Obložené chlebíčky v pohári

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 5. mája 2014

pridávam ako inšpiráciu,receptom by som to nenazvala,iba ak spestrením pohostenia:-)

10 minút
príprava

Suroviny

 (tatárska omáčka)




Postup

  1. 1

    Neznášam obložené chlebíčky.Ani pripravovať (pripadajú mi obligátne),ani jesť(stále mi z nich všetko padá).Tak som sa veľmi potešila,keď som uvidela tento druh servírovania v jednom časopise. Suroviny na prípravu chlebíčkov pokrájame na kocky a po vrstvách ukladáme do pohárikov s objemom asi 1 dcl. Nezabudnite ich poliať dipom alebo tatarkou,aby sa lepšie šmýkali:-)

Diskusia k receptu

safran
napriek všetkým svojim zásadám - milujem obložené chlebíčky :-) 1x ročne neodolám :-) sú obligátne - súhlasím.
safran
táto fotka práve postráda ten dip... potom by to bolo absolútne :-)
jamarlen
môj obľúbený obed, ibaže nekombinujem toľko druhov biekovín, stačí mi buď vajce, šunka,syr/najradšej olomoucké s./ či tuniak, obliate lyžicou kvalitného oleja, či so slnečnicovými, tekvicovými semienkami alebo avokádom…a skvelý je aj cesnak, meszi ľuďmi aspoň sušený
kukulienka71
@safran ,nie je tam vidieť,ale dávala som vždy na chlebovú vrstvu lyžičku tatarky:-) @jamarlen , fantázii a chuti sa medze nekladú,každý si nakombinuje podľa svojho gusta:-) ďakujem vám!
sovka62
Za seba napíšem, že obložené chlebíčky milujem. Zvlášť také úplne klasické, s maslom na chlebíku alebo pečive a ak už majonézové, tak majonézu len v šaláte, na ako spodná vrstva.Dokonca ich rada robím a veľmi sa teším výsledku. Ale pravda je, že aj ja pre väčšiu partiu spravím radšej misu, robiť povedzme 100 chlebíkov by sa mi nechcelo.
Z úvodného obrázku mám zmiešané pocity, ak by mi to niekto predložil, asi by som predpokladala, že sa niečo nepodarilo a zachraňoval čo sa dalo. Na druhej strane, ak by sa naozaj niečo nepodarilo, tento nápad by prišiel vhod.
1x ilusa
pusta
ja obložené chlebíčky milujem od detstva, toto je veľmi kreatívne a vkusné.
pre mňa pekná a príjemná novinka :-)
do pohárov zvyknem podávať rôzne mäsové,salámové, údeninové, zeleninové, šalátové, hubové, pečeňové, rybacie, krevetové koktaily a pečivo, najčastejšie banketky k tomu zvlášť.
kukulienka71
@sovka62 ,:-))máš pravdu,nepodarilo sa mi to tak pekne,ako by to malo byť... prikladám obrázok z časopisu,možno takto by ti nenapadlo,že sa niečo nepodarilo:-) ďakujem za úprimnosť. @pusta ,ďakujem pekne:-)

redenc
Fajn nápad. Len tie decové poháre sa vidia primalé. Obloženými chlebíkmi pohŕdam, pripomínajú mi rôzne "schôdzové pohostenia" . Priznajte sa - komu z nich ešte nikdy nič nepadlo?
kukulienka71
@redenc ,ďakujem ti:-) veľkosť pohárov si každý môže prispôsobiť veľkosti apetítu svojich stolovníkov;-) z nerozbitných pohárikov by som ponúkala aj deti na oslavách,chlebíčky sú pre deti veľmi "nešikovné" riešenie,hlavne v zlom počasí,keď treba byť vnútri,máloktoré dieťa je také zručné,aby po sebe nenechalo po konzumácii chlebíčkov kopu zbytkov po zemi:-))
izabella929
skvelý nápad, stačí vidličkou vyloviť chlebík, šunku ,syr, paradajku, papriku a dokola...)))a nič nespadne na stôl...
mariamka
toto je neskutocny napad, sofistikovany, a kto sa nehlasi k oblozenym chlebickom, klame sam seba :) vyborne Kuku, dakujem, ze si ma odbremenila od toho otravneho mazania, obkladania, trusenia, uz len dokupit patricny pocet poharov a hostina zarucena :)
svedka
No pekny napad :) A hned som zacala spekulovat,ako by som to tam pekne tortovito navrstvila...ale to by som elkom zabila myslienku a viac sa narobila ,ako pri robeni osemetnych chlebickov,z ktorych pri zakusnuti pada uvarene vajce, syr sa rozsypa kade-tade a sunka,salama,zeleninka atd na prvy skus vsetka v papulke.,ostava len chlebik s maslom...hmmm
1x alica1
kimlo
Hovorte si co chcete, ale ja ked robim oblozene chlebicky, tak minimalne 30ks, neviem si predstavit kde by som zobral tolko poharov, a okrem toho, chlebicky musia byt pekne aj na pohlad, ozdobene na vacsej ploche nez ako je ustie pohara...podla mojho nazoru, pohar ma byt na napoje, ale je to kazdeho vec...
eviana
Tak @kukulienka71 , týmto si mi ozaj netrafila do nôty. Milujem obložené chlebíčky a na to, aby mi z nich nič neušlo sú tanieriky vhodnejšie ako poháriky, čo sa zošuchne, vyzobkam... a najradšej mám chlebíky odstáte na druhý deň z chladničky hneď na raňajky... a tatko by som prišla o celé čaro ... prepáč, ale z pohára sa radšej napijem :) Na takéto huncútstvo som asik ešte nedozrela a obávam sa, že ani nedozrejem :)))
kukulienka71
Veď ja vás neprehováram:-) kto má rád klasiku,zostane pri nej,komu sa zunovala,víta aj niečo nezvyčajné...ja fakt,ked idem na návštevu a uvidím chlebíčky,ani sa neponúknem radšej:-) Tak aby ste vedeli,ked ma niekedy pozvete;-)
@mariamka ,@svedka ,@kimlo ,@eviana ,ďakujem pekne za vaše názory:-)
pusta
no, ja celkom nerozumiem tým kontroverzným názorom, len si myslím skromne, že keby tam @kukulienka nedala názov Obložené chlebíčky v pohári - podľa mňa veľmi výstižný názov a veľmi kreatívny recept, ale ak by ten istý recept nazvala napr. "Koktail z......", potom by tí staromilovia a tí, čo uľpievajú otrocky na klasickom tvare, nie sú schopní prijať nič nové progresívne a iné, hoci efektné a nápadité, tí by zrazu nemali o čom diskutovať :-)
berte to len ako môj názor :-)
pusta
@kukulienka71 , to nebola obhajoba, skôr kritika neoprávnenej kritiky :-)))
podľa mňa názov si zvolila správne, keby to bol aj práve "Koktail", aj tak by sa vyrojilo veľa kritík, či to kotail je alebo nie je.
zato spokojne nazvú a pochvália Svieškovú na smotane, ktorá ňou nikdy nebola a nebude, podobne nazvú čokoľvek ako Wellington, čo s Wellingtonom nič spoločného nemá...a tak podobne.:-)
vieš, treba mať v tom jasno, aj ked väčšina v tom asi jasno mať nechce :-)
mata3636
ááále, @pusta , nepreháňaj zasa. akí staromilovia? uľpievanie na klasike? @eviana a @kimlo ? tak to určite nie. také poznáš, že: "někdo má rád holky, někdo vdolky". pre každého platí, čo si napísala na záver svojho komentára: berte to len ako môj názor.
inak, ani mne sa to veľmi nepáči, pripomína to ..... ani radšej nenapíšem, nehodí sa to tu :-)
eldina
zaujímavé......návštevu by mal človek zaujať, v tomto prípade to bude na 100% :))) /ale ako @kimlo , tiež som na to s pohármi zle)..:)
a chlebíčky milujem, najmä ak ich niekto iný nachystá pre Eldinu..
eviana
@pusta , takže si @kimlo a mňa zaradila do kolonky - citujem - "staromilovia a tí, čo uľpievajú otrocky na klasickom tvare, nie sú schopní prijať nič nové progresívne a iné, hoci efektné a nápadité" ... A ešte si naozaj za tým stojíš? A ešte aj pod receptom niekoho iného? Niekoho, kto s ľahkosťou prijal, že máme na vec iný názor? @kukulienka71 , moja poklona :)
A tebe srdečná vďaka, milá @pusta :)
1x ilusa
jujoska
celkom zabavne citanie, nakoniec sa nam tu kvoli chlebickom rozhadaju niektore varechacky :-D K tym chlebickom-nechlebickom: mne sa to zda velmi inovativne a urcite zaujme hosti, ale priklanam sa k "staromilom" - chlebicek je chlebicek, a patri k nemu trusenie, zababranie tricka a zamazanie ust :-D A nazov je velmi vystizny a pochopitelny
denyany
Nápad je to zaujímavý, ale ja ostanem pri chlebíčkoch klasických. Nemusím ich veľmi a aj pre návštevu urobím radšej obloženú misu. Ale keby som mala vybrať medzi klas. chlebíčkom a tým v skle, vyhrá klasika.
pusta
@eviana , áno, stojím si za tým, čo som napísala, totiž toto isté sa deje vždy aj pod inými receptami, ak sa objaví niečo nové a neobvyklé alebo ak ide o také tradičné jedlá ako je Sviečková na smotane , Wellington..a iné, i ked ten príslušný recept s tým fakt nič spoločného nemá, vtedy sa názvami na čokoľvek iné len tak plieska, sama vieš o takých - vid Panzerotti a iné :-)
vytkla som ti snád tvoj názor? nútim ťa, aby si so mnou súhlasila?
nespravila to ani @kukulienka71 a ani ja.
ukáž, kde som ťa konkrétne menovala?
ty zostaň pri svojom názore a ak dovolíš, aj ja som len vyjadrila len svoj názor tak ako ty svoj.
dakujem ti za pochopenie.
2010
Bezne v drahych podnikoch v azii aby sa pipky neokydali, ale len dzobkali, len pohar byva viac otvoreny :-)


eviana
Ale @pusta , prosím ťa, nemiešaj hrušky s jablkami... mne nevadí názov pri tomto recepte, mne sa nepáči forma, jednoducho mám rada obložené chlebíčky klasickým spôsobom (a aj pri "klasických" chlebíčkoch sa dá kreatívne vyblázniť úžasným spôsobom).
Nuž neviem, podľa teba nie je tvoje "staromilovia a tí, čo uľpievajú otrocky..." vytknutím iného ako tvojho názoru? Rozplývať sa nad nimi len preto, aby som nebola považovaná za staromila, čo neocení niečo nové a inovatívne nebudem, keď to tak necítim. Ja zmenu milujem a novým veciam sa nebránim, ale nie za každú cenu.
Pri svojom názore zostanem aj bez tvojho upozornenia. A ten tvoj ti tiež neberiem, ale podľa mňa si to "trošku" prehnala so svojim výrokom. Ani @kimlo ani ja nie sme kone s klapkami na očiach len preto, že nás nenadchli chlebíčky v pohároch :)
eviana
@2010 , ale toto nie je obložený chlebíček v pohári, však? Základnú surovinu - chlebík - tam postrádam :)
Tento koktail by som privítala, vyzerá sviežo, na dzobkanie jedna radosť :)
pusta
@eviana , prepáč, ale ja som teba a ani @kimlo nenazvala ako "kone s klapkami na očiach"... to si vyprosím a a ani som nikomu jeho názor nevytkla.čo to tu splietaš? neprisudzuj mi svoje pohľady, ja ti moje tiež nevnucujem :-)
takže ešte raz, môj názor nechaj mne, ja ti tvoj neberiem.
dakujem.
afataga
ako vidim @kuku , mas tu pekne veselo :-))) ked sa chce, vsetko sa da vyriesit, kto ma malo poharov, moze pit z flase :-)
eviana
@pusta , napísala som všetko čo som chcela, prečítaj si ma poriadne... Opakujem to najpodstatnejšie: Pri svojom názore zostanem aj bez tvojho upozornenia. A ten tvoj ti tiež neberiem.
...ostatné omieľať by bolo povestným - nesmierne otravným - hádzaním hrachu na stenu :)
pusta
@eviana a ja zase opakujem, že som teba nikde a ani @kimlo nijako neoznačila, aj som ťa žiadala: "ukáž, kde som ťa konkrétne menovala?" - vid môj koment dnes o 10,18 hodine.
k ničomu som ťa nenútila a a ani som ti tvoj názor nikde nevytkla / tiež o 10,18/.
ale to si neurobila, obišla si to, lebo som ťa nemenovala :-)
neupozorňovala som ťa na nič, tak si tu nevymýšľaj.
ja zostanem pri svojom názore a opakujem, že ten tvoj ti neberiem.
nevkladaj mi do úst tvoje vlastné slová!
hovor len sama za seba a nie za mňa, z mojej strany táto diskusia končí.
dakujem ti.
Prajem ti príjemný deň a ukľudni sa už.
kukulienka71
No,pekne,milé dámy,vzdialim sa na pár hodín za povinnosťami a tu čo?:-)Neteší ma,že práve vy dve(@pusta @eviana ) ste teraz rozhádané:-(to som naozaj nepredpokladala...Myslím,že každý si svoj názor vyjadril,viackrát obhájil,už by netrebalo vchádzať do osobného konfliktu,@eviana . V maďarčine existuje príslovie vo voľnom preklade: Ak to nie je tvoja košeľa,neber si ju na seba! @pusta predsa nikoho neoznačila menovkou,ani neoslovila vás dvoch;-) Ja som sa už tiež vyjadrila,že dá sa tie poháriky aj krajšie naaranžovať,aby boli "svieže a na dzobkanie jedna radosť". Toto je môj recept,kritiku aj pochvalu beriem rovnako,aj som uznala,že takéto novoty nie sú každému po vôli. Takže,kľud,prosím,ďakujem za vašu,aj keď ostrejšiu(asi je to tým suchom:-)) výmenu názorov.Pekný deň vám prajem!
pusta
@kukulienka71 , ospravedlňujem sa ti, že som spamovala tvoj recept, ktorý sa mi nesmiene páči a hodnotím ho vysoko aj teraz.
dakujem za tvoj posledný koment a Prajem ti pekný pohodový deň :-)
jujoska
nuz @kukulienka prepac, ale @pusta nemusela nikoho konkretne menovat, ved je to jasne z kontextu... Dnes je tu naozaj veselo, taka party naladicka pri chlebickoch, uz len sampus chyba :-D
eviana
@kukulienka71 , nie každá výmena názorov je hádkou či osobným konfliktom - to sú prisilné slová na varechu, aspoň ja som to tak nevnímala. Ďakujem za Tvoju starosť o môj kľud, ale môžem Ťa ubezpečiť, že z týchto slovných doťahovačiek nepokoj v duši naozaj nemám :)
kukulienka71
@mata3636 ,inak si tu oveľa dlhšie ako ja,sa ti čudujem,že máš názor,ktorý si vyjadrila dnes o 8.17.Ja vidím @evianu a @kimla ako "odchovancov" starej školy,milovníkov klasickej (aj keď nie práve najzdravšej)kuchyne(pečené mäsá,biela múka,smotana,vyprážané,slaninkové,chrumkavo vypečené zabíjačkové atď), v komentároch k vegetariánskym alebo RAW,alebo nie klasickým spôsobom pripraveným jedlám má hlavne @kimlo jasne vyjadrený záporný názor,@evianine recepty by som tiež nenazvala odľahčenými od kalórií:-)ani len náznak k prijatiu nového(vymením múku za celozrnnú),ani deň bez mäsa...:-) tak potom neviem,asi to vidím inak,ako ty:-) Môj recept je len v inej forme,ako obvykle,suroviny som nemenila,a aj tak to odmietajú...tak sa zamysli,čo si napísala ráno:-) @eviana ,to sú všetko len synonymá,ty ako básnik slova to veľmi dobre vieš;-) @jujoska ,z kontextu si vyberá každý to,čo mu práve vyhovuje;-) teší ma,že to berieš s humorom:-))
salinka
Ja ešte túto formu chlebíčkov beriem. Veď si len tak hypoteticky predstavte, že možno príde doba, kedy sa chlebíčky pretransformujú do tabliet. A na párty vyfasujeme jednu pilulku chlebíkov a zapijeme to obsahom z nejakej kapsle. Hrozná, ale možná alternatíva vývoja! Takže užívajme si zatiaľ dobrú stravu a akejkoľvek forme:-))))
pusta
@slavka2012 , pozrela som si linky tebou pridané, vdaka.
netreba prešľapovať na mieste len s klasikou, ale vnímať aj nové trendy vo svete -
julica
Haha, akurat vcera som sa cudovala, ze sa dlho nik nehadal. Logicka uloha ako riesenie: 1. premisa: " tí staromilovia a tí, čo uľpievajú otrocky na klasickom tvare, nie sú schopní prijať nič nové progresívne a iné, hoci efektné a nápadité, tí by zrazu nemali o čom diskutovať"
premisa 2: ti, co to neprijali, su kimlo a eviana
Zaver: kimlo a eviana su…. (dopln). Mne sa servirovanie v poharoch paci, ale bez chleba, nemam rada rozmoceny chlieb
alex37
...dobrovoľne sa zaraďujem do kategórie "konzervy", milujeeeeeeeem silvestrovské chlebíčky :-), veka, šalát, šunka...., nuž čo zabijem sa? ale teba @kukulienka určite preto nemam menej rada ako doteraz :-), ale @evianu si veru nedám tiež za nič na svete :-) "ži a nechaj žiť" každý má právo na svoj názor :-)
radost
oo..ja si želám pokoj kukulienkinmu na VARECHE domu..!!
stačí dáky recept-a hned mnoho emocií k tomu..!!
@kukulienka
takáto je moja mienka:
ja mne a dedkovi do pohárov urobím "všehozmes" plus čistý chlebík k tomu..
..nech ťa posilní-čo ťa nezabije..!!
ved-len s ľudmi na svete sa veselo žije..
nem dobré by bolo..keby sme stvorení boli na jedno kopyto..
jede čihí..druhý hotá..jeden rýchly..druhý sa len šuchtavo motá..
jeden na tanieri..iný v pohári..
nech len radostne sa nám tu darí..:-)
kukulienka71
@julica ,vitaj! normálne som čakala,kedy sa stavíš:-)))mne sa zdá,že ty máš rada tieto prekáračky:-)ohreješ si tu svoju polievočku,ktorá by ti inak už dávno vychladla;-) už vieme,kto je tu na zadávanie logických hádaniek!:-)))mimochodom,aj @sovka62 bola proti,takže si uhádla len 2/3 ;-) Ďakujem za tvoj koment,ale chlieb sa mi vôbec nerozmočil,nemal z čoho...
kukulienka71
@alex37 ,na upresnenie,ja som mala problém s formou,nie obsahom chlebíčkov...tiež mi chutí veka,šunka,šalát...len nie do ruky:-))aj ja ťa mám rada,ani o mak menej,ako doteraz!
marianne
a schvalne ktora z Vas bude mat posledne slovo:-)) (dufam,ze nie ja...xixi) lebo chlebicky v pohari,vsetci triezvi a 53 komentov... tu cosi nesedi....:-D ja si toto bezne robim @pusta ,menej potom zjem a nepokeckam sa :-))
jamarlen
prečo mám toto jedlo rád?
ak si dám v práci k obedu iba obložený chlebík, či "zlepenec", cítim sa hladný, akoby to bola iba desiata. ak misku, či pohár naplním tým istým jedlom, jem ho vidličkou - už to je niečo iné - šalát. len miesto cestovín sú tam kúsky celozrnného pečiva,čo je aj zdravšie, jem oveľa pomalšie a mám pocit "obedovania", aj sýtosti.
eviana
@jamarlen , myslíš asi takéto niečo, však?


Pretože toto za obložený chlebík nepovažujem... ide o šalát... a v tom prípade nemám vôbec nič proti nemu, naopak, takýto a podobné šaláty milujem a robievam, aj keď recepty na ne z dôvodu, že ich tu podobných je uvedených do nemoty, nepridávam :)


eviana
@kukulienka71 , no pozerám ako si ma zaradila... len biela múka, žiadna zelenina, ani len náznak k prijatiu nového (vymením múku za celozrnnú)" ... racio totál v prdeli... a z Teba sa kedy stala odborníčka na zdravú výživu? Pretože Tvoj prvý "racio recept" sa objavil 24. januára 2014, tie predtým boli presne z rady tých, ktoré nie sú odľahčené od kalórií. Ja necítim potrebu - preto aby som sa niekomu zapáčila - pridať každý šalát, ktorý spravím. Ani pečivo, ktoré upečiem.
Nebudem menovať, ale je tu na vareche dáma, ktorá sa rozumie múkam, pečeniu chleba i pečiva tak ako málokto a je tak skromná, že nepridáva každý recept na pečivo, ktoré upečie a pečie naozaj denne. Veľmi ju obdivujem, veľa som sa od nej naučila nielen ja, ale aj mnohé ďalšie varecháčky a preto si nebudem jej zásluhy privlastňovať. Celozrnnú múku som používala dávno predtým ako si Ty vedela, že niečo také existuje :) ... a dovolila som si vložiť sem aj jeden recept s využitím "zdravších múk", pretože by bolo hriechom sa s niečim pre mňa novým (v tom čase som sa zoznamovala s múkou špaldovou) a tak dobrým nepodeliť:  varecha.pravda.sk/recepty/stavnata-babovka-zo-spaldovej-m...
jamarlen
ano,@eviana , niečo také, podobné, aj iné som mal na mysli, vďaka za pridané foto…..ibaže…... pod názvom "šalát" by, presne ako píšeš, mnoho ľudí recept neprečítalo, lebo sú apriorí "proti" šalátom:), alebo preskočili ako niečo nezaujímavé, obohraté…
aj názov robí jedlo. v záplave rcp. je čoraz ťažšie osloviť rozmaznaného varecháča, a preto oceňujem či už spontánny, alebo dobre premyslený :) skvelý marketing @kukulienka a jej názov ...
paploska
fíha čítam, ale niekde v polovici som sa stratila :-) ja chlebíčky nemusím a oceňujem kreativitu :-)
eviana
@jamarlen , rozumiem Ti veľmi dobre... ja naozaj nemám nič ani proti názvu, ani proti autorke receptu a už vôbec nie proti šalátom... len som si dovolila napísať svoj názor, že obložené chlebíčky mám rada klasickým spôsobom. Zrejme nie všetci sme pripravení vypočuť si aj nesúhlasný názor bez potreby "pomstiť sa" zaň. Čo mňa dnes naozaj veľmi prekvapilo a sklamalo... ale hold, hocijakí sme a niektorí ešte hocijakejší :)
tiginko
ja klasické chlebíčky zbožňujem, hlavne keď ich urobí niekto iný. Tak ale čo, zmena je život, nápad zaujímavý a kreatívny, a určite zaujme hostí niečím netradičným, ale sorry, ja radšej nebudem takto prekvapovať hostí, nemali by z čoho piť :-) @eviana , možno si len konečne pochopila podstatu a prapôvod mnohých betlov na tejto stránke... heuréka!
eviana
@tiginko , skusila som este raz... ak to neprejde, tak to vzdavam, pripadne poslem holuba :)
havino
jezus maria, človek tu príide oddýchnuť na pol hod pred spaním a nedá sa, vidím známe nicky tak čítam a čo sa dočítam? no nič, už som pár krát reagovala na vareche slovami, že nezvyknem sa starať, ale kedže mám nejaký ten pud pre spravodlivosť, aj ked mi prd pomôže, ale aspoň si napíšem svoj názor, takže môj názor, najskôr k receptu, budem úprimná, kreatívny je, to je všetko, @kukulienka snažila si sa, dala si nám inšpiráciu, ale inak by som si to vedela predstaviť aj ja, v tom pohári sa mi to zdá suché, viaznúce v hrdle, snad sa neurazíš, nie je nad to zahrýznuť do chlebíka, naraz s maslom, alebo s domácim šalátom a naraz so šunkou, vajcom, paprikou, uhorka ozdobená ako vlnkovka, syr, petržlenová vňaťka, zeleninka, naraz zahrýznúť a vychutnávať, zrejme patrím k tým, ako @pusta napísala a tým pádom sa o dotklo @eviany , že sme staromilovia a tí, čo uľpievajú otrocky na klasickom tvare, nie sú schopní prijať nič nové progresívne a iné, hoci efektné a nápadité, tí by zrazu nemali o čom diskutovať, takže diskutujem nadalej, pozdáva sa mi to, ale inak, napriklad ako pridal @2010 vo forme kokteilu, ale to je zas o niečom inom a takto si tu ubližujete, ktorí ste mali k sebe veľmi blízko, alebo takmer blízko,pomáhali ste si, len pre dokazovanie kreativity, teraz nemyslím teba @kukulienka

napriek tomu ja staromilová, neprijať nič progresívne, zajtra mám návštevu a idem robiť vietnamské rolky, palacinkové jednohubky od @2010 s lososom, ale na obložený socialistický bohate a moderne obložený chlebíček a trusiaci sa na tanierik nedopustím
tiginko
jezus maria, chcem byť tvojou návštevou, staronová staromilka Tánička...
2010
Len taka poznamka, aj s chlebickami sa da pohrat ako sa na slovensku hraju so zakuskami, pod slovom chlebicek dostane clovek vonku sandwich ( medzi chlebom ) a slovensky chlebicek je open sandwich, v azii kde nie su moc na sladke ich olovrat - afternoon tea, je dakedy uplne blaznovstvo.


marianne
@tanicka esteze si prisla,Ty mi vzdy napises od duse.:-) mam rada aj @kuku aj @evicku , sak vedia:-) a hadam vas baby nerozhadzu chlebicky v pohari....niekto takove,iny makove..ja zjem oboje..nejde o staromilstvo a o ulpievani na jednom tvare,skratka kazdy preferujeje nieco ine,co je na tom zleho...milujem aj klasicke chlebicky,ale tych strasne vela zjem,neviem kedy dost,ale ked ho nahadzem ho do misky alebo pohara vo forme salatu,a dam tam viac zeleniny,vtedy je to take ohranicene,:-))
pusta
@havino , ja mám len odlišný názor na vec, a nemám ho len ja, pritom som napísala aj to, že obložené chlebíčky milujem od detstva :-) nikde som @evianu nenapadla,nemenovala, takže nemalo sa jej čo dotknúť. ja jej názor a jej preferencie nezazlievam a ani nikde nevytýkam.
len si to pekne ešte raz pozorne prečítaj!
polovici sa tento nápad, recept a kreativita autorky páči, druhej polovici zase nie, mne osobne sa páči a mám na vec len iný názor.
podaktorým mojim neprajníkom, nebudem ich menovať, môj odlišný názor sa stal vodou na mlyn, aby ho mohli zneužiť na rozpútanie hádok medzi varecháčmi a teraz sa na tom zabávajú. nestalo sa po prvýkrát, nie ja, ale to oni spomenuli @eviana a @kimlo - hodilo sa im to:-)
@havino , ja som len povedala svoj názor, nič viac, nenapadla som @evianu a osobne to vidím len ako odlišné názory a nič viac - to je celé.
Pekný deň ti prajem :-)

eviana
@2010 , za Tvoj prispevok o 00.08 Ti veľmi ďakujem... presne tak som to myslela... aj "klasicke starosvetske komunisticke..." chlebíčky môžu byť pri troške fantázie iné, nové, zaujímavé...
Ale o tom to tu vlastne celé ani nebolo... ;)
kukulienka71
@havino ,vážim si ťa,názor povieš priamo,ale nepotrebujem tu dokazovať svoju kreativitu,to by mohol každý,kto sem niečo pridá:-) @eviana , v tvojej prvej TS pre mňa stálo,aby som zbytočne na Vareche nerýpala,bola by ma škoda.Tak sa pozri do zrkadla,že ty rýpeš pod mojimi poslednými receptami ani neviem, prečo?To je pomsta?:-) Tvoj alibizmus nemá hraníc,najprv v pohári odmietaš,potom odmietaš názov,potom odmietaš len moje prevedenie,lebo ty vlastne aj máš rada takéto šalátiky,aj ich robíš,len nepridávaš,lebo ich je tu donemoty...:-))z toho mi zíde len to,že osobne môj recept ti nie je po vôli...aj @pusta miluje chlebíčky,aj iní sa tak vyjadrili,ale vedeli to podať tak,aby to nemiatlo.Tak si uprac,prečo vlastne rýpeš??? Prepáč,že som nespomenula tvoj jediný recept zo semoliny medzi vyše stovkou tvojich...dosť veľa tvojich kamarátok sa tu ozýva len kvôli tomu,aby si ťa zastalo,inak by sa ani možno neboli vyjadrovali k receptu,tak neviem,načo to je dobré?
eviana
@kukulienka71 , a teraz je zrejme čas, aby si sa ukľudnila Ty a prečítala si moje komentáre poriadne.
Ja som do včera proti tebe nič nemala, tvoje recepty neodmietala ani teba ako človeka nesúdila ani nekritizovala, ani zámerne pod tvojimi receptami nerýpala.
Moje posledné komenty k Tvojim receptom:
eviana, 2. mája 2014 o 12:10 (Malinovo-makový kysnutý koláč z pohánkovej múky)
@kukulienka71 , nebudem sa zbytočne rozpisovať, ale musím uznať, že si klasiku posunula do vyššieho levelu, mak + maliny to musí byť skvelé :)
eviana, 26. apríla 2014 o 23:28 (Hovädzie v paradajkovej šťave s bazalkou)
Fajne si navarila @kukulienka71 , presne podľa mojej chuti, milujem kombináciu hovädzie mäso + paradajková omáčka. Robievam si vlastnú - mám vo svojich receptoch - a do nej priamo dávam bazalku a nakoľko bazalku milujem, dávam jej tam dosť, potom ju už netreba pridávať, krásne rozvoňaná a dochutená je samotná polpa. No dnes by mi u Teba veľmi chutilo... veľmi chválim :)
eviana, 24. apríla 2014 o 22:37 (Zelený životabudič)
@kukulienka71 , vyzerá to ozaj pekne zelenkavo jarne a nehorázne zdravo... ale ja radšej ako @afataga - max ako príloha ku krkovičke a s riadnou dávkou chilli :)))
eviana, 21. apríla 2014 o 20:21 (Mäkkučké žemle)
Parádne žemličky si napiekla @kukulienka71 , ako vatička mäkučké už na pohľad :)

Kde v týchto komentoch vidíš rýpanie? K receptom, ktoré ma nezaujali sa nevyjadrujem - jedine to môžeš z mojej strany považovať za rýpanie. Ale prepáč, ja nie som povinná chváliť Ťa za každý recept, ktorým si potrebuješ niečo dokázať. A "Tvoje" obložené chlebíčky do pohára sú podľa mňa kravina na entú a nazvite ma kvôli tomu hocijakými prívlastkami.
Píšeš o mojich kamarátkach, ktoré sa ozývajú len preto, aby si ma zastali... čítaš sa, ako úboho znieš? Poprosím ta, daj pokoj ľudom, ktorých si vážim. A nie preto, že sa ma zastali v nezmyselnej debate.
Čo sme si písali v správach sem vyťahovať nebudem, je to pod moju úroveň. Ale viac ti už písať nemám čo.

Opakujem: Ja som do včera proti tebe nič nemala, tvoje recepty neodmietala ani teba ako človeka nesúdila ani nekritizovala, ani zámerne pod tvojimi receptami nerýpala.
Píšem do včera, pretože od včera sa môj pohľad na teba zmenil diametrálne.
kukulienka71
@jamarlen ,ďakujem :-) @eviana ,odborníčkou na zdravú výživu sa nepovažujem,od 20-ky jem pravidelne zeleninu aj bez mäsa,celozrnné aj iné múky. Tebe som tuším aj písala,že mäso a klobásky jem vo väčšom množstve odkedy mám terajšieho manžela-mäsiara. Ani ja nepridávam každé pečivo,šalát,či zákusok,ktorý pripravím,ak sa ti to zdá,je mi to ľúto,že ma takto vidíš:-(
tiginko
čo tak trochu s humorom a nadhľadom brať niektoré komentáre? Mám z tohto tu pocit, že ide o život a nie o chlebíčky. Mňa tiež zvozili za ružovú údenú roládu a som sa z toho nepototo...
kukulienka71
@eviana ,k tebe už len toľko: za falošnými kamarátkami mi nikdy nebolo ľúto;-) @tiginko ,ak si si prečítala evianine komenty ku mne,tak by si ma chápala,nie na všetkom sa dá pousmiať:-( nejde o život,len o princíp,bud sa mi niečo páči,alebo nie...a nie zahmlievať a potom aj tak vysvitne,že pôvodný názor bol zaodetý len naoko do nevinnej poznámky. To človek cíti dlhšiu dobu,tak to aspoň vyvrcholilo...hádam sa mi nálada vráti,idem kosiť;-)
marianne
... je to smutno citat...koli takejto kravine sa pohadat dve inteligentne baby a obe mam rada.Celu diskusiu som si precitala od zaciatku. O chlebicky uz asi ani nejde,ale @kukulienka 6.maja o 21:48 napisala toto a nemam dovod sa jej zastavat...

kukulienka71, 6. mája 2014 o 21:48
Veď ja vás neprehováram:-) kto má rád klasiku,zostane pri nej,komu sa zunovala,víta aj niečo nezvyčajné...ja fakt,ked idem na návštevu a uvidím chlebíčky,ani sa neponúknem radšej:-) Tak aby ste vedeli,ked ma niekedy pozvete;-)
@mariamka ,@svedka ,@kimlo ,@eviana ,ďakujem pekne za vaše názory:-)

Neurazala sa a podakovala sa aj tym, ktorym sa to nepacilo.Tym ste to mali ukoncit.
luss44
@marianne , ráno po prečítaní ma napadlo presne to, čo Teba a myslím, že by to dotyčné tým aj ukončili. Stačí sa ale pozrieť o komentár nižšie a vieš, "kde je pes zakopaný". Škoda.
mariamka
veru smutne,, @marianne uplne suhlasim, si dobry arbiter,, je mi luto oboch stran, a smutno z tejto diskusie,, z tejto "inej" varechy.. sa to tu pekne s***
kukulienka71
milá @luss :-))),nie,nie...ako som Puste na to reagoavala,všetko zlé je na niečo dobré...nikdy by som sa nebola dozvedela,čo si ÚPRIMNE myslí o tom recepte Eviana a o mojom účinkovaní tu na Vareche:-) Veci sa nedejú náhodou!
marianne
nemas v podstate @kuku zaco,ver mi...mne to moze byt v podstate jedno,len skoda to bolo,presne ako @luss44 pise...to tak dopadne,ked posledne slovo je pre ludi velmi dolezite...,keby ludia pochopili,ze niekedy mlcati zlato,menej by si ublizovali
marianne
a nehrajte sa na ublizene a ukrivdene,vycinkajte si to v sukromi,v oboch bolo dost zlce, podajte si virtualne ruky a zivot ide dalej:-)...ste vyborne kucharky,skoda by to bola...ak ta to potesi @kuku aj moj muz vysostne neznasa chlebicky,nevie ich jest,vsetko mu z nich pada...ak to raz precita,zabije ma:-)))
kukulienka71
@mariamka ,@marianne ,tiež mi je smutno,celý deň mám pos***,nepomohlo ani to kosenie:-) nemám si dôvod (ani virtuálne) podať ruku s niekým kto ma za taký krátky čas už stihol vymazať aj z Fb, a pritom mi ublížil a urazil ma viac,ako ja jeho:-(
pusta
@luss44 , prosím ťa, aké polienko do ohňa odo mňa? ja som len vyjadrila svoj názor, a to, že tiež milujem klasické obložené chlebíčky už od detstva a tento recept od @kukulienka71 sa mi páči, lebo je nápaditý a kreatívny. a za tým si teda aj stojím.
nikoho som nemenovala, neoznačila a ani nevytkla jeho preferencie, odlišné od mojich
už naozaj nemám chuť písať to isté dookola, nože, prosím,tak si to len pekne v kľude ešte raz prečítaj! alebo som ťa zle pochopila? ak áno, tak mi prepáč!
dakujem a Pekný deň ti prajem :-)
megdesign
Caute all :)

Ked sa tak na tu celu diskusiu pozeram, zacalo sa to prave tu:

pusta, včera 06:46
no, ja celkom nerozumiem tým kontroverzným názorom, len si myslím skromne, že keby tam @kukulienka nedala názov Obložené chlebíčky v pohári - podľa mňa veľmi výstižný názov a veľmi kreatívny recept, ale ak by ten istý recept nazvala napr. "Koktail z......", potom by tí staromilovia a tí, čo uľpievajú otrocky na klasickom tvare, nie sú schopní prijať nič nové progresívne a iné, hoci efektné a nápadité, tí by zrazu nemali o čom diskutovať :-)
berte to len ako môj názor :-)

a tu:

pusta, včera 08:10
@kukulienka 71 , to nebola obhajoba, skôr kritika neoprávnenej kritiky :-)))
podľa mňa názov si zvolila správne, keby to bol aj práve "Koktail", aj tak by sa vyrojilo veľa kritík, či to kotail je alebo nie je.
zato spokojne nazvú a pochvália Svieškovú na smotane, ktorá ňou nikdy nebola a nebude, podobne nazvú čokoľvek ako Wellington, čo s Wellingtonom nič spoločného nemá...a tak podobne.:-)
vieš, treba mať v tom jasno, aj ked väčšina v tom asi jasno mať nechce :-)

Pohadali sa tu dve normalne baby z toho mala normalnych tu na vareche koli uplnej sprostosti ;)
marianne
nuz ako myslite @kukulienka ,ale nikto iny to za vas nespravi.Mozno raz......to uhrate:-).To ludia robia.Ospavedlnia sa,ak si myslia,ze nieco presvihli a ide sa dalej...Ver mi, ja o tom nieco viem,som skorpion,mne odpustanie a podanie si ruk ide tiez tazko:-))) ale ide,musi,ked som nieco potento...ja som svoj nazor napisala,myslim,ze Ty si kritiku zvladla 6.maja o 21:48 vyborne a ten zvysok bol uplne zbytocny...pre obe.
megdesign
@pusta , @pusta .... :)))
Ty si vyjadrila svoj nazor v komente a nepriamo si don prihodila na @kimla a @evianu /lebo pred tebou len oni dvaja dali kritiku/:

"potom by tí staromilovia a tí, čo uľpievajú otrocky na klasickom tvare, nie sú schopní prijať nič nové progresívne a iné, hoci efektné a nápadité, tí by zrazu nemali o čom diskutovať :-)"

;)
afataga
aj ja som kosila a kedze som unavena, sadla som si sem a precitala som si celu diskusiu, no ze uuuuuuuuuuuuuf, ale mozno niekedy nie je na skodu veci vypustit ventil, vyvetrat a potom sa ukaze, ze nie vsetko a kazdy vyzera tak, ako pred vetranim
pusta
@megdesign - Marcel, znovu opakujem, že nie!
len som vyjadrila svoj názor, síce je odlišný, ale ani @kimlo , ani @eviana neboli mnou menovaní, spomenutí a už vôbec nie napadnutí.
môžem predsa svoj koment doplniťa stojím si za tým, že tento recept od @kukulienka 71 je na vareche nový, nápaditý a kreatívny a že sa mi páči.
to je celé, nič viac za tým nie je! nemám čo k tomu dodať, hádam už stačilo.
dakujem ti za pochopenie.
eviana
@all poprosím Vás aby ste si zotreli poniektorí penu z úst, debata končí, všetci sme si povedali čo sme chceli, viac už naozaj netreba, šapitó zatvárame, cirkus skončil... poslúchajte a pekne sa hrajte.
@kukulienka71 , pozri na mobil, prišla Ti sms.
kukulienka71
@megdesign ,ja som si tiež nevšimla,žeby bola pusta niekoho menovala,aj sovka62 mala odmietavý názor,ani ona,ani kimlo sa neozvali proti puste,tak neviem,prečo to eviana musela urobiť,asi cítila potrebu ďalej brániť svoj názor,až sa domotala,a vyšla z nej pravda,čo si vlastne myslí o tom recepte a o mne...@afataga ,bingo!!
eldina
kuku, ale že u teba bude taká divočina v diskusii pri nevinných chlebíčkoch v pohári-by mi ani nenapadlo..:)
to ja, s osobnými útokmi od concorda , nazvanou niečo v zmysle "menopauzová predvádzačka"-sa môžem ísť schovať..:)
fandím ti!
yogicek
Milá @pusta
Nehnevaj sa na mňa, ale Ty stále hovoríš dookola to isté, že si nikoho nemenovala. To vieme všetci, že tam žiadne meno nepadlo. Prečo si ale nepovedala svoj názor na "staromilcov" a tých čo uľpievajú otrocky na klasickom tvare hneď vo svojom prvom komentári, ale až až potom, keď sa @eviana a @kimlo vyjadrili k tomuto kreatívnemu nápadu? Nemusela si nikoho menovať. Ľudia vedia čítať aj medzi riadkami. Ja som sa síce k tomuto nápadu nevyjadril, ale aj ja som sa v Tvojom komentári našiel, pretože som v tomto prípade tiež zástanca klasiky. @kukulienka nech si to naloží do čoho chce, mne je to jedno. Jednoducho som tento nápad prešiel mlčaním a hotovo. Ale nepáči sa mi Tvoj druhý komentár a následne na to tie ďalšie, preto reagujem. Pri jednom mojom rcp. mi vytýkali kreativitu, teraz by mi malo byť vytknuté, že som za klasiku. Tak ako? Pekný večer Ti prajem.
kukulienka71
@marianne ,že si škorpión,vysvetľuje,prečo ťa mám rada.Ja som Rak:-)mimochodom najcitlivejšie znamenie zo všetkých...@eldina ,:-))stávky na mňa radšej neuzatváraj,ďakujem za podporu.Vidíš,dopadli sme rovnako,a to sme chceli dobre!:-) Takže,na návrh @eviany ,predstavenie skončilo,ďakujeme za pozornosť!
kukulienka71
Dobré ránko,@yogicek ,ale už sme oponu stiahli,tak musím stiahnuť aj recept,aby sa po tebe neozvali ďalší "klasici a staromilci" Nehnevaj sa!
julica
@kukulienka , mrzi ma, ze som zmeskala to vzruso, asi pre mna tie prekaracky predsa az tak vela neznamenaju. Chlieb v pohari navlhne od dipu a rajcin, jednoducho to nemam rada. ako uz pisal ktori vyssie, chlieb by som dala bokom. pekny vikend vsetkym.
brambora
tak aby sme tu boli uz uplne vsetci z varechy, tak sa pridavam aj ja. :D takze mila @kuku , tiez sa priklanam k tym "staromilom" (a to som mlada zaba, ved vies). presne ako @tiginko mam rada klasika chlebicky, ale ked ich spravi niekto iny. :) vzdy na vianoce a velku noc si ich vychutnavam na navstevach. respektive aj jednohubky, oblozene misy a tak... ALE... ochutnat by som jasne ze ochutnala aj z pohara, velkou lyzicou by som bagrovala vsetko naraz. :) takze CHVALIM napad, mna by nieco take nenapadlo. ;) dufam, ze ma nezabiju isty ludia za nazor.
kukulienka71
@bramborka moja, som rada,že si zavítala a vyjadrila svoj názor, si mladá žabka, horúca krv, ale berieš to s nadhľadom, teším sa, že chváliš, aj ked môj nápad to nebol, len som ho posunula :-) No, to by už bolo fakt tragické, keby sme sa kvôli tu vyjadreným názorom mali zabíjať...
safran
ak by dnes niekto chcel pridať Cézar šalát a nikto na vareche by ho nepoznal, predpokladám, že ľudia by ho rozniesli na kopytách - tí istí, s tými istými argumentami :-)
rain333
zaujímavá inšpirácia - teda chlebíček v pohári by ma nenapadlo urobiť :-) ale táto debata pod receptom sa tu fakt nehodí...niekto si tu rieši komplexy?? :-D
kopretina
Moc se mi tento nápad líbí. Určitě je na vánoce a Silvestra udělám místo chlebíčků na vece. Už vybírám skleničky, ale trochu větší než 1 dl, spíš tak 2 dl. A hlavně se dá použít místo tatarky třeba zakysaná smetana ochucená pepřem, petrželkou, strouhanou nakládanou okurkou. Děkuji za skvělý nápad.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia