Obrátený jablčník

brigitaBrigita, recept pridal: 9. januára 2010 18:48Ďalšie jeho recepty

Bleskový koláč môj vnuk ho má rád z tmavým pudingom.

Suroviny

20
porcií
20+15
minút
príprava
45
minút
na 250 °C

Postup prípravy receptu

1

Na plech dáme papier na pečenie polejeme trochou oleja a nakrájeme jablká na drobnejšie kúsky, posypeme škoricou a orechami, zalejeme piškótovým cestom a dáme piecť ako piškótu. Po upečení nechať vychladnúť prevrátiť na piškótu vrch poliať pudingom.

2

Piškótové cesto : Z bielkov si urobíme tuhý sneh ,pomaly vlejeme cukor uvarený na niť po jednom vmiešame žĺtka a nakoniec pomaly múku ,pridáme 1 pl oleja .



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • prezyvka, 10. januára 2010 o 17:49
    Znie to celkom dobre, ale poprosím vysvetlenie ako je to
    cukor uvarený na niť - zkaramelizovaný


  • anica, 10. januára 2010 o 19:07
    Ja robievam podobný obrátený jablčník, len namiesto pudingu dávam skaramelizované salko (v plechovici 2 hodiny varené vo vodnom kúpeli) vymiešané s maslom. Prekvapilo ma len to pečenie pri 250 °, piškótové cesto by som nikdy nepiekla pri teplote vyššej ako 200 °. Je to vyskúšané? Všimla som si tiež ten cukor uvarený na niť, je to zaujímavé, musím to vyskúšať. Ja len obyčajne nasypem cukor.


  • brigita, 17. januára 2010 o 14:14
    Cukor uvarený na niť:cukor si dám do hrnca a zalejem ho vodou a pomaly nechám variť, nesmie zkaramelizovať, musí zostať biely ale pozor, lebo ak ho budete dlho variť tak by sa začali robiť kryštálky ,keď sa dá na varechu a fukne sa do nej, tak sa ťahá ako niť, preto ten výraz,mám ho po mojej starej mame.


  • darinka55, 1. februára 2010 o 19:34
    Cuko uvarený na niť je cukrársky výraz jeden z mojich synov je cukrár často používa takto cukor napr.do šamrol je to oveľa trvácnejšie ako keď cukor len nasypete.Mám podobný recept na ten obrátený jablčník ,namiesto pudingu dávam krém a navrch čok.polevu -je to dobrý ľahký zákusok.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.

Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist