Obložené ruské vajcia

bambuch - fotkabambuch, 3. mája 2012
Obložené ruské vajcia
Foto: bambuch

Obložené ruské vajcia som sa naučila ešte za éry mojej učňovskej praxi v Snack bare OD-Prior-studená kuchyňa.Tieto ruské vajcia rada pripravujem pri rôznych domácich Zobraziť celý popisObložené ruské vajcia som sa naučila ešte za éry mojej učňovskej praxi v Snack bare OD-Prior-studená kuchyňa.Tieto ruské vajcia rada pripravujem pri rôznych domácich oslavách,či sú to narodeniny,meniny,kedˇčakáme návševu,aby si mohli dať niečo pod zub.Príprava je úplne jednoduchá a rýchla.Vyskúšajte!

10
porcií
30 min. minút
príprava

Suroviny

10 ks uvarené na tvrdo
500 g
300 g
2O0 g
100 g -plátky
1 ks
2 ks
2 ks
1 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Na ovalnu misu poukladáme umytý,odkvapkaný hlávkový šalát.Do stredu po veľkých lyžiciach si vypočítame 10 kôpok.Na kôpky šalátu naukladáme polovičky uvarených vajec natvrdo.Kol dokola naukladáme zatočenú šunku do tvaru ruže a striedame šunku+salámu.Doplníme udeným,na plátky nakrájaným syrom.

  2. 2

    Ako dekoráciu poukladáme paradajky,natenko nakrájanú papriku,nešúpanú a dôkladne umytú uhorku.

  3. 3

    Nakoniec vajcia oblejeme po lyžičkách tatarskou omáčkou.Vrch vajec dozdobíme olivami a petržlenovou vňaťou.DOBRÚ CHUŤ!

Diskusia k receptu

bambuch
Za 30 minút hotová oblžená misa,ked´príde nečakaná návšteva.
tinca
pekná misa, niekedy robievam ruské vajcia do misiek z lístkového cesta:)
valeri
uz že recept uloženyý, takéto niečo sa vždy zíde a Tvoja studená misa nemá chybu
orlovka
Vyzerá to veľmi pekné aj po estetickej stránke a pre mňa, ktorá som skôr technický typ, aj nenáročná príprava. Ďakujem za tento recept.
sovka62
Mne príprava trvá o čosi dlhšie, lebo vlašský šalát si vyrábam vlastnoručne, nemám rada tú lacnú salámu v kupovanom. Občas namiesto salámy použijem varené kuracie mäso, to už síce nie je pravý vlašák, ale je veľmi chutný.
Máš pravdu, je to rýchle, nenáročné a naozaj chutné, dá sa pomerne ľahko ozdobiť aj menej skúseným. Vždy keď položím takúto misu na stôl vidím natešené tváre, u nás je to obľúbené pohostenie.
izabella929
Krásna misa...) vajíčka robievam podobne..už menej používam tie všelijaké salámy, ale doplňam ich domácimi surovinami..) je to vďačná papkanica..)
bambuch
Ďakujem všetkým ani som nečakala také pozitývne ohlasy....čaute VAREŠKE ZDAR!!!
evelyna
Už viem čo urobiť keď prídu dcére na narodky,a keď im pochutí tak aj na 60.Vyzerá to veľmi jedlo!!