Obyčajní utopenci

pavelnemecko - bez fotkypavelnemecko, 21. apríla 2015

Ahojte moji milý súkmeňovci.Tak ste ma trošku dostali do pomykova s Vašimi reakciami na môj prvý uverejnený recept /v tom dobrom slova zmysle/.Nedá mi Zobraziť celý popisAhojte moji milý súkmeňovci.Tak ste ma trošku dostali do pomykova s Vašimi reakciami na môj prvý uverejnený recept /v tom dobrom slova zmysle/.Nedá mi napísať ešte jeden recept na Obyčajných utopencov.Robím ho v tajnosti,lebo v pohári by mali ležať asi 2-3 týždne/,ale to sa málokedy stáva.Je to neuveriteľná pochutina.Vždy keď prídem na Slovensko,tak tradične robím dva 5 litrové poháre.Ale poďme na recept.

18
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

18 ks
3 ks
1/2 malej hlávk
1/2 sáčku
1 ks
1 ks
2 - 4 ks
1/2 liter




Postup

  1. 1

    Tak a poďme pripravovať.Párkam odrežeme oba konce,zbavíme črievka/plastu/a šikmo tupým nožom urobíme zárezy po oboch stranách./tupým preto,lebo lepšie sa tam dostane nálev/. Cibuľu očistíme a nakrájame na jemno./Na polovicu a polmesiačiky/.Kapustu na jemno nakrájame a v miske zmiešame s cibuľou.

  2. 2

    Poďme na nálev.Je to studený nálev.Do litrového pohára dáme deko zbaveného 1/2 soli zo sáčku ,odoberieme kávovou lyžičkou.Pridáme 1/2 litra studenej vody a 1/2 litra octu.Dobre premiešame,aby sa soľ rozpustila.No a v poslednom kroku naplníme 5 litrový pohár.

  3. 3

    Do pohára na spodok dáme kapustu a cibuľu z misky asi tak do prstov.Aby sa zakrylo dno./nie veľa/.Pridáme bobkový list-2-3 kusy,poprášime korením a šup jednu chili papričku.Pekne natlačíme párky-ozaj natlačíme.Znovu kapustu a párky a bobk.list a korenie až do plného pohára.Na vrchu musí byť kapusta a cibuľa.Zaujímavé je,že sa mi to tam vždy všetko vojde./Asi trošku pritlačím/.Potom to všetko zalejem dobre premiešaným nálevom a vrch zalejem,doteraz neviem prečo troškou octu.Zavriem a pohár pár krát otočím.A vyzerá to,akoby som to bol robil pred 3 týždňami.No proste paráda.Necháme stáť,veď už viete koľko.Moja manželka je na druhý deň už v pohári.A chutia jej.

Diskusia k receptu

alimi
Super :) Mám už odskúšaných viac receptov na utopencov - ale kapusta nebola ani v jednom. A ani ma to nenapadlo! A pritom milujeme kopec cibule a tá kapusta bude bonus navyše :) Už sa teším - v sobotu idem robiť podľa Teba. Akurát si zachovám svoj zvyk, že špekačky rozkrojím napoly - je to rýchlejšie ochutené a skôr sa dajú jesť :) Ďakujem a pekný deń ......... :)
pavelnemecko
Ahoj Alimi.
Som potešený Tvojim komentárom.Je pekné,keď sa ľudia vedia doplniť a oceniť aj skúsenosti.Myslím si ,že zo špekačkov by som to nerobil.Sú mastné a hrubé./Veľké mastné oči/.Keďže sú hrubé,tak aj samotný proces trvá trošku dlhšie.Skús Špišské obyčajné párky.My ich tu v Nemecku nemáme-bohužiaľ.A potom,kapusta potrebuje na nakysnutie aspoň pár dní.S tou kapustou je to inakšia kyslá chuť.Keď spravíš,tak pošli foto.Som rád,že recept sa Ti ľúbil a nezabudni v nedeľu idem robiť pečené mäsko-vlastný recept.Poobede ho uverejním.Bašta.
1x alimi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia