Obložený cesnakový sendvič

Obložený cesnakový sendvič s karamelizovanou cibuľou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
70 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najskôr pripravíme kvások na sendvič tak, že zmiešame droždie, 150 ml vody, cukor s troškou múky a necháme nakysnúť. Medzitým olúpeme a pretlačíme cesnak, ktorý pridáme do múky. Keď je kvások nakysnutý, všetky suroviny dobre vymiesime a necháme kysnúť, až kým cesto nezdvojnásobí svoj objem.
  2. Cibuľu nakrájame na plátky a orestujeme ju s cukrom a koriandrom dohneda, mierne osolíme.
  3. Vykysnuté cesto premiesime a rukami ho roztiahneme na mastný plech tak, aby malo hrúbku asi 3 cm. Necháme podkysnúť a pečieme pri 220 °C 6–7 minút.
  4. Medzitým umyjeme šalátové listy a fenikel, všetko nakrájame na tenké rezance, dochutíme citrónom, nasekanou petržlenovou vňaťou a štipkou soli.
  5. Po vychladnutí pečivo vodorovne rozkrojíme a opečieme na suchej panvici dochrumkava. Nanesieme vrstvu cibule, potom feniklovú zmes a priklopíme.