Zaregistrujte sa aj vy!

Recepty od používateľov


Suroviny
podľa abecedy

Nájdite recept podľa suroviny:

Alebo použite vyhľadávač surovín s našepkávaním na hlavnej stránke Varechy v Chladničke.

Recepty od používateľov portálu

«1...875 876 877 ...1875 »

Donutky Donutky Vaše

Tento recept mam z jednej talianskej relacie o vareni a je fantasticky pre nas, ktori lubime donatky, ale nemame stroj na ich vyrobu. Ja sama som bola prekvapena jednoduchou pripravou, ale ohromnym vysledkom a hoci su smazene, nie su vobec mastne. Moje dcery ich zboznuju, robim ich velmi casto, pretoze sa vzdy najde niekto, kto ma o ne poziada. :)

Panské párance (fotorecept) Panské párance (fotorecept) Vaše

Nielen pre pánov a paničky, ale aby som to vysvetlila ... Pôvodný recept na Drevorubačské párance s pečenými zemiakmi som upravila a posunula do iného levelu pridaním ďalších surovín. Tak mi jedlo chudobných prešlo na bohatší dvor...

Recept bez obrázku Čokoládové muffiny Vaše

Rýchly a jednoduchý recept na muffiny. Väčšinu surovín má každý z náš bežne dostupné doma.

Chutná tekvicová polievka Chutná tekvicová polievka Vaše

Nepamätám si odkiaľ ju mám, ale patrí k našim najobľúbenejším jesenným polievkam. Tá najdôležitejšia ingrediencia je tekvicový olej, ak ho nemáte nevarte :-)

Slaná torta Slaná torta Vaše

Pomazanka: natierkove maslo, syr v črievku, udeny syr,pažítka.Ale každy si može pomazanku urobit podla seba.

Bravčové na horčici Bravčové na horčici Vaše

Mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a okmínujeme. Zatiahneme ho na rozpálenom oleji, vyberieme a odložíme stranou.

Torta s parížskou šlahačkou a banánmi Torta s parížskou šlahačkou a banánmi Vaše

Cesto: žĺtky oddelíme od bielka a vyšľaháme tuhý sneh.Pridáme práškový cukor, pojednom žltka a nakoniec múku zmiešanú s prášku do pečiva .Odoberieme si z cesta asi 5-6 PL a pridame kakao.Pripravíme si tortovú formu s priemerom 26cm.Dno vystelieme papierom na pečenie ( ja to robim tak, že si odstrihnem pas papiera ,položím si ho na dno formy a dam kruh na to a zacvaknem formu a co mi vyčnieva papier okolo formy,tak ho iba obstriham) a boky formy poriadne vymastíme.A ideme vrstvit cesto.Dame 3 PL bledeho cesta do stredu formy a potom zase 1 PL tmaveho cesta, takto pokracujeme až kym sa nam neminie vsetko cesto.Korpus bude mramorovy..Pečieme vo vyhriatej trúbe 40 až 45 minut na 180 °C ( kontrolujte si korpus , každemu inač pečie trúba) !!!!

Croquembouche Croquembouche Vaše

Cesto: vodu, palmarin a sol dáme zovrieť.Do vriaceho vsypeme múku a miešame až pokým sa nám masa nezačne pekne lesknúť a odlepovať od hrnca. Do teplej masy (aby troška para vyšla) zašľaháme vajíčka po jednom šľahačom. Takto pripravené cesto si dáme do vrecka.Na pekáč si dáme papier na pečenie a nanašame guličky .( vid link) http://www.youtube.com/watch?v=YUQGf0Yhbdc&feature=related

Kysnutá slaná roláda po domácky Kysnutá slaná roláda po domácky Vaše

Robil som ho 17.10.12 a nápad som mal, že spravím roládu. Tak som ju spravil z kysnutého cesta. Mal som isté varovania, aby som tú náplň nedával takú, ale napriek tomu som ju spravil takú, akej sa možno aj vy možno budete čudovať. Je však dobrá a nerobí to až také suché. Vyskúšajte, uvidíte, ochutnáte. :))))

Recept bez obrázku Spaghetti s jednoduchou omáčkou Vaše

Jednoduchá a chutná omáčka :)

Recept bez obrázku Sekaná na divoko Vaše

Recept by mal patriť do českej kuchyne, ale my ho pripravujeme doma na Slovensku často a všetkým chutí. V komplete je to kalorická bomba, preto ho neodporúčam tým, ktorí práve chudnú.

Kyslá hubová polievka Kyslá hubová polievka Vaše

Sušené hríby namočíme na 10 minút do teplej vody, aby zmäkli. Keď sú mäkké, tak ich zlejeme prepláchneme vodou a rukou vyžmíkame. Na masle si osmažíme cibuľu. Po chvíli pridáme cesnak, opäť osmahneme, pridáme nakrájané huby a spolu trochu smažíme. Pridáme mletú červenú papriku a zalejeme bujónom. Pridáme bobkový list, ochutíme mletým čiernym korením, saturejkoua soľou.

Oblátková roláda (fotorecept) Oblátková roláda (fotorecept) Vaše

Sladkosť, ktorej sa nedá odolať...

Jablková a jablkovo-maková štrúdľa (fotorecept) Jablková a jablkovo-maková štrúdľa (fotorecept) Vaše

Tip ako zužitkovať padavky, štrúdľa s veľkým množstvom plnky.

Recept bez obrázku Jogurtovo-ovocná torta Vaše

Fajná, skôr letná tortička s jogurtom a ovocím,ktorú si určite všetci obľúbite :)

Moje nové tvary pečiva z kysnutého cesta Moje nové tvary pečiva z kysnutého cesta Vaše

Na kysnuté pečivo má skoro každý svoj osvedčený recept. Aj ja tu mám jeden svoj, preto sa nebudem zaoberať cestom, ale tým čo sa dá ešte z neho vyčarovať. Je to len malá ukážka z toho, čo som dnes videla.

Banánová bábovka Banánová bábovka Vaše

Banány rozmačkáme,pridáme pár kvapiek citrónu a zamiešame.

Recept bez obrázku Orechový krémeš Vaše

Tento koláčik som jedla v pondelok, doniesla ho kolegynka, všetkým nám chutil. Dnes priniesla recept, tak prikladám


«1...875 876 877 ...1875 »

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Ovocné dezerty s 1-2-3 Rote Grütze od SweetFamily
Rýchla a jednoduchá príprava ovocných dezertov alebo poliev či plniek do koláčov a zákuskov.

SÚŤAŽ: Letná MECOM grilovačka
Tak ako každý rok, ani tento nie je výnimkou, a tak vám MECOM prináša okrem klasických chutí, ktoré máte radi aj skvelé novinky na váš gril.

Najlepšie nápady mesiaca jún 2015
Na stránke Napady.Pravda.sk prebieha každý mesiac súťaž o najzaujímavejší nápad. Pozrite si, aké nápady sa vám páčili v mesiaci jún.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca jún 2015
Aj v júni sa na Varecha.sk súťažilo o najobľúbenejšie sladké a nesladké recepty. Ponúkame vám víťazný rebríček.


Denný súhrn receptov Novinka!

« Jún
Júl 2015
1234 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

TOP recepty
Magazín

Šéfkuchár Richard Noskovič: Kuchár by mal byť osobnosť
O tom, že aj mimo Bratislavy sa dajú na Slovensku nájsť kvalitné reštaurácie s inovatívnou kuchyňou nás v rozhovore presvedčil šéfkuchár Richard Noskovič z RESIDENCE HOTEL & CLUB na Donovaloch.

Prašičkove ličnice
Bola posledná májová nedeľa a na Ľubľanskom hrade sa už degustovali posledné súťažné vzorky vína. Päťdesiaty siedmy ročník medzinárodného konkurzu vín bol už za nami.

Európske gastronomické dedičstvo (2. časť)
Prečítajte si o gastronomických špecialitách z rôznych európskych krajín, ktoré Európska komisia zaradila medzi potraviny s chráneným zemepisným označením.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 27/2015: Varíme s pivom a k pivu Varíme s pivom a k pivu
Časopis Varecha v piatok 3. júla v denníku Pravda.


TOPlist