Obrie šišky s kivi džemom

izabella929 - fotkaizabella929, 26. februára 2013

Občas zatúžime aj po týchto veľkých šiškách , ešte väčších ako dľaň...sú ľahučké, ako vánok a veľmi chutné...

50 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
250 g
1 lyžica
štipka
1 ks
1 lyžica
30 g
3 dcl
1 ČL (do kvásku)
 na vyprážanie
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Pripravila som si kvások..z vlažného mlieka, cukru a droždia...nechala som poriadne podkysnúť..múky som preosiala a pridala som vajce, práškový cukor a kvások...zmiešala som všetko až potom som pridala soľ...počas miesenia som pridala olej a tesne pred dokončením som pridala rum...vymiesené cesto som nechala vykysnúť 45min. Cestom som vyklopila na pomúčenú pracovnú dosku a nechala 15 min. odpočívať...potom som cesto rozvaľkala a vykrajovala obrie šišky väčším pohárom...vykrojené šišky som nechala ešte podkysnúť 5 min. zatiaľ som si roztopila bravčovú masť a pridala som olej...

  2. 2

    nechala som ho zohriať a do oleja som vkladala šišky opačne..otočila som ich a do masti vložila tou stranou , čo boli na vrchu..prikryla pokrievkou a upiekla z jednej strany pár minút...potom som ich odkryla a otočila..otočené som už neprikryla, len som ich dopiekla...boli krásne nadýchané, ľahučké ako páper...na vrch som dala kiwi džem a posypala práškovým cukrom...dobrú chuť..

Diskusia k receptu

rakana
šišky pečiem veľmi často,ale tento recept vyskúšam na 100%
angast
krásne - jedna by mi stačila , ten kiwi džem si robíš sama, alebo niekde ho kupuješ ? Nestretol som sa ešte s ním.
stacy77777
@Izka moja, už s tej fotky vidno, aké je cesto krásne nadýchané.... a tou veľkosťou si mi pripomenula moje študentské časy, to sme chodili s babami do jedného bufetu, mali tam šišky veľké takmer ako tanier a stáli 3,-Kčs....,zvláštne,na čo všetko si človek spomenie...:-))))
sisuk
náááádherné!!! Jedna by bodla....
valeri
No mohli by byť zajtra naraňajky :-)), ukladám.
jozka2
mas ich krasne,ale vsetky sisky budu krasne ak sa cesto zamiesi redsie,potom ked sa vyprazaju su sama diera pomaly niet co jest,musi ale byt rum v ceste aby sa nenapili oleja
garanco
Krásne šišky, ľahučké, už na pohľad chutné! Ale si narobila chute!!!
Tiež také pekávam, len nedávam dva druhy múky- vyskúšam. Ja vyprážam vo fritéze.
stacy77777
@Izabelka - také chute si narobila, že sa už aj pečú.... len by to chcelo ten tvoj domáci kiwi džem. Vďaka za recept.
izabella929
@stacy77777...ve ď recept na kiwi džem mám v mojich receptoch...teraz sa dá variť, myslím že sú v predaji kiwi...pokrájať na drobno, zasypať cukrom, torška citrónu a už sa varí...a musím povedať , že veľmi rýchlo hustne..raz-dva je uvarený....)lepší džem som jak živ nejedla...no a ešte ten vianočný je famózny...to je jednotka s hviezdičkou...)my ho doma voláme,,,kráľovský,,,))
izabella929
@angast...pros ím prebehni sa v mojom albume receptov a máš recept na kiwi džem tu...dá sa variť kedykoľvek, keď sú kiwi v obchode, hoc aj teraz...je to najskvelejší džem a má krásnu jasnozelenú farbu...veľmi chutný-doporučujem...)
siskam
Už som si hovorila, že tento rok už šišky robiť nebudem a veru to poruším a tieto šišky vyskúšam. Páči sa mi aj to, že do nich ide len jedno vajce.
angast
@izabella 929
Ďakujem ti za radu. Nevedel som že si toto tiež vyrábaš sama . Ale dalo mi to práce prebehnúť 400 tvojich receptov. Prosí uvádzaj aj že si použila svoj kiwi džem , lebo určite veľa ľudí si myslelo , že je to kupovaný.
douglas
Krásne šištiská...@Izabella929 v piatok sa chystám upiecť tvoje jogurtové chrumkáčiky (len dĺžku zregulujem)...potom dám vedieť jak dopadli, resp. chutnali...tak prosíííím - drž mi palce! ;)
denyany
tak, šišky podľa tohto tvojho receptu boli dnes na obed a veru všetkým nám veľmi chutili. už samotné cesto bolo ani vata, dobre sa mi s ním pracovalo. no a samotné šišky - jedna báseň! len môj kivi džem sa minul, tak sme mali s čerešňovým. vďaka za recept!
izabella929
@douglas..u ž sa veľmi teším, na tvoje chrumkáčiky.-))držím všetky palce a teším sa na sladké chrumkanie spolu s vami.-)))ďakujem veľmi pekne.-)
izabella929
@denyany..ve ľmi si ma potešila, že vám obrie šišky chutili.-)) ďakujem pekne za vyskúšan ie môjho receptu.-))raz v lete som ich také obrovské napiekla a uložila do auta na zadné sedadlo a viezla do vinohradu...to bola taká hostina, že neviem na to zabudnúť...všetci sa krmili až im uši naťahovalo ako škrečkom.-))))veľmi chválili všetci...aj čerešňový džem je super, musím zakázať škorcom v tomto roku prelet ponad moju záhradu, aj ja chcem čerešne, nie iba oni všetko zbaštia a uletia.-))
izabella929
@ vladkaku..držím palce, aby sa vydarili.-)))@ salinka..som rada, že ti páčia.-))) ďakujem vám obom veľmi pekne.-)
garanco
@izabela , to Tvoje cesto je naozaj výborné (ja som stále dávala jedno celé vajce a 2-3 žĺtka a viac masla). Dnes som ich urobila, prišli deti a už "nie sa". Ďakujem a budem robiť podľa Teba:-))
rakana
Dnes som skúsila tento recept sú fantastické sme doma len dvaja ale nevydržali dlho výborné...........
vareska1
tomu sa neda odolat :) ... vyzeraju famozne ... a idem kuk aj na ten kivi a vianocny dzem :-)
izabella929
@vareska1...te ší ma, že sa ti obrie šišky páčia, boli skutočne skvelé.-)) a tie moje džemy sú veľmi chutné.-) nech sa vydaria, ak ich budeš robiť a potom mi prosím o tom napíš.-) vďaka za milý komentár.-)
izabella929
@vareska1...te ší ma, že sa ti obrie šišky páčia, boli skutočne skvelé.-)) a tie moje džemy sú veľmi chutné.-) nech sa vydaria, ak ich budeš robiť a potom mi prosím o tom napíš.-) vďaka za milý komentár.-)
kupecova
Za pet minut idu na pekac,dam vediet,ako chutili....skusam vselijake recepty na sisky,ale zatial som nie velmi spokojna,dufam,ze tieto budu tie naj.......
kupecova
takze dopecene,aj zjedene,zmizli ako lusk z tacky,nabuduce urobim z dvojitej davky,mam velku rodinu,takze taketo vyborne sisky musim robit z duplovanej davky.....Izbelka929,dakujem za recept,su vynikajuce...budem ich robit castejsie....
izabella929
@kupecova...ve ľmi sa teším, že vám chutili tieto šišky...) ďakujem za vyskúšanie receptu..) dnes som ich tiež robila a broskyňovým džemom..veľmi chutili aj mojej návšteve...
demonka
vybornee sisky dnes vyskusane konecne sa mi vydarili ostavam pri vasom recepte




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia