Obyčajné párky na zemiakoch

pavelnemecko - bez fotkypavelnemecko, 23. apríla 2015

Ahojte gurmáni.Tak a som tu opäť.Vzhľadom k tomu,že v rodine nás bolo požehnane a hladné krky bolo treba dobre a do sýtosti nakŕmiť,tak vznikol Zobraziť celý popisAhojte gurmáni.Tak a som tu opäť.Vzhľadom k tomu,že v rodine nás bolo požehnane a hladné krky bolo treba dobre a do sýtosti nakŕmiť,tak vznikol tento jednoduchý a pritom lacný recept.Nehovoriac o tom,že aj veľmi chutný.Ale dosť bolo reči a ideme na recept.

12
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

2 kg
1 kg
1 ks
2 ks
1 ks
1/2 kg
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky pekne ošúpeme a umyjeme.Nakrájame na koliečka /ale také hrubšie cca 5 mm/.Naukladáme na pekáč,popolievame studenou vodou,aby na dne pekáča bolo asi 3 mm vody.Pokropíme olejom asi tak štamperlík.Osolíme,nakoreníme a poprášime kari korením.Základ by bol.Teraz na párky a cibuľu.

  2. 2

    Cibuľu očistíme,nakrájame na polovičky a potom na polmesiace/aj oči sa musia pokochať/. Trošku hrubšie polmesiace asi tak 3 mm.Na panvicu/ideálna je liatinová,veď viete z mojich predošlých receptov prečo/ dáme olej,rozpálime a do vriaceho oleja dáme cibuľu/do vriaceho!/na pár minút,asi za dve minúty pri stálom miešaní/začne byť tmavšia/,stíšime oheň a dosmažíme do tmava/niečo neuveriteľne chutné/.Prosím dodržať postup.A poďme na párky.

  3. 3

    Obyčajné párky zbavíme oboch koncov,zbavíme črievka a po dĺžke prekrojíme na polovice.Takto obnažené ich dáme na zemiaky,jednu vedľa druhej.A opäť koreniny.Soľ,mleté čierne korenie.Na párky dáme našu peknú hnedú cibuľu a posypeme kari korením a rascou.Nešetriť!Zakryjeme alobalom a pekáč dáme do trúby.Pečieme asi pri 180 stupňoch cca 40-50 minút.Potom odokryjeme a asi 6-7 minút pri 220 st./alebo grilujeme cca 4-5 minút/.Výsledný efekt je dokonalý.Doporučujem,aby doma nikto nebol,lebo tie vône z kari korenia pri pečení sú frustrujúce./Nedá sa to vydržať/.Ale nevypínajte skôr. Doporučujem k tomuto jedlu biele pečivo.Prajem Vám dobrú chuť z Nemecka.

Diskusia k receptu

braxi
Recept zaujímavý, ale z párkov ktoré dnes dostane kúpiť?!
denyany
Obyčajné párky už nekupujem veľmi dlho, ale inšpiroval si ma a asi urobím pečené zemiaky.
pavelnemecko
Ďakujem Vám za komentáre.Sú trošku rozporuplné,ale napriek tomu pozitívne.Tie obyčajné párky by som až tak nehanil.Ide to aj s nimi.Keď sa to papá čerstvé,tak ostane prázdny pekáč.Kukulienka71.Tá voda tam musí byť.Musí sa to udusiť,až potom piecť.A do čoho by si si namáčala to biele pečivo?Veď o tom to je,že všetci kúskom rohlíka v jednom pekáči.Tak to sú obrázky.Rodina pokope za jedným stolom.Neni to len o jedení.Posielam veľa pozdravou a ak máš rodinku,tak všetci prstami do jedného pekáča.Budú to robiť a spomínať aj Tvoje deti.Maj sa.
pavelnemecko
Jamaja,aj tebe fandím.Veď recept ako taký neni o kg,litroch a iných merných jednotkách.Aj sójové párky,prečo nie?Čokoľvek.Prajem dobrú chuť.Pavel.
pavelnemecko
Špeciálne pre Braxi.Braxi neboj sa obyčajných párkov.Si zrelá žena,v plnom rozkvete a skúseností.Nikdy nehádž /a to myslím vážne/veci do koša.Veď svet je jenom blžka malá.Skús.Držím Ti palce a veľa odvahy.Hodnotiť sa dá až potom,keď oprobuješ.Máme aj dobré párky.Viď moje iné recepty.Pá-Pá.
evanaaa
Myslím, že nie všetky druhy párkov sú na zahodenie, sú aj kvalitné. Hodili by sa sem debrecínske, prípadne spišské, ale ja by som dala aj tenkú pohronskú alebo podobnú, neviem ako sa volá, aby do zemiakov pustila trošku tej chuti a šťavy. Dobré sú aj tie zaúdené párky. A ak len párky, tak trošku nadrobno pokrájenej slaninky. Celkovo sa mi recept páči, nemusí byť veľká rodina, ja vždy varím aspoň pre 6 ľudí :)
pavelnemecko
evanaaa.Podľa Tvojho komentárika,nezabudni v nedeľu si pozrieť môj recept na pečené mäso.Bude tam niečo aj pre Teba.A tých 6 ľudí?Tak to sa oplatí už variť.V NEDEĽU POOBEDE.
evanaaa
Dobre, pozriem sa, teraz som pozerala a komentovala tvoj guľáš varený vo veľkom.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia