Obyčajná polievka

Autor receptu: finczi

Dnes boli na obed strapačky s kyslou kapustou. Vodu, v ktorej boli strapačky vyvarené, som využila na polievku.

25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Strapačky som zliala do osobitného hrnca, nechala som aj trošku strapačiek v polievke. Kým som pripravila svoje jedlo, voda z vyvarených strapačiek pomaly vrela. Na panvičku som dala trošku masti, kúsok slaninky pokrájanej na kocky a pokrájanú cibuľu strednej veľkosti. Kožu z toho kúska slaninky + menší bobkový list som vložila do strapačkovej vody. Slaninka sa škvarila, cibuľka tiež a tá vôňa...!
  2. Po asi 5 minútach som pridala hrsť suchej drobnej cestoviny / mala som hviezdičky / a pražila som asi 5 - 7 minút. Posypala som mletou paprikou, premiešala som a zaliala zhruba 0,5 l vody. Premiešané som vliala do polievky, ktorú som pri prevretí dochutila peprom a soľou. Povarila som, kým nebola cestovina do polovice uvarená. Pridala som majoránku. Polievka sa ešte povarila pár minút. Na tanieri sa môže pridať petržlenová vňať /ja to robím rada/, podávať sa môže aj s pečivom, chlebom, osúchmi / tými výbornými z Varechy .../
  3. Dúfam, že Vám bude chutiť, polievka je výdatná, hustá a naozaj jednoduchá. V ťažších časoch je využitie surovín bez zbytkov rozumným spôsobom hospodárenia v mnohých rodinách.