Ocinkova torta pre mamičku

natali711 - fotkanatali711, 23. júla 2013
Ocinkova torta pre mamičku
Foto: natali711

Tak toto je najlepšia torta na svete, pretože som ju nepiekla ja ale moji traja chlapi! Teda manžel a synovia. Dostala som ju k Zobraziť celý popisTak toto je najlepšia torta na svete, pretože som ju nepiekla ja ale moji traja chlapi! Teda manžel a synovia. Dostala som ju k narodeninám a veru slávila úspech aj u takej výbornej kuchárky ako je moja mama. Takže receptík...

8-10
porcií
45 minút
príprava
20 minút
na 150 °C

Suroviny

4 ks
4 PL
4 PL
2 PL
1/2 bal.
plnka:
1 ks
250 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme piškótové cesto: Oddelíme si žĺtka od bielkov, z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh( len tak mimochodom, manžel šľahal ručne, že to vie lepšie ako mixér, a veru aj misu otočil hore dnom a sneh držal! ). Pridáme žĺtka (za stáleho šľahania ), postupne aj olej. Nakoniec opatrne primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. A nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Pečieme pri 150° asi 20min. - ako klasickú piškótu, treba ju postrážiť aby bola pekná.

  2. 2

    Po upečení a vychladnutí, korpus vyberieme a prekrojíme. Spodnú časť potrieme džemom-chlapci použili domáci marhuľový, a priklopíme druhou časťou korpusu. Povrch druhej časti korpusu popolievame sirupom- my sme mali tiež domáci :-), malinový, (super voňavý, nevarený, musím nájsť mamin recept). Netreba to prehnať s tým polievaním

  3. 3

    Tortové želé si pripravíme podľa návodu na obale a do horúceho primiešame umyté ovocie. V našom prípade deti nazbierali v záhrade ríbezle- biele, červené aj čierne. A túto zmes nanesieme na korpus. Najlepšie je si na korpus pripevniť očistený okraj. Keďže to u nás robil tatko, tak to robil bez neho. A až v tejto chvíli ma napadlo tortu sfotografovať.

    Ocinkova torta pre mamičku - obrázok 3
  4. 4

    A ostáva už len pripraviť si šľahačku so stužovačom (aby sa nám neroztiekla) , pekne ju ponatierať na ovocie a posypať čokoládovou ryžou. A šup s tortou do chladničky, aspoň na 1/2 hodinu. A takto vyzerá nakrájaná, chutila výborne, zjedla sa rýchlo, taká letná ovocná všehochuť. A hlavne, bola pečená s láskou :-) P.S. Trochu mám problém s odhadom času, pretože najprv si treba suroviny pripraviť, potom to chladne, potom sa to dokončuje, takže taká hodinka a štvť + chladenie. Akosi pri pečení sledujem hodiny len orientačne, či to stíham.

    Ocinkova torta pre mamičku - obrázok 4

Diskusia k receptu

luss44
chutne vyzerá táto tortička, a ešte upečená s láskou najbližších... čo viac si môžeš priať :)
natali711
vďaka, tatino je šikovný, práve sa neviem odtrhnúť od varecháckych recetov, hľadám čosi k obedu..., ale už budem musieť začať aj pracovať :-)
jatea
Tortička vyzerá veľmi dobre. Hneď by som si dala. Takáto ovocná je v lete najlepšia. A hlavne, keď ju pre Teba urobili s láskou
aleana
tortička je pekná,ale mňa zaujalo aj to,že máš nevarený malinový sirup,tento receptík by som ozaj privítala...dúfam, že ho nájdeš a podelíš sa s nami :-)
mimka946
a mozem otazocku? nejako mi uniklo kde dali tvoji chlapy druhu cast korpusu?
natali711
Vďaka, odovzdám tatinovi pochvaly ( práve odišiel na ryby ) a na tom nevarenom sirupe už pracujem, som trocha zaneprázdnená ale až ho nájdem-prípadne zavolám mamine- tak ho zverejním.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia