Kokosový zákusok
Odpaľované „eclairs“ s kokosovým krémom a ovocím
Autor receptu: redakcia
Svieže, ľahké, pestré a veselé. Pri letných dezertoch
totiž dvojnásobne platí, že jeme aj očami... Stačí však
jednoduchú maškrtu zasnúbiť s čerstvými višňami,
malinami, melónom či ríbezľami, ktoré chutia najlepšie vo svojej prirodzenej sezóne. A kvôli ktorým
máme my cukrári leto tak radi. Preto má čas dovoleniek pre nás aj iné, výsostne pracovné čaro.
50 minút príprava |
10-15 minút na 210 °C |
Postup
- Z vody, Palmarinu a hladkej
múky s troškou cukru a so štipkou soli
pripravíme v hrnci cesto tak, že necháme
zovrieť vodu s Palmarinom, pridáme múku
a varíme asi dve minúty, kým sa neutvorí
masa, ktorá sa oddeľuje od hrnca, trvá to
asi dve minúty. Do vychladnutej hmoty
primiešavame po jednom 4 vajcia.
Cukrárenským vreckom tvarujeme
eclairs na vymastený plech. Pečieme
10–15 minút pri 210 °C.
- Plnka: Z rastlinného tuku, práškového a vanilkového
cukru vyšľaháme penu, pridáme mascarpone a zľahka premiešame. Dochutíme kokosovou arómou a kokosom.
- Upečené vychladnuté eclairs pozdĺžne rozkrojíme a pomocou cukrárskeho vrecka naplníme kokosovým krémom. Dozdobíme
ľubovoľným drobným ovocím. Vrch zákuskov
môžeme dozdobiť práškovým cukrom, poliať čokoládou alebo ľubovoľnou polevou.