Obrátený jablkový koláč

henriet - fotkahenriet, 15. septembra 2013
Obrátený jablkový koláč
Foto: henriet
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

8 ks
10 PL
10 PL
1/2 bal.
100 ml
100 ml
1,5 kg
1 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Očistíme a nastrúhame jablká . Vystelieme si plech papierom na pečenie a dáme naň jablká.

  2. 2

    Cesto- Vymiešame si vajcia s cukrom . Postupne pridáme múku s práškom do pečiva , potom vodu a olej a premiešame . Cesto vylejeme na jablká a upečieme pri strednej teplote . Keď je cesto upečené necháme ho úplne vychladnúť. Potom cesto prevrátime a odstránime z neho papier na pečenie .

  3. 3

    Krém- Karamelové salko alebo prípadne ak máte obyčajné salko a chcete z neho karamelové tak ho varíme 2 hodiny , zmiešame s maslom /palmarín, hera/. Krém rozotrieme po ceste a vrch ozdobíme nastrúhanou čokoládou. A dáme do chladu aby stuhol :)

Diskusia k receptu

monda
tento koláčik som už piekla ,ale s iným druhom ovocia. Tvoj sa ti vydaril, veľmi musí chutiť, ten krém schvaľujem :-) mňam.
monda
ešte som zabudla napísať- už som si ho pridala do svojich receptov-dakujem .
evanaaa
Tuším by som si mala založiť novú kolónku, len na jablkové koláče a dezerty, lebo takto sa mi medzi ostatnými stratia. Aj tento vypadá dobre, len karamelové Salko nemôžem, bez toho by ale nebol tento koláč.
henriet
leenka878 : áno celé ponorené vo vode -2hodinky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia