Obrátený jablkový koláč podľa Danky

Obrátený jablkový koláč podľa Danky
Foto: evas13
evas13Evas13, recept pridal: 30. januára 2010 10:23Ďalšie jeho recepty

Recept som dostala od svojej kolegyni v roku 1999 a pokladám ho za najlepší kolačik, lebo milujem jednoduchosť a tento sa mi zdá jednoduchý. Rokmi som si ho prilepšila, alebo zmenila/ pridávam tam aj ražnú múku a cukor dávam aj trstinový nakoľko je menej sladký a ja mám doma diabetika/. Receptúra je pôvodná a v lomítku je ako ho pripravujem ja. Raz som mala doma dlhšie tvaroh, tak som aj ten tam pridala namiesto orechov. Koláčik bol výborný.

Suroviny

30
minút
príprava
35-45
minút
na 180-200 °C

Postup prípravy receptu

1

Na suchý plech dáme alobal, vymastíme ho a uložíme naň postrúhané jablká, posypeme cukrom /dávam med a niekedy, keď sú jablká moc sladké tak nič/, orieškami, bohate posypem škoricou/pomáha pri cukrovke/,hrozienka a vanilkový cukor.

2

Vajcia vymiešame s cukrom/ja dávam iba 150g kryštál+150g trstinový/ do penista, najlepšie mixérom. Potom pridáme olej po lyžiciach a potom horúcu vodu tiež po lyžiciach. Za stáleho miešania pridáme preosiatu polohrubú múku a prášok do pečiva/polohrubu dám 150g a ražnú 100g/. Cestom zalejem pripravené jablká a pečiem 35-45 minút na 180-200 stup. C.

3

Upečený koláč prevrátim na dosku/tácku/, stiahnem alobal a nechám vychladnúť. Polejem čokoládovou polevou.
Obrátený jablkový koláč podľa Danky - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • kethy, 31. januára 2010 o 20:32
    skusila som upiect tvarohové rezy a žial nikomu nechutil. bol presladený a spodok tvrdý dodržala som postup


  • roska, 31. januára 2010 o 20:50
    kethy, tvaroh si nemala dať namiesto jabĺk, ale namiesto orechov. Tento koláč už pečiem roky. Je výborný aj bez orechov, hrozienok a polevy. Vtedy ho môžu jesť aj malé deti ak sú alergické na potraviny. Naša dvojročná vnučka ho zbožňuje.


  • evas13, 1. februára 2010 o 09:04
    Kethy presne tak ako ti napísala roska, treba tam dať jablká, lebo to je základ, škoricu a na to rozkožím tvaroh. Prvý krát, keď som ho robila bol aj nám presladený a tak dávam cukru 200-250g a jablká keď sú veľmi sladké dám trochu medu, alebo nič Aj my ho konzumujeme bez čokolády, nakoľko ja ju nemôžem. AK môžem poradiť skús ho ešte raz urobiť, určite neolutuješ.


  • malusa, 4. marca 2010 o 20:20
    Peceny tvaroch je opravdu hnus,ale to co ti radia je ozaj dobre,skus este raz a neobanujes, to plati pre kethy,a ked sa na to da na tanieri slahacka, nema paru.


  • havino, 5. marca 2010 o 13:23
    velmi dobry kolačik, ja ho robim už od oka, čiže cukru len tolko kolko davam do piškoty a jablka,tiež ako kedy ocukrujem, škoricu, vanilku, hrozienka a orechy


  • evas13, 5. marca 2010 o 18:15
    Súhlasím s tebou@havino , mi ho máme veľmi radi, len musím sa ho naučiť robiť s dia cukrom. Keď sa to naučím hodím to sem pre tých čo to potrebujú.


  • makovicka, 7. marca 2010 o 18:23
    umelé práškové sladidlo "Imber -1 sweet," 1 PL sladidla = 1 PL cukru. a "2- fruit " 1 PL sladidla = 4 PL cukru - sú to 250g balenia, podľa toho sa dá vyrátať spotreba, hlavne pri pečení, a potom treba vyrátať diabetikovi, koľko jednotiek / kúskov/môže zjesť.Ale sú aj iné značky- treba si vyskúšať,čo komu vyhovuje, dokonca vraj trstinový cukor je ešte lepší , je to na každom jednotlivcovi, čo mu chutí.


  • evas13, 8. marca 2010 o 08:48
    Ďakujem za informáciu @makovicka. Imber práškový som musela vymeniť za iné sladidlo, je laxatívne. Sále skúšam.


  • michsamant, 10. marca 2010 o 21:53
    dalsi jablkovy do zbierky :) dakujem


  • evas13, 11. marca 2010 o 09:59
    @michsamant je výborný a doma ho miľujeme.


  • michsamant, 11. marca 2010 o 12:57
    ja peciem vacsinou vsetky kolace jablkove :) tento bude urcite dobry, vobec o tom nepochybujem


  • evas13, 11. marca 2010 o 18:50
    ...tak potom sme dve, lebo keď si vybrať tak jablkový.


  • danulla, 12. augusta 2011 o 08:11
    Aj ja som vyskúšala a je vynikajúci. Spravila som ho aj s len nakrájanými jabĺčkami keďže sa mi nechcelo rajbať. Výsledok bol tiež úchvatný. Ďakujem za recept.


  • evas13, 12. augusta 2011 o 08:22
    @danulla teší ma, že chutil. Je jedno ako sa pripravia jabĺčka, pod tým cesto sa zdusia. :)))


  • jozka2, 20. júna 2012 o 21:12
    tento kolac som piekla uz pred 40 rokmi a vidim,ze je stale aktualny je to dobry,chutny kolac,orechy som nedavala,lebo sm chcela aby vynikla chut skorice a jablk,ked som dala hodne orechov a rum a taktiez po otoceni coko.polevu bol na nerozoznanie od opiteho frantiskana na viac stavnatejsi.


  • evas13, 2. júla 2012 o 14:06
    @jozka2 tiež ho radšej robievam bez orechov a máš pravdu koláčik bude aktuálny ďalšie polstoročie, pretože je vynikajúci.


  • veron, 28. októbra 2012 o 11:52
    piekla som včera a je naozaj chutný aj s tým tvarohom miesto orechov


  • evas13, 28. októbra 2012 o 17:51
    @veron som rada, že chutil, my ho máme najradšej :)


  • katkadca, 29. januára 2013 o 08:13
    Ja som tiež vyskúšala recept, jabĺčka, cesto, na upečený som natrela pudingovú plnku, bol naozaj fantastický, krásne vláčny, bude mať u nás určite svoje čestné miesto :)


  • evas13, 29. januára 2013 o 14:35
    @katkadca teší ma, že si spokojná a vrch môže si každý urobiť aký má rád, tak ako ty, nabudúce musím vyskúšať tú tvoju pudingovú plnku.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist