Obrátené bravčové rezne

Obrátené bravčové rezne
Foto: Matus113
matus113Matus113, recept pridal: 13. novembra 2009 10:05Ďalšie jeho recepty

Klasické jedlo, ktoré niekedy prekvapí.


Suroviny

4
porcie
60
minút
príprava
45
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Bravčové rezne naklepeme a okoreníme. Dáme do strúhanky a následne do rozmiešaného vajca. Opražíme na panvici.

2

Pripravíme si zálievku - zmiešame 0,5 dcl oleja, 4 kávové lyžičky horčice, kávová lyžička vegety, 3 dcl vody, 3 polievkové lyžice kečupu a worchesterovú omáčku.

3

Omáčku nalejeme na mäso v zapekacej nádobe, prikryjeme alobalom a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov na 45 min.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • Vymazať

    maci1111, 13. decembra 2009 o 20:50
    toto vyzera super, vyskusam


  • Vymazať

    matus113, 14. decembra 2009 o 09:10
    to sme radi... aj je to jednoduche a aj to chuti :-)


  • Vymazať

    bozulka, 15. januára 2010 o 23:59
    Je sice po Vianociach,ale ak sa niekto vrati sem mozno si precita aj moj napad .Ja rezne osolim,potriem roztlacenym cesnakom a necham odpocinut asi pol hodinku.Dam do misy struhanku a rezne hodne pritlacim do struhanky a do rozslahanych vajec ochutenych korenim.Moze sa opakovat struhanka a vajicka a dam do horuceho oleja pomaly smazit.Rezne su velmi chutne.Priloha podla chuti ale staci aj zeleninovy salat.


  • Vymazať

    gabili, 21. januára 2010 o 15:05
    Moooc dobre, mňam


  • Vymazať

    potvorky, 24. januára 2010 o 11:24
    Vyskušali sme a možeme potvrdit,velmi velmi dobre


  • Vymazať

    kaval, 3. februára 2010 o 17:15
    Myslím si,že sa na tom nedá nič pokazit,takže aj chlapi si to môžu pripraviť. Musim to vyskúšať.


  • Vymazať

    jezibabka1, 23. februára 2010 o 14:13
    taketo rezne robím často, sú vynikajúce, len ja ich zalievam v pekáči len vývarom


  • Vymazať

    js9mxd, 9. marca 2010 o 17:56
    Ahoj matus113, u nás sa robia podobne akurát na zaliatie používam len vodu s vegetou. Moja mama má 78 a preto jej robím rezne z kuracích prs, môže ich jesť aj bez zubnej protézy a velˇmi jej chutia.


  • Vymazať

    emila, 22. marca 2010 o 20:20
    Poznám tento recept v trošku pozmenenej forme : najskôr na rezne poukladám zeleninovú zmes Moravanku/celý obsah/, potom nalejem omáčku/presne tak ju robím/ a podlejem nálevom z MoravankyMňam


  • Vymazať

    michsamant, 29. apríla 2010 o 22:30
    moja mam taketo podobne robieva, worcestersku myslim nedava...a su velmi dobre...hovorime im Maso naopak :) mnamka


  • Vymazať

    mariannaluptakova, 30. apríla 2010 o 08:30
    A čo tak použiť aj hovädzie rezne?


  • Vymazať

    bambulka51, 1. mája 2010 o 06:51
    Marianka,ja som práve rozmýšľala nad kuracími prsíčkami,prsíčka by sa robili určite kratšiu dobu a hovädzie ,možno ako bravčové,ale to je len môj názor.Vyskúšaj a napíš,budem rada!


  • Vymazať

    sovka62, 1. mája 2010 o 19:49
    @marianaluptakova : tie rezne sa pôvodne robili z hovädzieho mäsa a preto sa im aj hovorilo židovské (oni bravčovinu nejedia a vyprážaná hovädzina by bola tvrdá). Robili sa z plátkov hovädzej roštenky alebo stehna a tá strúhanka sa do nich vklepávala tĺčikom a gazdiná sa snažila dostať tam tej strúhanky čo najviac. Potom sa obalili vo vajci krátko opražili, naskladali do hrnca a podliali troškou vody, aby sa mali v čom dusiť. Tie rôzne ďalšie verzie pochádzajú z tohto receptu a sú tiež veľmi chutné.


  • Vymazať

    danenka, 2. mája 2010 o 16:26
    presne, ako pise sovka62, povodny recept bol z hovadziny, ale uz aj ja to robim z bravcoveho ale robila som aj z hydiny, a dusit ich davam do tlakoveho hrnca, za pol hodinky je to hotove a makucke


  • Vymazať

    babidka, 2. mája 2010 o 17:32
    ja ich robievam v ich "povodnej" podobe ako pise @sovka62 a my och volame "klepane maslove rezne" kvoli tomu , ze sa do nich ta struhanka vklepe.ale kazdy robi tak , ako ich ma rad a urcite vyskusam aj tento recept :-)


  • Vymazať

    tinca, 2. júna 2010 o 22:35
    @sovka robím ich presne ako ty strúhanka sa má do nich zaklepať potom do vajca, uložím na pekáč, polejem výpekom z panvice a troškou vody no a predtým ako @bozulka soľ,korenie a cesnačik. Zapiecť do mäkka. Robím ich bravčové. Ale to mäso je ako vatička a šťava mňam.


  • Vymazať

    evia, 3. júna 2010 o 07:49
    super, určite vyskúšam. matus113 pozri na komentáre k starosvetským zemiakom a skús nám poradiť, díky


  • Vymazať

    janazjarku, 3. júna 2010 o 09:12
    Tak a je tu dobrý nápad ako rýchle nakrmiť hladoša obľúbeným šniclom :-D šup do KK


  • Vymazať

    danap, 3. júna 2010 o 09:20
    sovka62 aj ja ich uz roky robim z hovadzieho masa a mame ich velmi radi, lebo su vyborneeeee ☺☺☺


  • Vymazať

    marali, 3. júna 2010 o 09:22
    Vyborne,konecne mam hladany recept.Pytala som si ho od bab,ktore ho maju a stale nie a nie dodat. Varecha je super najdem tu masove recepty pre spolubyvajuceho a zeleninove pre mna,mnam


  • Vymazať

    evanaaa, 3. júna 2010 o 13:14
    Sovka, danap a ostatní čo spomínajú hovädzie mäso - tento recept má veľa rokov a ozaj bol pôvodne len z hovädzieho mäsa, kde vlastne vyniklo to, že aj tvrdšie mäso môže byť mäkučké , ale časom si ho ľudia prispôsobili podľa seba. Dokonca, mám dojem, že sa ani zálievky nerobili, len sa mäso opatrne pieklo v rúre.


  • Vymazať

    evanaaa, 3. júna 2010 o 14:29
    Zdá sa mi veľa tej zálievky. Ja som spočiatku žiadnu nerobila, mäso som podliala len výpekom, teraz aj keď urobím zálievku, tak len malé množstvo, aby mäso nebolo rozmočené, na slabé podliatie.


  • Vymazať

    janger, 16. júla 2010 o 09:28
    Robila som to vcera, velmi chutne! Ta fotka je vtipna. Podla prveho pohladu som myslela, ze to bude nieco africke! Vyzera to na mapu Afriky :-))). Dakujem za recept.


  • Vymazať

    ailuj82, 27. júla 2010 o 13:54
    ja inak bravčové rezne ani nerobím :)


  • Vymazať

    xilia, 30. júla 2010 o 21:10
    vinikajuce, daju sa robit aj hovedzieho mesa...


  • Vymazať

    garanco, 17. septembra 2010 o 10:44
    Tiež ich robievam z hovädzieho,/ako to píše @sovka /, opečené ich ukladám do tlakového hrnca, urobia sa rýchlejšie a v lete nemusím zapínať rúru.


  • Vymazať

    nadasky, 17. septembra 2010 o 19:08
    Super ,dobrý napad na nedelu. dakujem


  • Vymazať

    remcula, 24. septembra 2010 o 11:04
    Dělám hodně podobně, ale bez zálivky. Postup je stejný, jen řízky dám do trouby, zaliju vývarem, nebo vývarem z kostky masoxu (asi půl litru), na každý řízek dám plátek anglické slaniny a dusím v troubě do změknutí. nemají chybu. tento recept je zase jiný, moc se mi líbí.


  • Vymazať

    antamauru, 1. januára 2011 o 11:58
    vyborne ale tej zalievky je naozaj vela...boli rozmocene...bozulka dnes vyskusam tvoj recept :)


  • Vymazať

    violetacamorova, 11. februára 2011 o 04:04
    Tiež bol tento recept pôvodne z hovädzieho mäsa a buď sa dusili v vo výpeku sa opražila cibuľa, pridala mletá paprika a vegeta , voda a rezne sa v tom dusili do mäkka, alebo sa poukladali na plech, podliali vodou a mohla sa dať na vrch rezňov sterilizovaná uhorka plátok, alebo plátok slaniny a aj oboje a v rúre sa dusili domäka. Pri hovädzine to malo výhodu, že mäso bolo stále výborné mäkučké. My sme mali aj vlastné hovädzie mäso a vtedy, keď bola kravička staršia tak to bola istota, že budeme mať chutné jedlo.


  • Vymazať

    garanco, 11. februára 2011 o 07:29
    V podobe, ako píše @sovka , robievala tieto rezne pred mnohými rokmi ( viac ako 30) moja mama, no odvtedy jedlo prešlo mnohými názvami aj druhom mäsa, no podstata ostáva rovnaká.


  • Vymazať

    klivia51, 11. februára 2011 o 08:59
    presne tak garanco, ja tento recept mám už tiež 30 rokov. nechcem tu nikomu vnucovať ako sa má presne piecť,, ja som to robila z rôzných druhov mäsa, hovedie, teľacie ale najčastejšie bravčové kare,,postum mám ten isty ale na vrch dávam veľa nakrajanej cibuľe a všetko zalejem kečupom,mäsko je mäkkučké a k tomu zemiakové pyré, priloha podľa toho čo mate doma kysl.uhorka alebo zel.šalatik......voláme to moravské rezne recept mám z Moravy...


  • Vymazať

    hortenzia51, 11. februára 2011 o 09:23
    Matuš 113, máš dobré vynovený recept ja tiež pečiem také rezne ala vyskušam ten tvoj.. už teraz viem ,že je vynikajúúce a veľmi chutné mäsko hlavné mäkkučke ... inšpirácia na nedeľný obed... ďakujem...


  • Vymazať

    valka5555, 12. februára 2011 o 11:31
    Ja tie rezne robievam hodne dlho ,a navrch dam kolieska cibule dodaju tomu dobru. chut.su ozaj super .ale s tov zalievkov vyskusam tiez .....dakujem


  • Vymazať

    orchidea, 13. februára 2011 o 12:02
    Robila som už a je to veľmi dobré.


  • Vymazať

    vierik, 6. apríla 2011 o 12:57
    Presne tak ako píše @sovka62 pôvodne z hovädzieho mäska,ale teraz aj ja robím len z karé,sú výborne...


  • Vymazať

    zuzu1234, 6. apríla 2011 o 16:19
    My ich robíme z kuracieho mäsa, iba nasoliť, príp. trošíčku aj pokoreniť, obaliť v strúhanke a vo vajíčku a opiecť z oboch strán na rozpálenom oleji. Netreba ich už ani zapekať alebo dusiť.


  • Vymazať

    boodkaa, 6. apríla 2011 o 17:18
    je to naozajstna pochutka, velmi casto ich robim so zemiakovou kasou posypanou vnatou z cibulky..robim aj bravcove aj hovadzie, priznacam, ze hovadzie su chutnejsie..do rozslahaneho vajicka pridavam trosku prasku do peciva, potom, ked ich prazite, su nadherne nadychane..marinadu robim bez oleja, vobec ho tam netreba a to od oka - v horucej vode rozpustim bujom - ciry, masox, alebo hovadzi, potom pridam len horcicu a kecup.Zalejem maso, aby bolo cele zakryte ;).


  • Vymazať

    lucik159, 14. septembra 2011 o 22:57
    Júj vyzerá to skvelé zajtra varím :)


  • Vymazať

    klekipetra, 11. januára 2012 o 16:57
    Takýto maglajz je nad moje pochopenie
    horčica + vegeta + kečup + vorchesterová omáčka


  • Vymazať

    3sandra3, 11. januára 2012 o 18:20
    páči sa mi, vyskúšam


  • Vymazať

    bambulka51, 11. januára 2012 o 20:31
    ďakujem za pripomenutie,tiež mám na ne chuť...


  • Vymazať

    caliptra, 17. marca 2012 o 19:01
    Šikovný chlapec a super mäsko.


  • Vymazať

    korbacik, 30. marca 2012 o 09:33
    ... robila som v nedeľu, dcéra to nevedela vynachváliť. Ale priznám sa, marinádu som trochu obmenila - dala som tam aj med, citrón, korenie steak 7 korení, trochu kari a 6 guličiek borievky. Ale základ bol podľa Teba. Fantastické to bolo! Mali sme to so zem. pyré.


  • Vymazať

    chatettenoir, 22. mája 2012 o 20:34
    Nedavno som robila inspirovana vasim receptom. Boli paradne, makkucke. Zalievku som urobila inu: vyvar, horcica, biele vino. Po upeceni som stavu dorobila na omacku. Fakt skvele, vdaka.


  • Vymazať

    majka231, 15. augusta 2012 o 23:05
    Vyskúšané odporúčam je to fantastické.Ďakujem za dobrý recept.


  • Vymazať

    haike, 12. septembra 2013 o 11:18
    dakujem u nás velmi oblubený


  • Vymazať

    modraslamka, 8. novembra 2013 o 09:41
    Páči sa mi foto, vyzerá ako Afrika :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist