Obrátený jablčník fotorecept

1ariana1ariana, 54 ročná žena, Trnava, 30. januára 2011 18:42
Ďalšie jej recepty »

Obrátený jablčník (fotorecept)Foto: 1ariana

Tento recept mám už veľmi dlho z jednej televíznej relácie, kde ho piekla speváčka, vtedy dosť populárna, Beáta Dubasová. Častejšie ho pečiem v čase jablkovej sezóny, ale občas aj v zime, keď máme krémových zákuskov a koláčikov dosť.

15-20 min
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
6 PL
6 PL
Plnka:
1 kg,postrúhané
1 PL
50-100 g
1 ks
100 g, posekané
Poleva:
150 g
50 g

Postup prípravy

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na pečenie.

    Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Postrúhame si jablká. Podľa receptu kilo, ale keď moja mama počula , že idem piecť jablkový koláč, tak sa mi ponúkla a postrúhala jablká ona. Než som sa nazdala postrúhala všetky a tak som musela vytiahnuť veľký plech.

    Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme škoricu, cukor podľa sladkosti jabĺk, vanilínový cukor a spolu premiešame.

    Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na plech dáme vymastený papier na pečenie.

    Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na takto upravený plech dáme nastrúhané jablká a dobre utlačíme.

    Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme posekané orechy.

    Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Teraz si pripravíme biskvit. Vajíčka rozdelíme na bielka a žĺtka.

    Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Bielka vyšľaháme do tuha a zašľaháme práškový cukor .

    Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pridáme žĺtky a zľahka varechou vmiešame do sladkého snehu.

    Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Do tejto zmesi primiešavame postupne po lyžiciach polohrubú múku.

    Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Hotové biskvitové cesto.

    Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Cesto natrieme na jablká v plechu a dáme do rúry piecť.

    Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Pečieme cca 15-20 minút. Upečené necháme vychladnúť v plechu.

    Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Po vychladnutí prevrátime.

    Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Odstránime papier.

    Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Natrieme nad parou rozpustenou čokoládou s cerou.

    Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Po rozkrájaní ma napadlo, že keď som mala tak veľa jabĺk a použila som veľký plech, mohla som urobiť biskvit z viacerých vajíčok. Lebo toho cesta bolo dosť málo. Ale zákusok všetkým chutil. Na zajtra neostal už ani kúsok.

    Obrátený jablčník (fotorecept) - obrázok 17
ohodnoť recept:
Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist