Mäsové guľky
Mäsové guľky

Ohnivé oči

kvakac - fotkakvakac, 24. augusta 2018
Ohnivé oči
Foto: kvakac

Na toto ma naviedol jeden kamarát. Vždy mi ostáva veľa plnky do plnených paprík. Tak teraz keď mi ostane plnka, šupnem ju do mrazničky Zobraziť celý popisNa toto ma naviedol jeden kamarát. Vždy mi ostáva veľa plnky do plnených paprík. Tak teraz keď mi ostane plnka, šupnem ju do mrazničky a potom neskôr použijem na toto jedlo. Kedže skončila uhorková sezóna, tak začneme zase variť.

8 - 10
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Na plnku:
500 g mleté
200 g uvarená
3 ks
6 strúčikov
Ostatné:
700 g
1 pohár
2 ks (syr s bielou plesňou)
podla počtu guliek (prerastená, plátky)
 na potretie plechu




Postup

  1. 1

    Moc som to nefotil, je to jednoduché a ide to rýchlo. Uvarenú ryžu a mleté mäso so všetkým na plnku si premiešame a urobíme guľky. Veľkosť si zvoľte podľa seba. Každú guľku obalíme tenkým plátkom slaniny a ukladáme ich na plech. Medzi kúskami necháme priestor na kyslú kapustu, ktorou to obložíme. Do stredu každej guľky urobíme jamku do ktorej vložíme feferónku so syrom. Každú feferónku očistíme od stopky a vyberieme malou lyžičkou zrnká. Namiesto nich vložíme do paprík guľky syra, ktoré sme pripravili z enciánu. Zrnká z feferóniek použijeme do plnky.

    Ohnivé oči  - obrázok 1
  2. 2

    Všetko to dáme do rúry zapiecť pri 200 °C na 40 minút. Nech sa to pekne pripečie. Necháme trochu vychladnúť a ohnivé očí máme hotové.

    Ohnivé oči  - obrázok 2
  3. 3

    Dáme si na tanier podla seba koľko zjeme. Nejaký chlieb k tomu a hlavne niečo na zapitie, lebo je to pikant. No dobrota veľká.

    Ohnivé oči  - obrázok 3

Diskusia k receptu

haji
Pěkný recept! Jsi kouzelník, bo mně náplň neostane. Zrovna včera jsem dělala plněné papriky s rajskou. Nedávám rýži, většinou jen masko. Ale tentokrát jsem přidala bílý rohlík. Už dlouho nebyly tak dobré. Tvůj recept se mi líbí, bezvadná improvizace, povedené dílo i fota!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia