Obrátený jablčník

brigitaBrigita, 58 ročná žena, Trenčín, recept pridala: 9. januára 2010 18:48Ďalšie jej recepty

Bleskový koláč môj vnuk ho má rád z tmavým pudingom.

Suroviny

20
porcií
20+15
minút
príprava
45
minút
na 250 °C

Postup prípravy receptu

Na plech dáme papier na pečenie polejeme trochou oleja a nakrájeme jablká na drobnejšie kúsky, posypeme škoricou a orechami, zalejeme piškótovým cestom a dáme piecť ako piškótu. Po upečení nechať vychladnúť prevrátiť na piškótu vrch poliať pudingom.

Piškótové cesto : Z bielkov si urobíme tuhý sneh ,pomaly vlejeme cukor uvarený na niť po jednom vmiešame žĺtka a nakoniec pomaly múku ,pridáme 1 pl oleja .



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

4 komentáre k receptu
  • prezyvka, 10. januára 2010 o 17:49
    Znie to celkom dobre, ale poprosím vysvetlenie ako je to
    cukor uvarený na niť - zkaramelizovaný


  • anica, 10. januára 2010 o 19:07
    Ja robievam podobný obrátený jablčník, len namiesto pudingu dávam skaramelizované salko (v plechovici 2 hodiny varené vo vodnom kúpeli) vymiešané s maslom. Prekvapilo ma len to pečenie pri 250 °, piškótové cesto by som nikdy nepiekla pri teplote vyššej ako 200 °. Je to vyskúšané? Všimla som si tiež ten cukor uvarený na niť, je to zaujímavé, musím to vyskúšať. Ja len obyčajne nasypem cukor.


  • brigita, 17. januára 2010 o 14:14
    Cukor uvarený na niť:cukor si dám do hrnca a zalejem ho vodou a pomaly nechám variť, nesmie zkaramelizovať, musí zostať biely ale pozor, lebo ak ho budete dlho variť tak by sa začali robiť kryštálky ,keď sa dá na varechu a fukne sa do nej, tak sa ťahá ako niť, preto ten výraz,mám ho po mojej starej mame.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 1 komentárov)
  • darinka55, 1. februára 2010 o 19:34
    Cuko uvarený na niť je cukrársky výraz jeden z mojich synov je cukrár často používa takto cukor napr.do šamrol je to oveľa trvácnejšie ako keď cukor len nasypete.Mám podobný recept na ten obrátený jablčník ,namiesto pudingu dávam krém a navrch čok.polevu -je to dobrý ľahký zákusok.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Turecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Archaa o Turecku.

Veľká noc v Indii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. O Indii píše Methi.

Veľká noc v Austrálii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes od Palokuchki.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist