Pudingový zákusok

Obyčajné piškótové rezy s cviklovým lekvárom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Chcela som vyskúšať môj nový lekvár v zákusku. Upiekla som celkom obyčajné piškótové korpusy, naplnila krupicovým krémom a všetky vrstvy natrela cviklovým lekvárom. Lekvár reaguje dosť farebne a je to vidieť aj na korpusoch, lebo som ho dávala aj pod čokoládovú polevu.

20
porcií
50 minút
príprava
3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
  2. Múku, prášok do pečiva, sódu som zmiešala a preosiala do vajíčkovej peny a vmiešala. Korpus som piekla 10 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Rovnako som pripravila aj druhý svetlý korpus.
  3. Rovnakým postupom som pripravila aj kakaový korpus, len do cesta som primiešala aj kakao.
  4. V mlieku som vymiešala detskú krupicu s vanilkovým cukrom a uvarila hustú kašu, ktorú som ihneď dala chladiť s rajnicou do studenej vody.
  5. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a pridávala po lyžici vychladnutú kašu, prešľahala spolu a napokon som vmiešala um.
  6. Krém som rozdelila na 2 časti a uložila do chladničky stuhnúť.
  7. Na podnos som uložila biely korpus, natrela som ho horúcim cviklovým lekvárom a začala som rozotierať polovicu krému.
  8. Na krém som uložila kakaový korpus a natrela som ho horúcim lekvárom.
  9. Na lekvár som natrela druhú polovicu krému...
  10. ... a zakryla posledným bielym korpusom. Koláč som uložila do chladničky stuhnúť na 3 hod. Potom som ho zakryla papierom na pečenie, položila krájaciu dosku a zaťažila 3 kg múky a nechala v chladničke do rána.
  11. Na druhý deň som pripravila čokoládovú polevu, poliala vrch, nechala opäť stuhnúť a potom krájala horúcim nožom na rezy.
  12. Prajem vám dobrú chuť.