Obrátený jablčník

brigitaBrigita, recept pridal: 9. januára 2010 18:48Ďalšie jeho recepty

Bleskový koláč môj vnuk ho má rád z tmavým pudingom.

Suroviny

20
porcií
20+15
minút
príprava
45
minút
na 250 °C

Postup prípravy receptu

1

Na plech dáme papier na pečenie polejeme trochou oleja a nakrájeme jablká na drobnejšie kúsky, posypeme škoricou a orechami, zalejeme piškótovým cestom a dáme piecť ako piškótu. Po upečení nechať vychladnúť prevrátiť na piškótu vrch poliať pudingom.

2

Piškótové cesto : Z bielkov si urobíme tuhý sneh ,pomaly vlejeme cukor uvarený na niť po jednom vmiešame žĺtka a nakoniec pomaly múku ,pridáme 1 pl oleja .



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • prezyvka, 10. januára 2010 o 17:49
    Znie to celkom dobre, ale poprosím vysvetlenie ako je to
    cukor uvarený na niť - zkaramelizovaný


  • anica, 10. januára 2010 o 19:07
    Ja robievam podobný obrátený jablčník, len namiesto pudingu dávam skaramelizované salko (v plechovici 2 hodiny varené vo vodnom kúpeli) vymiešané s maslom. Prekvapilo ma len to pečenie pri 250 °, piškótové cesto by som nikdy nepiekla pri teplote vyššej ako 200 °. Je to vyskúšané? Všimla som si tiež ten cukor uvarený na niť, je to zaujímavé, musím to vyskúšať. Ja len obyčajne nasypem cukor.


  • brigita, 17. januára 2010 o 14:14
    Cukor uvarený na niť:cukor si dám do hrnca a zalejem ho vodou a pomaly nechám variť, nesmie zkaramelizovať, musí zostať biely ale pozor, lebo ak ho budete dlho variť tak by sa začali robiť kryštálky ,keď sa dá na varechu a fukne sa do nej, tak sa ťahá ako niť, preto ten výraz,mám ho po mojej starej mame.


  • darinka55, 1. februára 2010 o 19:34
    Cuko uvarený na niť je cukrársky výraz jeden z mojich synov je cukrár často používa takto cukor napr.do šamrol je to oveľa trvácnejšie ako keď cukor len nasypete.Mám podobný recept na ten obrátený jablčník ,namiesto pudingu dávam krém a navrch čok.polevu -je to dobrý ľahký zákusok.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist