Obrátený jablčník (fotorecept)

Obrátený jablčník (fotorecept)
Foto: 1ariana
1ariana1ariana, recept pridal: 30. januára 2011 18:42Ďalšie jeho recepty

Tento recept mám už veľmi dlho z jednej televíznej relácie, kde ho piekla speváčka, vtedy dosť populárna, Beáta Dubasová. Častejšie ho pečiem v čase jablkovej sezóny, ale občas aj v zime, keď máme krémových zákuskov a koláčikov dosť.

Suroviny

15-20
minút
na 175 °C

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si suroviny na pečenie.
Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 1

2

Postrúhame si jablká. Podľa receptu kilo, ale keď moja mama počula , že idem piecť jablkový koláč, tak sa mi ponúkla a postrúhala jablká ona. Než som sa nazdala postrúhala všetky a tak som musela vytiahnuť veľký plech.
Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 2

3

Pridáme škoricu, cukor podľa sladkosti jabĺk, vanilínový cukor a spolu premiešame.
Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 3

4

Na plech dáme vymastený papier na pečenie.
Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 4

5

Na takto upravený plech dáme nastrúhané jablká a dobre utlačíme.
Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 5

6

Pridáme posekané orechy.
Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 6

7

Teraz si pripravíme biskvit. Vajíčka rozdelíme na bielka a žĺtka.
Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 7

8

Bielka vyšľaháme do tuha a zašľaháme práškový cukor .
Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 8

9

Pridáme žĺtky a zľahka varechou vmiešame do sladkého snehu.
Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 9

10

Do tejto zmesi primiešavame postupne po lyžiciach polohrubú múku.
Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 10

11

Hotové biskvitové cesto.
Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 11

12

Cesto natrieme na jablká v plechu a dáme do rúry piecť.
Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 12

13

Pečieme cca 15-20 minút. Upečené necháme vychladnúť v plechu.
Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 13

14

Po vychladnutí prevrátime.
Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 14

15

Odstránime papier.
Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 15

16

Natrieme nad parou rozpustenou čokoládou s cerou.
Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 16

17

Po rozkrájaní ma napadlo, že keď som mala tak veľa jabĺk a použila som veľký plech, mohla som urobiť biskvit z viacerých vajíčok. Lebo toho cesta bolo dosť málo. Ale zákusok všetkým chutil. Na zajtra neostal už ani kúsok.
Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 17



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 30. januára 2011 o 21:46
    Jablkové koláčiky a všetko z jablk milujem. Penučký koláčik. Mňam.


  • ketty3811, 30. januára 2011 o 22:55
    pekný koláčik.Jablkové mám rada,tak vyskúšam.


  • bejda7, 30. januára 2011 o 22:59
    Veľmi dobrý koláčik,pekávala ho moja babička:)


  • janazjarku, 31. januára 2011 o 07:25
    Tento už roky pečiem s malým rozdielom, že jabĺčka krájam na kolieska :-)


  • 1ariana, 31. januára 2011 o 07:46
    Krájanie na kolieska je asi pracnejšie ale možno je chutnejší.


  • tinca, 31. januára 2011 o 08:59
    ja ho tiež robím s postrúhanými jablkami, je veľmi chutný, krásny fotopostup


  • coldbery, 31. januára 2011 o 09:13
    Vyzera výborne ,doma mám jabĺčka,tak asi dnes ho urobím...narobila si mi chúťky....:-)))


  • martamm, 31. januára 2011 o 09:20
    My ho robime tak, ze do polovice cesta dame cely mak, tak je piskota dvojfarebna, inak kolacik je to vyborny


  • ludar, 31. januára 2011 o 09:37
    Koláčik je výborný, ja dávam posekané orechy na čokoládu.


  • 1ariana, 31. januára 2011 o 10:40
    Takže môžem inovovať recept a vždy to bude niečo iné. Ďakujem.


  • remcula, 31. januára 2011 o 11:54
    Je už to tak dávno, taky jsem ho hodně dělávala a byl doma hodně oblíbený. Děkuji za připomenutí!!


  • valeri, 31. januára 2011 o 13:14
    tiež ho poznám už roky a tiež som ho už dávno nerobila, je výborný, zajtra ho pečiem.


  • marta5, 31. januára 2011 o 14:16
    Robila ho moja teta,uz som ho davno nejedla,mam v mraznicke nastruhane jablka,mozno ho dnes spravim,dakujem za pripomenutie,ukladam si ho.


  • porzellanka, 31. januára 2011 o 16:24
    Vcera som tiez piekla obrateny jablcnik!:-))) Vyborny kolacik, rychlo hotovy. Volakedy, ked boli este deti doma, som ho robievala zo zavaranych struhanych jablk.


  • cica2, 31. januára 2011 o 18:50
    krásny a dobrý koláčik a pekne aj nafotené!!!!...mám vo svojich receptoch tiež jablkové a tento je podobný môjmu, akurátne dávam ešte do jablkovej plnky zlatý klas


  • panjan, 14. februára 2011 o 08:56
    to je bomba - mňam


  • mariaklara, 22. februára 2011 o 00:03
    Tiež mám takýto rct, porovnám, či je rovnaký. Práve som rozmýšľala, že máme ešte dosť jabĺk a nebolo by od veci ho po dlhej dobe aj urobiť.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist