Obyčajné rožky fotorecept

havino - fotkahavino, 10. januára 2016
Obyčajné rožky (fotorecept)
Foto: havino

Poskúšala som veľa ciest na obyčajné rožky, s mliekom, s vajcom, s olejom, bez toho aj onoho. Chutili všetky, ale tieto sú TIE pre Zobraziť celý popisPoskúšala som veľa ciest na obyčajné rožky, s mliekom, s vajcom, s olejom, bez toho aj onoho. Chutili všetky, ale tieto sú TIE pre nás doma pravé ,,orechové", jednoduché, zvonku chrumkavé a striedka nadýchaná. Také tie, čo kedysi stáli 20 halierov, manžel mi hovorí že 30 halierov a to som mladšia a mala by som si pamätať. Recept mám z FB stránky pečempeceň. Kto nemá prístup k tej stránke, možno sa mu recept zíde. Ja si ho ukladám sem aj pre seba a moje deti, alebo nevesty? :-)

Suroviny

500 g
30 g
20 g
2 ČL
270 ml
1 ČL




Postup

  1. 1

    Preosejeme si múku do nádoby, odporúčam ozaj preosiať pre nadýchanejšiu striedku, pridáme ostatné suroviny, kvások zvlášť nie je potrebné robiť, zmiešame a vymiesime nelepivé cesto, ktoré necháme kysnúť kľudne aj hodinu.

    Obyčajné rožky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto si rozdelíme, respektíve kto nemá mierku v oku, ja si radšej vážim, na 80 g bochníčky, ktoré prepracujeme a vytvarujem do guliek.

    Obyčajné rožky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Z každej guľky vyváľkame trojuholník a následne od širšieho konca, od spodu, stáčame do tvaru rožka, ktorý potom ešte rukami rozváľkame a natiahneme do dĺžky. Podsypávanie múkou nie je potrebné, cesto je takmer nelepivé. Naopak, mierne prilepenie cesta o podložku je žiadúce pre napnutie cesta pri rolovaní rožka.

    Obyčajné rožky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Rožky dáme na plech zrolovanou stranou smerom na plech a necháme kysnúť 40 min, prikryjeme ich, aby nám neobschli.

    Obyčajné rožky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pred koncom kysnutia na plechu, tých 40 min, vyhrejeme rúru na 220 C. Do rúry na dno dáme starší plech, do ktorého po vložení plechu s rožkami frkneme šálku vriacej vody, aby sme vytvorili páru. Rožky pred vložením do vyhriatej rúry postriekame vodou, vložíme do rúry, frkneme vriacu vodu, všetko sa snažíme rýchlo. Rúru zatvoríme a pečieme. Po pečení konkrétne u týchto rožkov to je cca 7 min, pozeráme na to, či sa už rožky podvihli a je zafarbená kôrka, plech na ktorý sme kvôli pare vliali vriacu vodu, vyberieme a dopekáme na stále rovnakej teplote. Na stránke pečempeceň, ich stovky ľudí s pozitívnym ohlasom pečú na 250 C. Ja som zvolila horkovzduch 220 C, ale pečú sa aj na 250C a po celý čas. Nebáť sa, striedka bude upečená.

    Obyčajné rožky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečiem ich s horkovzduchom na spomínanej teplote 220 C cca 15- 20 min. Sledujeme podľa zafarbenia kôrky.

    Obyčajné rožky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Odporúčam, rožky ukladať od seba 4 cm, ja som ich dosť natisla, aj sa ich pár prilepilo o seba, ale zas tri, štyri kusy som na iný plech dávať nechcela, na chuti rožkov ani prilepenie neuberá.

    Obyčajné rožky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

martamm
@Havino , Tvoje rozky vyzeraju naozaj neskutocne, urcite ich upeciem manzelovi, on ma rad staru dobru klasiku, dufam, ze sa mi vydaria, budem postupovat presne podla Tvojho navodu, je naozaj zrozumitelny a doplneny fotkami, dakujem za inspiraciu :)
farbuska
Vďaka za recept. Rožky boli 4 za korunu, teda 25 halierov.
sovka62
Obyčajné rožky? Tie, o ktorých snívam a viem, že ich už nikde nekúpim? Také tie dobré, ktoré mali vrch chrumkavý a striedku mäkkú, chuť výbornú? Skrátka také, že nikomu ani len nenapadlo, aby ich piekol doma, lebo veď načo? Boli všade, boli lacné.
A cena? Páči sa mi ten test pamäti. Tá moja je schopná uchovať úplne nepodstatné informácie, ale presvedčila som sa, ža spoľahlivá. Takže:
rožok vodový 0,25 Kčs
rožok tukový 0,30 Kčs
rožok karlovarský 0,50 Kčs
žemľa vodová 0,25 Kčs
Pre mňa number one žemľa, potom rožok vodový, rožok tukový a karlovarský som v živote dobrovoľne nejedla, pripadal mi príliš mastný. Ale u nás doma boli na raňajky každú nedeľu, tak som sa musela premôcť.
Tánička, recept som si uložila na plochu, aby som ho mala na očiach a nezabudla naň, určite vyskúšam a verím, že to bude ono, ako všetko, čo som robila podľa tvojich receptov. Ďakujem
slavkabis
5* inak sa ani nedá. ukladám si a určite vyskúšam. aj ja mám také pekné kuchynské servítky ☺ (prvá správam mi zmizla, tak dúfam že tam teraz nebudú 2x)
braxi
krásne rohlíčky.../podeľte sa o skúsenosť-keď som dala na spodok rúry plech a vodu, tak sa mi slabo piekol spodok pečiva, alebo chleba-dávam len malý kastrólik s vodou, ale to menej parí/ škoda, že nemám rúru s parou...keď budem veľká, tak si takú kúpim :o)
havino
žienky milé dakujem za komentáre, na stránke pečempeceň sú odskúšané stovkami ľudmi a len s pozitívnym výsledkom a spomienkami na socialistické rožky. Tak len skúste.
@braxi dakujem za pripomienku, idem aj hned opraviť v postupe, plech na ktorý sa leje kvôli pare vriaca voda sa po nejakých minútach u týchto rožkov konkrétne som vytiahla po 7 minutách, ked už vidím, že rožky sa podvihli a kôrka sa zafarbuje, ďaľšie minúty sa dopekajú bez plechu pod nimi, ale po celý čas na rovnakej teplote. Pečú ich aj na 250 C po celý čas, ja som zvolila horkovzduch a 220 C. Aj pri chlebíku som tak robila s plechom, pri ňom som mala plech dlhšie, 15 min.
annan
Aj ja rada skúšam domáce pečivá, ale s masťou som ešte nepiekla.Určite skúsim,uvidíme ako budú chutiť.
jerica
Tánička, radosť si prelúskať všetky tvoje recepty, recept na rožky a na fb sendvič, nemá to chybu. Si kúzelník :-)
Neviem či budem piecť, za týždeň nezjeme polovicu chleba a pečivo denne polovicu z grahamového rohlíka.
Uložím si receptík, možno pre decká :-) pekný začiatok a s dobrým koncom týždňa, pozdravujem.
1x havino
kukulienka71
či si ich pekne naukladala, ako pletienku:-) krásna práca, rovnaké vypečené rohlíčky. manžela teraz tak chytilo pečenie, že skúša s olejom, bez oleja, tak aj s masťou skúsime. Presne ako @sovka62 píše, aj my doma rozoberáme, že vtedy nemuseli doma gazdinky piecť pečivo, lebo bolo výborné to z obchodu a za lacný peniaz. Ja si neviem prečo pamätám cenu tých obyčajných 40 halierov a mlieko polotučné za 2 koruny. Pojedla som ich veľa na desiatu, s Jovonkou boli fakt výborné;-) ach, kde sú tie časy?:-)
evita1b
Tento recept ma zaujal. Mňa však zaujíma, koľko rožkov ( guliek cesta ), by som mala približne vytvoriť z uvedeného množstva cesta. Ďakujem
sovka62
@kukulienka , áno, neskôr stáli 0,40, aj iné pečivo zdraželo. Keď bol prezident Novotný na Slovensku a niekto v diskusii položil otázku prečo, pán prezident sa vyjadril, že ceny sa nezvýšili, len Slováci majú väčšie huby.
pacik
@havino máš ich ukážkové, cesto poznám, ale s masťou som ho ešte neskúšala, tak sa idem do toho pustiť :-)
pivonka
Áno, za obyčajný rožok sa platilo 25-halliernikom, také boli vtedy mince. A každý pracovný deň sme mali pri dverách 2 litre plnotučného mlieka, mohli sme si v mliekárni mesačne predplatiť plnotučné alebo obyčajné. Pamätám si fakt veľa :-))) @Havino rožky máš perfektné.
izabella929
@havino , skvelé pečivko..) inak bravčová masť má vo všetkých jedlách svoje čaro..tak zaznávaná a znova objavená surovina našich babičiek...chválim a si nesmierne šikovná.-)
afataga
paradne, keby som nevedela, ze domace, poviem ze ako z obchodu, tak neviem, ci je to pocta :-), preco ten plech po 7 min. vyberas?
elba
sú perfektné len nemôžeme pšeničné. skúsim špaldové ale mám obavu či budú také nadýchané -nemáte niekto skúsenosť?
mares
No baby , keď sa pozriem na tie rožky ,tak sa v spomienkach vrátim 40 rokov dozadu , keď sme za 1Kčs dostávali desiatu- mlieko v sklenenej fľaši so slamkou na pitie a presne také rohlíky, aké napiekla havino. Ďakujem za pripomenutie. Šikulka si.
ancicka
dám Ti za pravdu,že sú naj,lebo sú z mastou.Ja robievam z takého cesta pletenky.Moj muž ich má strašne tád.
havino
@evita1b , cesto si porozdeľuješ na 80 g bochníčky, píšem hore v postupe, alebo aspon na približne rovnaké veľkosti podľa uváženia
@afataga , vyberám spodný plech na vodu, pri všetko mokrom pečení, aby zbytočne neodoberal teplo v dopečení zo spodu pečiva, chleba.
@elba , Teba teda určite poteším, ak sa tu vrátiš ešte, tieto na fotke, sú presne z čisto hladkej špaldovej múky, čiže aj tá striedka je aká je, vidíš na fotke poslednej, nakoľko manžel je diabetik, aspon týmto spôsobom mu chcem dopriať pôžitok z obyčajných rožkov, raz za čas. Prvý, druhý krát som ich piekla z bielej hladkej a zodpovedne hovorím vyzerali presne tak isto, ako tieto na fotke, ja osobne, neviem či je to tým, že už len špaldovú používam, ale nikdy som necítila nejakú orieškovú príchuť, rozdiel od bielej múky, ako píšu niektorí, vôbec žiaden rozdiel, ak teda je použitá hladká biela špaldová a nie celozrnná, to je už o inom samozrejme. Takže, smelo aj s týmto receptom a so špaldou, vidíš výsledok a sama sa presvedčíš. Recept som uviedla s hladkou bielou, z dôvodu, že nie každý je vyznávač špaldovej a už by to neboli tie obyčajné socialistické rožky, nakoľko tak je pôvodný recept a s bielou hladkou ho pečie množstvo ľudí. Ja si pečiem podľa seba už a zo špaldovej už vôbec nemám obavu.
Ďakujem vám všetkým za pochvalné písmenka, ale aj za zaujímavú, spomienkovú diskusiu s úsmevom na tvári, koľko stáli rožky v tej onej dobe. @sovka moja, si Ty hlavička veru, až hanba mi, že si nepamätám. Ale aj @kukulienka ma utvrdila a to si už pamätám, že veru aj po 40 halierov boli. Nech sa vám podaria kto skúsite, ale ľahšie pečenie, ako tieto rožky nepoznám. Len je naozaj dôležité pre ich chuť dodržať teplotu, kropenie a zaparenie rúry.
havino
ešte pridávam, koho by zaujalo, pre mňa veľmi poučný článok o múkach.

 www.danielarau.sk/nie-je-muka-ako-muka-co-znamenaju-kody-...



Dnes som počula názor, že špalda je rovnako kalorická, ako biela múka, áno, súhlasím, ale vdaka GI je vhodná pre diéty, diabetikov, nakoľko jej GI je 48 v porovnaní s bielou, ktorá má GI 70 a to je to, že diabetikovi nelieta po zjedení špaldového pečiva cukor do nebeských výšin, ako z bielej múky.

múka biela – chlebová má GI 70
múka amarantová má GI 70
múka žitná má GI 61
múka pohánková GI 50
múka špaldová GI 48.
martab
Mzslis ze rozky budu dobre aj s bezlepkovou mukou?
dogagador
Karlovarsky rozok bol 45 halierov, som si ho chodila kupovat do "chleboveho obchodu" na SNP-cku, vedla pasaze :). Tieto rohliky asi vyskusam, doteraz som nenatrafila na jediny recept naozaj jedlych dobrych rozkov. @havino : pises o tom recepte naozaj lakavo a aj vysledok vyzera super. Tak drz palce, nech aj mne vyjdu.
dogagador
Karlovarsky rozok bol 45 halierov, som si ho chodila kupovat do "chleboveho obchodu" na SNP-cku, vedla pasaze :). Tieto rohliky asi vyskusam, doteraz som nenatrafila na jediny recept naozaj jedlych dobrych rozkov. @havino : pises o tom recepte naozaj lakavo a aj vysledok vyzera super. Tak drz palce, nech aj mne vyjdu.
katka78
Ahoj Tánička, rohlíky pečiem podľa podobného receptu, akurát dávam namiesto br. masti asi cca 0.5dl oleja a vody celé 3dl. Takže už podľa toho som vedela, že tieto rožky budú výborné a veru aj boli, dnes som ich skúsila podľa teba a sú vynikajúce, môžem všetkým len odporučiť. Ďakujem pekne za podrobne spracovaný recept a želám ti príjemný deň! :-)
1x havino
havino
@Katka moja zlatá, sadla som už na zadok konečne, idem maily kuknúť, ak by niekto otázky k receptu mal, jeminenku, ako som sa veľmi, neskutočne a nenormálne potešila, že ťa tu vidím a ešte aj u mňa, až mi srdce podskočilo. Ja už mesiac na Teba myslím, čo je s Tebou, som Ťa tu dlho nepostrehla. Už som Ti aj TS chcela písať. No a Ty zrovna aj so správou o upečení a ked ich Ty schvaľuješ som poctená. Ďakujem Ti, za písmenká a vyskúšanie rožkov, sa usmievam, že Ťa tu vidím, aj za upečenie.
havino
@martab , mrzí ma veľmi,že Ti neporadím, ale s bezlepkovými múkami nemám vôbec žiadnu skúsenosť.
@dogagador , mňa zlákali tiež podľa komentárov a fotiek, nie desiatok, ale stoviek ľudí na FB na tej stránke, reku teda ked socialistické tak skúsim, tam som skutočne nečítala na ne jednu nespokojnú vetu, všetci, aj tí čo si pamätajú na ne, aj nie, si len pochvaľovali. Ja ich akosi neviem porovnať, ale že nám chutia, to áno. Ja si myslím, že aj vtedy sa vyslovene jednoduché cestá na ne zarábali, určite nie maslové, ani s vajcom, ved aj tá cena asi tomu zodpovedala. Teraz čo predávajú, je v nich viac kypridiel a iných gebuzín, ako by patrilo. Človek musí skúsiť. Čerstvé sú chrumkavé s riadnou striedkou, na druhý deň, čo som nedala do mraziaka, už boli gumovejšie. Skús a daj vedieť.
danda3
Tánička, krásna práca, určite bude príležitosť na ich vyskúšanie.♥
katka78
Tánička, ty vieš človeku tak pekne napísať, až sa mu tvoje písmenká dotknú duše a veľmi ju potešia. Si jeden z najsrdečnejších ľudí akých poznám (hoci len virtuálne) a ja ťa vždy rada čítam, aj keď nepíšeš práve mne, lebo z tvojich slov cítiť ľudskosť, dobrosrdečnosť a prajnosť. To je už často vzácne a ja si to veľmi vážim.
sarka27
Dobrý večer :)Dnes som našla Váš recept A hneď som zamiesila nakoľko žijeme S mužom A dcérkou V Anglicku lákalo má to O to viac chvala bohu masť mi poslala mamka A múku som mala kúpenu našťastie :)Manžel povedal že výborné. Ďakujem Vám
havino
@Katarinka , nápodobne a obojstranne, aj úsmev, aj slza v oku, Tvoje rožky, jaj no takéto ja neviem upiecť, tie lúpacie, ten konček trojuholníka potiahnem a lupe sa kolom dokola :-) krásne ich máš
@Darinka , dakujem ♥ vyskúšaj, verím, že budeš spokojná
@zuzkalitvanyova , dakujem a nech chutia a padnú na úžitok
@sarka27 , nie je krajšej odozvy, ako spokojnosť, naozaj ma veľmi teší, vážim si to, dať si námahu a napísať spätne komentár, nech ste spokojní a nech sú vám po chuti aj naďalej
babinaena
neskutočne,akurat som ich vybrala z rury,su nadherne -dakujem :)
elba
ja som ich piekla zo špaldovej bielej múky a sú skoro ako Tvoje len ešte musím popracovať na ich dlžke lebo som ich natiahla ako na škripci ale aj keď sú dlhšie a tenšie aj tak sú lepšie ako z obchodu,ďakujem za recept
havino
@zsibrita , nech sa podaria, ale nemá sa čo nepodariť a nech hlavne chutia
@babinaena , teší ma veľmi, že sa podarili
@elba , som rada, že si sa nebála špaldovej, zatočenie je najmenšia chyba, hlavne, že chutia
akned
Rožky vyzerajú fakt úžasne. Ukladám do kk a už sa teším ako doma zamaškrtíme keď upečiem.
tanicena
Rožky sú naozaj perfektné! Prvý krát sa mi podarili upiecť naozajstné rožky "ako z obchodu". Ďakujem! Toto je jedna z vecí, ktoré mojim detom a manželovi tu v Holandsku veľmi chýbajú, teda chýbali.
havino
@akned , dakujem a nech sa podaria

@tanicena , toto sú najkrajšie správy po pridaní receptu, aj ked by jedna bola, dakujem za odozvu a nech vám chutí, čo vám chýbalo, teším sa
frezia
Vyskusane a su vyborne. Dnes boli na ranajky. Recept zostane medzi mojimi oblubenymi.
havino
@frezia , dakujem veľmi pekne, som rada, že chutili, podarili sa, ale ty si šikulka, hlavne, že chuť rožkov nesklamala
havino
ved Ty si šikulka @katarinka moja, ja neviem rozpoznať rozdiel medzi bielou pšeničnou a bielou špaldovou, naozaj nie, či už mám jazyčisko spálené varením či ako :-)
havino
@katka78 , Katarínka, dakujem za radu, ktorá by ma nebola napadla, že ak chcem lúpací rožok, zrolovaný rožok uložiť na plech špicom nahor, podarilo sa:-) pretože tieto rožky sa dajú samé jesť a vychutnať lúpaním kôrky :-), dnes boli akosi obzvlášť chrumkavé



smejkad
baby, ste uzasne, obycajne rozky a clovek tu slinta ...
ocividne nie iba chlebom je clovek zivy, aj rozky su k stastiu potrebne, take lupacie :-)))
krasne ich mate :-)
1x havino
nazarboncuk
@havino tieto rozky sú vynikajúce, vdaka za zverejnenie postupu! inak, neskúsala si nechat cesto cez noc kysnut v chladnicke? vies, lákajú ma zajtra ráno čerstvé rozky, ale vstavat dve hodiny dopredu ma uz az tak neláka :)
havino
@nazarboncuk , dakujem, prečítala som si tvoj komentár až dnes podvečer, ja som sa s tvojou myšlienkou už tiež pohrávala, že ich doslova aj vyformujem a dám na noc do chladničky a ráno upečiem, tak po tvojom dotaze, som ich pred pár minutami dala na plechu do chladničky, teplotu z 5 C som pridala na 7 C a sama som zvedavá ráno na výsledok a veľmi zvedavá, takže zajtra tu budem s výsledkom.
havino
@nazarboncuk a pre ostatných, kto by rožky chcel piecť ráno s tým, že sa vypracujú už večer predtým. Za seba úprimne hovorím, ja by som ich na noc nechala kysnúť, keby že mi ozaj už čas nevýchádza a potrebujem súrne ráno pečivo, robota s nimi ráno nebola žiadna, len vložiť do rúry. No ale, striedka o.k., aj celko normálne nakysli v chladničke, ale mne sa kôrka nepáčila, nechutí tak, ako ked sa čerstvo upečú, vidieť to aj na foto, ako boli stáčané, neoddelilo sa cesto v mieste stáčania, kôrka bola taká hrubšia,síce chrumkavá, ale iná ako tie rožky predtým. Manžel rozdiel nepoznal, ja áno, takže pre niekoho z núdze cnosť a možno sa aj inak podaria, ale ja zostanem zrejme len pri klasickom pečení.



nazarboncuk
ahoj @havino dakujem! myslela som to tak, že nechať len zamiesené cesto vykysnúť v chladničke, ráno vyformovať rožky a upiecť. tak skúsim cez víkend takto a zreferujem :)
havino
@nazarboncuk , aj tak som myslela, ako Ty, ale aby som si to čo najviac uľlahčila na ráno, nečakala na dalšie kysnutie samotných rožkov, som to takto zvolila. Ak zreferuješ budem veľmi rada. Nech sa Ti podaria podľa očakávaní.
dogagador
Ahoj @Havino , tak som sa konecne dostala k tomu a upiekla ich. Aj moj manzel povedal, ze su FANTASTICKE! Musim povedat, ze dakujem, konecne recept na jedle chrumkave rohliky. Robila som gurmansku pastiku od Pusty, no nemalo to chybu! A priznam, ze som nemala mast, dala som maslo a myslim, ze to vobec nevadi.
1x havino
jerica
@havino , hurááááá, zaslúženééé :-)
škoda , že sa nedá pridať koment priamo vo výsledkoch, tiež by som prijala hneď uviesť autora ku každému ďaľšiemu receptu ktorí postúpil . Tak isto by som v komentároch k receptom pridala hned aj autora. Pekný víkend Táni, aj pri práci s pomocníkom :-)
1x havino
havino
@jerica dakujem veľmi pekne, ja som dnes ako prvý koment dala pod výsledok súťaže, prvý krát, že reku asi som zle odoslala, dala som druhý, kukla som a nič tiež, takže aj tu podakujem za výhru všetkým čo si recept, na naozaj obyčajné rožky uložili, potešila ma výhra, som malý zberateľ kuchárských kníh, nech sa všetkým rožky podaria a chutia komu chýbajú v každom kúsku sveta. S malou dušou som recept pridala, je tu veľa receptov na rožky, ale bola som si istá, aj podľa vlastného pečenia a skúsenosti veľa ľudí, že tieto sú tie také jednoduché, ako kedysi bývali.
havino
@dogagagor , dakujem za spokojnosť, teším sa, aj na budúce nech chutia
@katarinka moja, dakujem, ja som tam dnes písala dva krát a kedže mi vypadava net v poslednej dobe, som, že mi asi komentár nezobralo, že net padol, napísala druhý, kukala na novo a žiaden komentár tam tiež, dakujem si milá
zuzanka1367
@havino aj pre recept, aj pre milé slová akými tu vždy ľudí potešíš si zaslúžiš vyhrať nie len kuchársku knihu, ale aj ten vareškový ŘÁD :)
1x havino
havino
@zuzanka , dakujem, Řád mám od Teba, cením si ho a odo mňa ide Tebe, lebo Tvoj koláčik je pre pár hlasov kúsoček pod rožkami, zaslúžene
tesla
Ahojte, dnes som ich upiekla podľa tvojho receptíku a podarili sa mi :). Veľmi sa s kysnutým cestom nekamarátime, ale tvoj fotorecept je taky super, že som sa odhodlala a neľutujem. Ďakujem veľmi pekne *****.
1x havino
kukulienka71
Táni, to sú oni!!!! Ja prisahám, že som lepšie rožky nieto nepiekla, ale ani nejedla, ani nepamätám. Sprvu sa mi zdalo, že aké tuhé cesto, ani sa mi nepodarí, ale to dlhé kysnutie na plechu ešte im pomohlo. cesto super, ale tajomstvo fakt chrumkavých rožkov je asi ukryté v tej vysokej teplote a plechu s vodou. Mne sa nikdy ešte chrumkavé nepodarili a aj som odfotila, že sa pekne šúpu z "kože", to je dôkaz chrumkavosti. Že na raňajky som piekla 14, také menšie, aj malá zatáčala, už je šikovná:-) a čo vychladli už som zjedla dva na posedenie s čajom, no nedá sa im odolať! Po pol hodinke od upečenia sú najlepšie. Veľmi pekne ďakujem za recept, posúvam aj mužovi a odporúčam. Kto ešte neskúsil, nech neváha. A srdečne gratulujem k výhre, darmo tam vypisujem, neobjaví sa to. By som ťa vystískala!!:-))




havino
@Tesla , som nadšená, že sa si spokojná, veľmi, mám radosť , tak aj na budúce hor sa do pečenia, verím, že sa podaria opäť

@kuku , idem do kolien z Teba, z komentára, aj z fotiek a ked niekto napíše, to sú oni!! ja už viem, aj moji doma vedia, ale ked to niekto z odskúšaných napíše o to väčšiu radosť mám, že ako som mala obavu ich tu pridať, nerada pridávam, čo je tu 100 x. Máš ich ukážkové, ani ja takú kôrku nemala. Určite je to v tom pečení, rožky sa nemajú piecť, ako buchty. Oni sú celkovo v tom dni pečenia o.k., ale na druhý deň už gumovejšie, no ale také rožky boli a sú, ved jednoduché cesto. Ja Ti veľmi pekne ďakujem aj za blahoželanie, aj za odskúšanie, obrovskú radosť mám za odporúčanie. Pozdravujem šikovnú bambulku, ved má príklad v mamine. nech vám chutia a daria sa aj nadalej.
jerica
@Havino (7.2.2016 22:56)
no čo, aj na rezne sú v inej forme (strúhanka) vynikajúce :-)
jerica
@Redakcia (6.2.2016 08:56)

ďakujem , jedine čo by som vytkla, kliknem v súhrnných komentároch na komentovaný recept, neotvorí sa mi recept, ale len komentáre k receptu, je tam potom odkaz vrátiť sa na recept, čo by som určite zmenila. Ďakujem :-)

eldina
máš ich naaaadherné!!! určite skúsim, cítim sa nabudená a navnadená ! :)
aszabka
Upečené, sú naozaj skvelé a jednoduchá príprava je bonus :) vďaka, rodina sa potešila..
relaxx1
Chcem sa pochváliť,že som dnes piekla aj ja,len by som chcela radu,prečo sú tvrdé. Chuťovo sú skvelé a aj striedka upečená,na to že mám otras rúru ktorú som zdedila (zle tesniace dvierka,pečie v skutočnosti silnejšie ako je teplota) by som povedala že sa mi podarili.takisto neviem prečo sú neni také nadýchané, sú trošku ploché..možno preto že keď som ich šla dať do rúry tsk som ich vodou nepofrkala ale potrela pierkom s vodou.. Uvítam každú radu aby bol druhý pokus lepší. PS:tu tvrdosť chcem riešiť tak že ich dám po vychladnutí na noc do sáčku a snáď do rána zmäknú..
havino
@eldinka , dlho som ťa tu nevidela, dakujem za pochvalu a len sa nabud na ne, podaria sa určite, som si nevšimla tvoj komentár, to je moja lajdackosť ked mi maily hádže do spamu a ja len sporadicky pozriem

@aszabka , dakujem, teším sa, nech vám chutia celej rodinke

@relaxx1 , v prvom rade dakujem za vyskúšanie receptu, chválim snahu upiecť , aj na fotke vyzerajú tvrdo, mne to príde podla fotky, akoby boli vysušené, ani nie sú riadne podvihnuté pečením. odhadujem to na rúru. s potieraním vody tvrdosť rožkov nemôže mať nič spoločné. mne prídu aj na foto, ako kamen. skús na budúce ich piecť, ako si zvyklá aj iné koláče, na tej istej teplote. neexperimentuj s plechom na spodu rúry, ani s vysokou teplotou ako ja píšem, skús ich vyformovať, nechať podkysnúť na plechu cca 20 min a daj piecť, ale rúru si nastav na približne 180 až 200 C. potom daj vedieť, ako to dopadlo , dakujem za fotku, sme tu na to, aby sme si spoločne radili a ocenujem tvoju snahu si poradiť.
relaxx1
@Havino (15.7.2016 23:06)

Ďakujem za radu vyskúšam ich a určite prispejem skúsenosťou, myslím si že je vôbec zázrak že sa v tej otrasnej rúre upiekli,snáď v novej domácnosti bude lepšia rúra lebo každá dobrá gazdinka ktorá chce v kuchyni zažiariť potrebuje poriadne nástroje :-) šikovná totiž som,pretože sa mi už horko ťažko podarilo kopu iných vecí uvariť/upiecť.
Ďakujem aj za pochvalu,si milá.pekný víkend všetkým.
haji
@Relaxx1 (15.7.2016 19:28)
Havino s tou troubou bude mít pravdu, též mě trouba "škádlí" a někdy se rozpálí víc než obvykle a někdy se jí nechce - to dělají spirály. Chválabohu stále drží od počátku sporáku, tak mají, holky moje, nárok za těch cca 30 let provozu. Osvědčilo se mi dát, když peču chleba, hned na začátku do trouby kastrůlek s vodou. Někde jsem se dočetla, že ta pára je potřebná - aby se tak nevysušil. S pečivem /rohlíky, bulky/ by to mohlo být podobné. Jsi šikulka, trénink dělá závodníka. Ať se ti daří!
smejkad
Pridám aj moju skúsenosť.
Plechový hrnček s vodou dávam do rúry vždy, keď pečiem kysnuté.
Keď robím rožky,sendvič, alebo iné pečivo, ktoré chcem mať s mäkkou kôrkou, tesne pred vložením do rúry ho nepotieram, ale striekam rozprašovačom tak, že na plechu ostávajú mláčky.
Po upečení dám na rošt, prikryjem utierkou a tak nechám vychladnúť.
Takéto pečivo ľúbi aj moja momentálne značne bezzubá slečna :-)
katka78
@Relaxx1 (15.7.2016 19:27) za príliš tvrdou kôrkou chleba a pečiva býva často privysoká teplota v rúre. V podstate si si to sama aj pomenovala vo svojom príspevku - máš netesniace dvierka, vďaka ktorým ženie rúra teplotu stále hore. Takže na ďalší raz by som teplotu pečenia znížila. Možno až na tých 180°C ako píše @havino , neviem ako veľmi ti rúra netesní, ale osobne som presvedčená, že tvrdosť je spôsobená tým.
Čo sa týka plochých rožkov, môže byť problém v tom, že si ich nechala dlhšie kysnúť. Nečakala si náhodou príliš dlho na vyhriatie rúry? Presne to sa mi totiž raz stalo u rodičov. Doma mám rúru vyhriatu za cca 10 minút, podľa toho si načasujem kysnutie, no u rodičov na starej to trvalo aj cez pol hodinu, rožky dlho čakali a to spôsobilo, že sa už potom pri pečení rozliali viac do strán, neboli pekné guľaté, ale plochšie. Jednoducho cesto už bolo po dlhom kysnutí príliš povoľné, preto rožky nenabehli na výšku, ale sa rozliali do bokov. To je moja skúsenosť a názor, možno pomôže. Veľa zdaru v ďalšom pečení! :-)
havino
dievčatá @Haji , @smejkad , @katarinka , dakujem vám za rady, ste zlaté a aj za mňa ste viac pomohli
@relaxx1 ak sa ešte vrátiš k receptu, tak aj ja zopakujem, ako dievčatá píšu, mne už včera večer nemyslelo, ako by malo, únava, ale plech s vodou na dne rúry, práve že pomáha aby nebola kôrka tvrdá, ani tým pierkom si nič nepokazila. To, že sa nepodvihli ako mali, je naozaj tým, že kapánek prekysli, ako @katka píše, pretože keby neprekysli a rúra ti pečie na plné pecky, podvihnú sa určite a by skôr prihoreli a podľa farby nie sú prihoreté, nechaj ich na plechu podkysnúť menej, pretože aj teplo teraz bolo, takže tých 40 min čo ja píšem je dosť, nechaj radšej 20 min pokiaľ si pečenie v rúre nevychytáš, no a rúru nastav radšej menej, tých 180 až 200 C, nemám šajnu, ked nastavíš na 180 C, ako silno ti aj tak pečie. držím palce. ono ked je rúra na nič, vie potrápiť, aj cesto môže byť ukážkové, ale ked sa neupečú ako sa majú, nepoteší to človeka. daj vedieť potom, budeme hľadať chybu a pomáhať, aby si bola spokojná.
relaxx1
Žienky moje ste úžasné,ďakujem vám za vaše rady a postrehy,je pravda ze druhy krát na plechu kysli dosť,snažím sa ale,ak sa dá a nemám vôbec skúsenosť s nejakým receptom,dodržiavať presné inštrukcie.možno niekedy je to zlé lebo by som skutočne mohla dať viac na intuíciu ale je to aj v tom,že nie som veľmi skúsená a c tejto rúre som ešte nikdy nepiekla žiadny koláč (iba cheesecake,ktorý mi na prvý krát zhorel).budúca svokra povedala že tá rúra dosť vysušuje,že nie je veľmi dobrá, ale že upiecť sa v nej dá len človek musí byť veľmi trpezlivý.kazdopadne...mám doma ešte droždie,keďže som robila 1/3 dávku (skúšobnú), takže budúci týždeň ak sa podarí príde pokus č.2 :-) skúsim teda znížiť teplotu,dať hneď po zapnutí rury do pekáča na spodok vodu,znížiť čas 2.kysnutia a trošku inak ich pokropím vodou. Ak sa náhodou nepodaria,o čom vás budem poctivo informovať,skúsim ich u mojej mamy,tá má skvelú rúru a pečie úžasné veci (ako každá mama). :-)
havino
jeminenku nádhera @kuku zlatá šikovnica, toto sú oni, toto sú tie pravé orechové, ako sa povie, vieš aká som rada, ked by len u vas doma sa udomácnil recept, som rada, nech vám padne na úžitok furt a stále, no mi vrav ked vidím tú druhú fotku a popraskanú kôrku, to je rožok !!! nie tie gumáky obchodné, dakujem za krásne fotky, som poctená a ty gazdina, ako sa patrí, ved vieme svoje, že?
havino
@Tinka moja zlatá šikovnica, že vám chutia ma veľmi teší, ale že ich máš prekrásne a ukážkové je Tvoja zásluha šikovnosti. Nech vám doma padnú na úžitok, som rada za krásnu fotku s ešte krajšími rožkami.
1x ribana
zdenca3
Tak musím Vás také pochválit ty Vaše rohlíky se pečou už i na Moravě perfektní recept a jsou výýýýýborné s těstem se také velmi dobře pracuje jsem nadšenáááá paráda.........@Havino (11.1.2016 09:27)

1x haji
havino
@Zdenca3 , veľmi sa teším, že je spokojnosť nad mieru s receptom, nech vám padnú na úžitok aj na budúce, ďakujem veľmi pekne
1x haji
marienka54
Prosím Vás o radu. Tú nádobu s vodou dávate priamo na spodok elektrickej rúry alebo vyššie. Nepoškodí to rúru? Ďakujem pekne.
havino
@Marienka54 , áno plech, do ktorého chrstnem šálku vriacej vody dávam na samý spodok rúry, samozrejme, že je potrebné sa trafiť do plechu a nie na dno vyhriatej rúry, ja mám plech na celú šírku rúry, povytiahnem a chrstnem vodu, nebojím sa poškodenia, s plechom na vodu pečiem kváskové chlebíky už cca 4 rok a už aj skoro každé pečivo, rúru si kontrolujem, zatial ju mám bez poškodenia, tak, že len sa trafiť
katkabk
Dnes som ich skúšala urobiť z polovičnej dávky.. na skúšku, pretože ja kváskujem a teda namiesto droždia som použila ražný kvások.... sú úplne fantastické.. iba kôrka je tvrdšia...ale chuť famózna
obor123
Dnes sú upečené, ochutnané a sú výborné. Dík za recept.
havino
@Katkabk , dakujem za odozvu, aj ja kváskujem už tento mesiac sú to 4 roky a závislosť na kváskovaní je u mňa istá, čím dalej tým viac denne chlebíkov pečiem a neprestáva ma to baviť, naopak, našla som si svoj koníček, nech sa Ti darí v kváskovaní nadalej

@Obor123 , dakujem, potešila som sa komentáru, že recept a ani chuť nesklamala
bubaya
Tánička, nevedela som, že si Tánička, tak dodatočne všetko najnaj k meninám, aj ja som Tánička.
Práve som dojedla gumové niečo z obchodu - vraj rožok, pche, a hľadám nasr....dená ako brok dobrý recept, a tu hneď prvý, a najlepší. Zajtra pečiem, potom sa pochválim.
havino
@Cingit , super, nech padnú na úžitok, už asi aj padli, lebo vyzerajú výborne, dakujem za fotku, potešenie na mojej strane

No teda Tánička @Bubaya ,to ma teší, tak aj Tebe v prvom rade, všetko naj k meninám, želajme si spoločne, nech máme rodiny zdravé a my budeme šťastné. Verím, že sa Ti podaria, nedá sa u Teba inak, ved si ostrieľaná v kuchyni. S tými gumákmi sa to nedá porovnať, ja nekúpila pečivo, chleba, no bude to 5 rokov tento rok už veru.
mimane
Super receptík. Hneď som vyskúšala a výsledok mňamkový. Nevyzerajú tak krásne ako od hlavnej pekárky a majiteľky receptu, ale veľmi som sa potešila, že sa mi konečne podarilo upiecť rožky, aj napriek tomu, že nie som nejaká super gazdinka.:o) Mimoriadne dobre napísaný recept.... Ďakujem veľmi pekne.


jack
Aj ja sa pridám k ostatným ;-) Robila som ich už raz,len pri prvých mi chytilo spodok.Tak som ich ani nefotila.Ale dnes som dávala pozor ako policajt ;-) Vieš,plynová rúra,to nem sranda :-D
Myslím si,že vyšli celkom dobre.Už som sa ich bála nechávať dlhšie,aby mi zas nezhoreli.Vďaka za super rožky.


2x haji a ami
havino
no dievky zlaté, ako ste ma potešili
@Mimane , ja sa Ti najskôr chcem ospravedlniť, ale Tvoj komentár mi vôbec do mailu neprišiel, až teraz ked som išla odpísať @Jack vidím fotku, krásne rožteky na nej, komentár milý, dakujem Ti srdečne, máš ich veľmi pekné, nech recept slúži aj na dalej k spokojnosti, ešte raz ďakujem veľmi pekne za odozvu, vážim si námahu s ňou spojenú

@Jack , no prosím, na parádu rožky, nemusia byť vždy vypečené, máš ich pekné, hlavne, že chutili, to je dôležité, dakujem za fotečky, nech vám padnú na úžitok aj na budúce. no plynová rúra vie prekvapiť, ale ked sa jej príde na chlp, ako si prišla Ty, ide to aj s ňou. Ja som si plynovú chválila na veterníky, v tej rástli, ako huby po daždi, tá ked vykúrila, tak kúrila na plné pecky riadne veru. pozdravujem Ťa a ďakujem

1x jack
topier
@Havino (16.4.2018 21:57)

Dakujem velmi krasne za skvely receptik. Nie som ktovieako zdatna v kuchyni, ale ked si moj synator vyziada domace rozky, nemozem ho odmietnut
havino
@Topier , ďakujem, potešujúci komentár, pre deti čokoľvek však? nech vám chutia a daria sa aj na budúce
mimane
@Havino (12.3.2018 21:55)

Rožky som piekla už nespočetne krát. Pár krát sa mi aj nepodarili. Chcem sa preto opýtať, či používaš aj nejakú špeci hladkú múku. Zaznamenala som, že so špaldovky sa mi nezdarili. :o) Ďakujem Mirka
bubaya
@Mimane (6.7.2018 11:09)

Aj špaldové múky majú svoje muchy. Neverila som, že chyba môže byť v múke, ale bola. Keď pečiem z múky Belbake,, kúpenej v Lidli, tak sa mi všetko podarí. Z PD Sokolce je chlieb vynikajúci, ale ľahké a menšie kúsky sa mi veľmi nedaria, vždy mi hotové cesto klesne. Kamarátka, čo veľa pečie, si chváli dmBio múky z DMky. Skús vymeniť múku, uvidíš.
redakcia
Havino včera 21:18


@Minane , Mirka, teší ma, že recept slúži,
presne, ako píše @Bubaya , tie špaldové múky sú zradné. Ja ich mám doma od rôznych výrobcov a tak ich aj rôzne používam. Z mlyna Sokolce používam do varenia, do pečenia zákuskov, ale na kysnuté ako pečivo, do chleba už len z Lidla. Aj to som teraz naštvaná, lebo sa u nás vytratila z ponuky. Špaldová má menej lepku a zrejme aj, ako ktorá ho má viac, alebo menej, preto pečivo a chlieb mám odskúšené na stovku krát zo špaldovej klesne respektíve nedvihne sa tak, ako by som chcela. kedy si ked som začala s kváskovaním, cca 5 rokov do zadu, som kupovala v Kauflande Biomilu, aj tá bola dobrá, ale už ani tej u nás nie to. a ešte čo je spolahlivá,aspon u mňa je v Tescu od Kuchenmeister, T 630 a T 812 a tie sú tie tiež výborné. Musíš skúšať, nič iné Ti neporadím.

@Bubaya , vdaka, mám ten istý názor a hlavne skúsenosť, ako aj ty.


mimane
@Redakcia (9.7.2018 16:35)
ďakujem veľmi pekne dievčatá :o) Budem skúšať, alebo ostanem proste u tej múky z ktorej sa mi daria ...



duzzka
Rožteky boli výborné, robila som prvý krát a vôbec neľutujem, že som si vybrala práve Váš recept
1x havino
mariamka
@Havi az sa hanbim, ze az teraz doslo na ne :) Fakt dokonale rozky, piekla som vcera vecer a dnes rano, ako by sme nasli. Tie bledule na fotke este isli do rury, je naozaj lepsie, ked su oddelene, lepsie sa prepecu. Dakujem a aspon takto virtualne ta pozdravujem a zelam vsetko dobre :)


2x haji a havino
havino
@duzzka , mne nechodia maily s komentarmi pod receptom, tak az teraz čitam Tvoj komentár, ked som našla fotku od @mariamky , dakujem za komentar a teši ma spokojnost s receptom

@mariamka , No moja pekná, to je telepatia totok, dva dni do zadu a keby len dva dni som na Teba myslela, dost často robievam Tvoju ryžu s kapustou a kari, tak vtedy vždy si spomneiem, som rada, ze rožky chutili, aka hanba, žiadna hanba, to sa nedá všetko tu vyskúšat a aj pozabudneme, dakujem za fotku, potešilo a srdeçne pozd
havino
A srdečne pozdravujem som chcela dopisat, len ta technika si robi čo chce
nachuyamatu
Vyzerá to veľmi zaujímavo. Veľká škoda, že som nešikovný, ale mám novú rúru, tak sa pokúsim niečo vytvoriť a potom Vám dám vedieť. Teším sa. ;-)
dusanl
Sú úžasné, pečiem ich zo špaldovej múky, už asi mesiac som v obchode nekúpil chlieb ani pečivo. Ďakujem za perfektný recept!!!
anna087
Práve som ich dopiekla,úúúžasné.Pridala som aj ľanové a slnečnicové semiačka.Ďakujem za konečne dobrý recept na rožky.
inguska42
@tinka437 (12.12.2016 18:50)

Nádherné a naozaj aj chutné chrumkavé vyskúšala som aj ja iba neviem pridať foto
inguska42
@evita1b (11.1.2016 12:42)

Dobrý deň , áno je úžasný - ja som z tohto množstva urobila 11 rožkov , no ako som čítala komentáre tak som skúsila znížiť teplotu na 180 - 200 pri dopečení som zvýšila na 200 pre farbu sú úžasné
elixir
@havino Včera som upiekla rožky podľa tohoto receptu, podarili sa a boli ešte chrumkavejšie a chutnejšie, ako som dúfala.
elixir
Časť textu mi zmizla, tak ešte: ďakujem za recept. :)
havino
milá @elixir , huráá, že si u mňa pod receptom, hurá, že som dnes našla v spame maily, upozornenie z varechy na komentáre, na tie predošlé čo tu vidím nad Tebou mi nič neprišlo, aby som reagovala na komentáre na recept, som rada, že Ťa tu čítam, som rada, že sa Ti rožky podarili a že chutili, potešila si ma a srdečne Ťa pozdravujem, nech chutia aj na budúce, Ty si šikulka, Ty to v kuchyni vieš

1x elixir
havino
@dusanl (13.4.2019 07:51)

veľmi ma teší, že recept padol vhod, s kupovanými sa nedajú porovnať, vieme čo upečieme, čo do cesta dáme a čo jeme
havino
@lm (1.1.2020 03:11)

prvé a super vydarené, teší ma, nech chutia a padnú na úžitok aj na buduce
15siska16
Sú veľmi dobré ☺☺už rožky ani nekupujeme pridávam na rožky rascu a soľ pre muža a nedávam na spodok vodu ale rovno potriem rožky vodou príde mi to jednoduchšie sú geniálne Ďakujem za super recept




anina6
Prave dopecene, suprovy receptik. Dakujem.


zahradka
Práve sú v rúre, na teplovzduch 190°C, len mám menší plech, takže budú spojené.


zahradka
Práve sú v rúre, na teplovzduch 190°C, len mám menší plech, takže budú spojené.
Upečené na obr.


1x haji
zahradka
@zahradka (12.2.2020 12:05)

Som spokojná s receptom, jeden som po vychladnutí zjedla, bol chrumkavý a dobre dochutený. Takže za recept 1*
1x haji
69jarka
Ďakujem za skvelý recept, rožky sú veľmi chutné a recept je nenáročný. Chlebík pečiem často, ale na skvelé rožky sa mi až teraz podarilo natrafiť na perfektný recept.


1x ami
mapro
Prosim vas cim mozem nahradit bravcovu mast? A mozem dat aj susene drozdie?
radost
@mapro (15.3.2020 21:17)

iným tukom-olej,maslo..no chuť bude iná..masť najlepšia
sušené môžeš
1x mapro
alubos
Ďakujem za recept. Už sú dva ešte teplé rožky zjedené.
rebe
Super recept dnes som piekla a som spokojná odporúčam! Rožteky sú super z vnútra mäkké a z vonka chrumkavé ! Mňam ďakujem za recept
1x haji
dzana9
Ďakujem veľmi pekne za recept, toto sú rožky, aké som si predstavovala,
grula
Nepoznám Vás, ale pomodlím sa za Vás. Podarilo sa a to som pekár - začiatočník.
1x grula
violeta
Výborný recept, tieto rohlíky sú naozaj super. Chrumkavé zvonku a jemné zvnútra.
Ja som dala perlivú vodu a nechala som dlhšie kysnúť.


1x haji
raisinia
Mňam, boli fanstické a s cestom sa pracovalo úžasné. Tvárne, nelepivé a pečivo veľmi chutné. Dnes robím opäť
ninulen
Mňam práve ich vyrábam ďakujem za skvelý recept uvidíme či sa podaria ale cesto je úžasne ľahko a dobre sa s ním pracuje čiže verím že sa podaria práve mi kysnu na plechu mám domacu reďkovku a cibuľku tak sa mega tešíme ako to všetko spolu bude krásne ladiť
ninulen
Rožky su nenormálne ďakujem opäť za recept top topov


bibien
Kysnuté cestá a pečivo z nich robím veľmi krátku dobu, no musím povedať , že som z toho nadšená a tento recept je dokonalý! Síce už nebývam s rodičmi,ale som posielala fotky dnešných rožkov aj rodičom a mamina ich tiež šla hneď vyskúšať.. hovorila, že sú tak dokonalé, ako voľakedy! čiže srdečne ďakujeme !
22759_1376754998 - profilový obrázok
ojv
ojv
Perfektny recept. Uz som ich niekolko krat pouzila a vysledok bol vzdy 100%.
Dakujem za publikaciu.
anna12345
Ahojte, ja som ich dneska piekla presne podla navodu 7 minut s parou a 15 dopecenie a su tvrde ako skala zvonku, zvnutra super.... Neviem kde som urobila chybu, ale som sklamana..... Neviete mi poradit?


zuzyk
Dobrý deň, našla som tento Váš recept a odvtedy sme prestali kupovať rožky v obchode a pečieme tieto. Sú úžasné a nie je to žiadna náročná práca. Fakt skvelé. Ďakujem za tento Váš recept. Zuzana
janula1
Výborné! Včera som ich robila, recept presne sedel, netrebalo pridať ani muku ani vodu, naozaj perfektne, vyšlo my z toto presne 10 rohlikov a okamžite sa zjedli, trochu sa mi pripiekli lebo som sa trocha pozabudla ale na chuti to nevadilo, lepšie ako kupované, dnes robím ďalšie! Ďakujem
kucharka
Rožky sú výborné! Ďakujem za recept.
( Ja som dala na plech iba misku s vodou, nenalievala som vodu na plech ako je uvedené v recepte, už som si totižto kvôli tomu zničila plech a odvtedy to nerobím :-((


1x haji
paploska
Dakujem za chutny recept #havino uz sa tesime na ochutnavku ?
tamarkatj
Môžem sa opýtať tú masť ste pridávala priamo do cesta? Ďakujem idem vyskúšať recept.
bernette
@anna12345 (30.4.2020 17:13)

tiež som ich mala dosť tvrdé a to som ich vybrala po 17 min. (7+10), piekla som na 220 teplých vzduchom, takže asi ich treba vybrať ešte skôr alebo piecť na menej stupňoch
raisinia
Pre mňa osobne najlepší receptík. Krasne zaň ďakujem.


frezia68
@Havinko milá : Dnes som upiekla podľa Teba,len z bezlepkovej múky.Ešte horúce a sú bledšie,ako Tvoja nádhera.Ale vyzerajú,že budú celkom jedlé,tak ďakujem.


cila13
Vynikajúci recept. Keďže bývam v zahraničí, rožky tu nedostať. Odteraz každú sobotu budú domáce. Veľmi sa teším a ďakujem za skvelý recept.


nbu123
Zdravšia verzia: Dal som špaldovú hladkú Pernerku a na miesto masti som dal maslo a bez soli (pre deti do 1 roku určite lepšie ako tie dopeky v HM). Pre dospelých som dal všetko podľa receptu iba múku som dal 250 g špaldy celozrnnej hladkej a 250 g špaldy hladkej. Obe Pernerky z Kauflandu. Oboje rožky nakysli dobre. Dal som čerstvé kvasnice, ktoré som dopredu zarobil vo vlažnej vode s cukrom.
mariaklara
@havino....kr ááásne rožky....teraz je ošiaľ pečenie rožkov a chlebov, dnes som piekla rožky, skoro takýto istý recept, ale zajtra vyskúšam tieto a porovnám.... samozrejme ukladám...:-)
evjanka
Dobrý den. V Kauflandu jsem koupila mražený kvásek. Dá se to prosím použít i na pečení rohlíků? Nebo je to pouze na chleba? Jsem úplný ale fakt úplný začátečník, ale s obrovskou chutí do pečení. Upekla jsem zatím asi 3 chleby, ale vždy pouze se sušeným droždím. Čerstvého se zatím bojím. Takže ani nevím, proč jsem ten kvásek koupila. ? Tady jsem viděla ty krásné rohlíky, tak mě napadlo, jestli bych ho mohla na ně použít.
elen52
Rožky podľa tohto receptu sú naozaj výborné. Ďakujem ?
evka1993
dobry den :D ja uz par krat skusam tie rozky od vcera..vcera vas recept a dnes svokrin...ale furt mam pocit ze to pokaslem pri mieseni ja totiz nemam robot. Treba mi vobec robot k mieseniu? lebo napr ked miesim knedle tak no problem vzdy mi vyjdu fajnove..ale ako pozeram toto je uz uplne ine umenie!!! :D
zuzanka1367
Sú recepty na ktoré sa nesmie zabudnúť, tak ho vyťahujem opäť na svetlo varechové... @havino susedka moja, tu som :) zajtra sviatok, ľudia okupujú húfne obchody a ja som si podľa tohto skvelého receptu rožky doma napiekla. Ďakujem za takéto skvelé recepty.


1x haji
dava
Sú skutočne ako tie totalitné, človek sa zas vráti do detstva ? , fantastický recept, vrelá vďaka ?
marienka44
Nemohla som nevyskúšať. Upiekla som z pol davky 6 ks, ale pred koncom pecenia som odbehla k PC a trochu tmavsie sa upiekli. Zvrchu su chrumkave a vnutri makké. Jedla som 2 ks so studenym maslom a udenym lososom + zelenina, fajné.


1x jerica
teodora
Už som ich raz piekla, sú výborné. Vrch chrumkavý, strieda jemná, mäkká. Dnes ich pečiem znovu
používateľ nemá avatar
ami
ami
Dakujem syn sa ich nevie dojest. Su vyborne este lepsie ako z obchodu.
jankasos
Viete mi poradut preco mi tak vypraskali ale hlavne preco sa mi nezdviha spodok rozkov ale naopak, pripeka sa? Potierate aj spodok pod rozkami niecim? Druhykrat skusane, chut dobra, ale vyzor nie som spokojna.


maria1959
Ahojte potrebujem poradiť kde ste kúpila tú podložku prosím? Ďakujem.
zuzana5
Práve ich robím,sú krásne aj s cestom sa pracovalo dobre.Ked rožky len tieto
jamalinka
@nazarboncuk (27.1.2016 08:04)

Ja som takto robila kysnuté oškvarkovo-zemiakove pagače, nechal som v chlaničke cez noc vymiesené, ráno som prekladala a nechala pred pečením pokysnuť, boli chutnejšie ako čerstvo zamiesene
19sonya96
Úžasné, odkedy som sa dostala k tomuto receptu, tak pečivo už nekupujeme ❤️ a naša dcérka 9-mesačná ich tiež zbožnuje aj samé len tak hrýzť a celá rodina. 🥰 Moc, moc ďakujem za tento recept ❤️ už som robila z tohto cesta aj kaiserky, rožky, buchty. Úžasné 🤗🤗🤗




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia