Obyčajná restovaná pečienka v cibuľovej omáčke fotorecept

janula1989 - fotkajanula1989, 22. marca 2014

Táto pečienka nie je nič novátorského, ale jej chuť je výnimočná. Recept mám od svojej mami ale tak ako všetko ostatné aj túto pečienku Zobraziť celý popisTáto pečienka nie je nič novátorského, ale jej chuť je výnimočná. Recept mám od svojej mami ale tak ako všetko ostatné aj túto pečienku som si spravila po svojom. Možno niekoho inšpirujem.

2
porcie
10 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
1 veľká
2 naberačky
2 PL
2 strúčiky
1 hrnček




Postup

  1. 1

    Na bravčovej masti si orestujeme do zlatista veľkú cibuľu nakrájanú na kocky.

    Obyčajná restovaná pečienka v cibuľovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Očistíme si pečienku od škaredých vecí a nakrájame si ju na malé kocky.

    Obyčajná restovaná pečienka v cibuľovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme ju k cibuľke a restujeme kým nezbelie (teda nezmení svoju farbu na svetlejšiu) POZOR v žiadnom prípade NESOLIŤ predtým než tú farbu zmení !!! To je tá najdôležitejšia vec, aby ostala pečienka mäkká.

    Obyčajná restovaná pečienka v cibuľovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Teraz ju osolíme. Ja som to spravila s morskou soľou s chilli, ktorú som si raz kúpila a odvtedy si ju sama robievam. Dodá jedlu jemne pikantný nádych. A okoreníme.

    Obyčajná restovaná pečienka v cibuľovej omáčke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podlejeme kuracím vývarom. Uprednostňujem domáci vývar pred bujónom alebo vegetou. Je to zdravšie a jedlo nechutí umelo alebo presolene. Necháme to všetko zovrieť a pridáme dva strúčky prelisovaného cesnaku a červenú mletú papriku hlavne kôli farbe. Necháme to povariť asi 5 minút nech sa chute spoja.

    Obyčajná restovaná pečienka v cibuľovej omáčke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zahustíme zemiakovým škrobom.Ja som použila ten, čo mám z čínskeho obchodu do čínskej ostrokyslej polievky(aj tu sem určite pridám, ochutnať ju stojí za to :). Dá sa zahusťovať aj s hladkou preosiatou múkou alebo iným zahusťovadlom čo máme doma. Ako prílohu som použila ryžu dvojfarebnú, môžu byť aj zemiaky varené omastené maslom alebo čerstvý chlieb, ktorý je super namáčať do cibuľovej omáčky :) Podávame s červeným vínom. Dobrú chuť!

    Obyčajná restovaná pečienka v cibuľovej omáčke (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

bozulka
Pečienky aj cibuľovú omáčku mám rada,ale spolu som nikdy nerobila,vyskúšam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia