Obyčajná domáca kapustnica

shukvacik - fotkashukvacik, 28. augusta 2015
Obyčajná domáca kapustnica
Foto: shukvacik

V regionálnych receptoch kapustnice sú značné rozdiely. V každom kraji, údolí i dedine sa varí kapustnica trochu inak. Ja som dnes uvaril obyčajnú Zobraziť celý popisV regionálnych receptoch kapustnice sú značné rozdiely. V každom kraji, údolí i dedine sa varí kapustnica trochu inak. Ja som dnes uvaril obyčajnú "nevianočnú" kapustnicu alebo len kapustovú polievku. Výhoda tohto receptu je že všetko som nahádzal do jedného hrnca a varilo sa samo. Postup je trošku inakší ako pri klasickom varení domácej kapustnici. No výsledok bol dobrí a chutní :-)

10
porcií
5 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg (kvasená)
700 g
400 g
300 g (domáca)
2 strúčiky
1 ks
Na koniec:
1 ks




Postup

  1. 1

    Do hrnca vložíme prekrojenú kyslú kapustu, údené kosti, bravčové kare, cesnak, klobásu, feferónku , čili papričku, čierne korenie celé , čierne korenie nové a dáme variť.

    Obyčajná domáca kapustnica  - obrázok 1
  2. 2

    Uvarené kare a klobásu si vyberieme, nakrájame ... mäso oberieme od kosti a pridáme späť do hrnca.

  3. 3

    Na koniec si na panvici opražíme cibuľu do sklovita (pre farbu - môžme pridať aj ml. červenú papriku) a pridáme do hrnca.

  4. 4

    Kapustnicu dochutíme soľou, mletým čiernim korením, ja som pridal troška cukru a nakoniec pridáme majorán.

Diskusia k receptu

elalea
....Kubo,prosim ta,hned oprav tie pravopisne chyby v uvode,lebo mi to vybije oci...:-).ked je jeden "vysledok",tak je dobry a chutny...ked je viac "vysledkov",tak sa pise "i"...a pri vareni kapustnice,nie kapustnici...taky mlady chalan a take chyby....ved si drz uroven,nezhadzuj seba ani svoje dielo..:-(...receptu nieje co vytknut,je to klasika...:-)
dellawar
Výborná. Namiesto oleja som ku bravčovine použil bravčovú masť.
mirop
nechces si radsej zopakoat kde sa pise ake i/y?



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia