Obyčajná domáca kapustnica fotorecept

shukvacik - fotkashukvacik, 27. augusta 2016
Obyčajná domáca kapustnica (fotorecept)
Foto: shukvacik

V regionálnych receptoch kapustnice sú značné rozdiely. V každom kraji, údolí i dedine sa varí kapustnica trochu inak. Každý má tu svoju, každého je dobra, Zobraziť celý popisV regionálnych receptoch kapustnice sú značné rozdiely. V každom kraji, údolí i dedine sa varí kapustnica trochu inak. Každý má tu svoju, každého je dobra, iný kraj, iný zvyk, iná kapustnica. Predstavujem Vám tu moju :-P nie prvú a určite nie poslednú.

10-12
porcií
10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
4 strúčiky
300 g
400 g
350 g
60 g
100 g
500 g
200 g
3 PL
3 ks (200 g)
10 ks
3 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Do hrnca vložíme prekrojenú domácu kyslú kapustu, bravčové pliecko, bravčové kare, domácu klobásu, cesnak, cibuľu, feferónku, čili papričku, čierne korenie celé, čierne korenie nové a dáme variť. Keď je mäso polo - mäkké pridáme huby.

    Obyčajná domáca kapustnica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Uvarené mäso, kolenienko a klobásu si vyberieme, nakrájame... mäso oberieme od kosti a chvíľu necháme bokom.

  3. 3

    Na bravčovéj masti si orestujeme cibuľu, slaninku do ktorej pridáme 2 PL lyžice mletej červenéj papriky.

  4. 4

    Do kapustnice pridáme rajbané zemiaky, nakrájané mäso, klobásu a opraženu cibuľu so slaninou.

  5. 5

    Necháme prevrieť, pridáme soľ, mleté čierne korenie, 2 PL cukru po okraji hrnca.

  6. 6

    Kapustnicu vypneme, pridáme majorán a o chvíľu môžme servírovať.

    Obyčajná domáca kapustnica (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť, podávame s čerstvým chlebom. Môžme pridať pár sušených sliviek, nakoniec podávať s kyslou smotanou. Čím staršia kapustnica - tým lepšia chuť .

    Obyčajná domáca kapustnica (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

siisa
Výborná a sýta polievka :) keď pozerám čo si tam všetko dal, musí byť aj chutná
shukvacik
@Siisa (27.8.2016 15:08)

Áno výborná a sýta ,, kapustincu som baril veľmi často v práci, v podstate každý deň, toto je taká domáca a za tie roky som si urobil taký svoj recept a normu :-)
izabella929
Varím ju celkom inak, ale na tom konečne nezáleží..je v tvojej toľko dobrôt, že vôbec o jej chuti nepochybujem.-)
siisa
@Shukvacik (27.8.2016 15:16)

Určite ju podľa teba uvarím :) Ja robievam so smotanou a len s klobásou, ale táto je už hotové jedlo, nie len polievka. Nemusím už robiť druhý chod :) Dík
evanaaa
Výborná, aj keď iný postup ako môj! Len klobásku dávam pri konci, nemusí sa variť hodinu či viac.
kecemis
Mas pravdu, kazdy region ma svoju recepturu. A tato tiez vyzera zaujimavo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia