ja. Ani tak nie, co do obsahu, ale sloh, pravopis a skladba viet su "pecka". :-)
mijaita
@margaretka chut vina se popsat neda, je vonave, ale pripodobnit k cemu, netusim. Ono se pridava snad do vsech cinskych jidel a vytvari tu specickou vuni a chut. Uvar klidne bez vina. A co, nebude to cinske, ale bude to dobre a o to jde, ne?
zuzanka1367
Hodné odskúšania ukladám a pri prvej príležitosti pripravím... foto veľmi vkusné!!!
jarunka
Wow, toto sa mi paci, jednoduche a dobre jedlo. Vyskusam v tyzdni. Mam na nieco take chut. Mozno uz v nedelu :-)
evanaaa
Tak toto by som vyskúšala aj ja, ale bez toho vína, no dalo by sa nahradiť aj ryžovým octom? Lebo ten mám a ešte som ho neskúšala, ani neviem akú má chuť, ale víno to nie je, tak neviem......alebo čím by sa dalo ešte nahradiť, lebo my víno nedržíme doma.
mijaita
@evanaaa ryzovy ocet ma specifickou chut ale je to ocet. Tohle jidlo je sladoucke, tak lahodne naslasdle, tam se opravdu nehodi nic kyseleho. Pisu u receptu, ze lze nahradit s primhourenym okem, vinem sladky, desertnim. Tak treba ti da trosku nekdy kamoska, nebo si kup nekde v restiku 1 dcl :-) Ja nevim, jako to je pouze se sojovkou, vino mam doma stale, to ryzove, cinske. Dala bych ti, ale jsi prece jenom trosku dal ! :-)
mijaita
Komentare vsech me tesi, ted jsem zvedava, kda a jestli nekdo uvari!?
mijaita
@kukulienka houby, bambusove vyhonky, porek, to vsechno muzes dat, ano, vyborne! A jsem rada, ze se tady uvari i jidla jina nez krajova. Diky za komentar i fotku , diiiiiiiiiik ! :-)
p.s. pozadej admin at ti vlozi fotku misto odkazu!
salinka
@mijaita , ďakujem veľmi pekne pekne za recept. Prihodila som aj shiitake a použila som ryžový ocot. Bolo to výýýborné, pripomenulo mi Singapur, kde som koštovala všetky ázijské kuchyne:-)


mijaita
@salinka komentar k receptu, vylovenemu z KK vzdycky udela radost, zvlast kdyz chutnalo. Houbickama se nic nepokazi, ja je v tech jidlech take rada. Ale jen ucho jidasovo pouzivam. Dekuji i zadokumentarni foto:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia