Ohnivé mäso

Autor receptu: nelajsia

Tento recept sme vymysleli, keď môj syn študoval a na internáte si chcel ukuchtiiť niečo dobré a rýchle.

1-2
porcia
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na tenké pásiky, pridáme olivový olej, červenú mletú papriku, premiešame, pridáme soľ, pretretý cesnak, na drobno nakrájanú cibuľu, kečup, omáčky, horčicu, všetko dôkladne premiešame.
  2. Túto zmes necháme postáť, najlepšie do druhého dňa v chladničke, ale pri veľkom študentskom hlade....stačí aj pol hodinka
  3. Na panvici alebo vo WOK-u rozpálime olej a zmes v nej opekáme približne 15 minút - pokiaľ mäsko nie je mäkké.
  4. Ak chcete dodržať zásady oddelenej stravy - jedzte toto jedlo len so zeleninovým šalátom - je to jedlo bielkovinového charakteru. Ak nie, môžete k nemu podávať opekané zemiaky, ryžu alebo dobrú chrumkavú žemľu.