Ochutené olivové oleje: chilli-cesnak, bazalka-rozmarín

tinca - fotkatinca, 29. septembra 2011
Ochutené olivové oleje: chilli-cesnak, bazalka-rozmarín
Foto: tinca

Je zbytočné kupovať ochutené oleje, ktoré sú predražené, ja si ich robím sama z čerstvých byliniek.

15 minút
príprava

Suroviny

500 ml
4 ks, -zelené, červené
 čerstvá
 čerstvý vetvičky




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny. Očistíme cesnak, chilli papričky zbavíme jadier a žiliek a nakrájame na pásiky tak, aby sa nám zmestili cez hrdlo fľašky.

    Ochutené olivové oleje: chilli-cesnak, bazalka-rozmarín  - obrázok 1
  2. 2

    Do jednej fľašky dáme pásiky červených a zelených chilli papričiek,strúčky cesnaku, celé korenie a zalejeme olivovým olejom. Do druhej dáme čerstvú bazalku, vetvičky rozmarínu, tiež pár pásikov chilli papričiek a zalejeme olejom. Môžeme si zvoli aj kombináciu iných byliniek, ja mám najradšej tieto. Fľaštičky som využila po minutí arašidového oleja.

    Ochutené olivové oleje: chilli-cesnak, bazalka-rozmarín  - obrázok 2

Diskusia k receptu

jerica
@tinca ďaľší rcp.do KK , to ma naštartovalo spraviť si ako Ty , všetko mám svoje výpestky okrem oleja ,ollivový olej používam z Amway.
janka255
Super, to by sme mohli urobit. Clovek si ani neuvedomi ze vsetko ma doma a nemusi kupovat.
evusik
@tinca ja som tohto roku dostala olivový olej z Talianska, je to malá dvoj decová fľaštička len olej a semienka s chilli papričiek a je to čistý ekrazit, to je tak pálivé, že stačia dve kvapky do taniera a štípe to ešte dva dni :-) ináč s tou prvou vetou čo si napísala úplne súhlasím...
@babidka ani nevieš ako si ma potešila :-)
tinca
dievčence ďakujem za pochvalu, @evusik ten link čo doporučila od teba babidka som si pozrela a rcp uložila, nejako mi unikol. Bude ďalšia inšpirácia. Ten nápad s chilli semienkami chválim, niekedy sa zíde do niektorých jedál aj ekrazit :)
orchidea
tiež si robím svoj vlastný ochutený olivový olej, pestujem bylinky tak experimentujem, aj teraz mám urobený s bazalkou a tymiánom, chystám sa ešte aj na ocot
tinca
@njdevil ak ho prechovávaš v chladničke, tak sa zamúti, ale ja ho mám v špajzi a je krásny číry
irenaw
rozmarín som robila len samotný, skúsim pre zmenu :-)
gubiko
čítam na zahraničných stránkach, kde baby robili tieto oleje, že cesnak skladovaný v oleji môže vytvárať botulotoxín, ktorý je jedovatý. so be careful please.
1x vini55




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia