Obložená ryža MÉCHIKÁNO

Autor receptu: nonna

Je sezóna zelenej fazuľky, ľahodnej, chutnej a zdravej to strukoviny, treba využiť možnosť použiť ju čerstvú. Ale samozrejme sa dá tento recepis realizovať aj v zime použitím mrazenej. Teraz v letnom období aj celerovú vňať treba dať čerstvú, jednu menšiu byľku. A tak trošku toto papaníčko "navštevuje" Mexickú kuchyňu. Príjemné ochutnávanie!

1
porcia
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Fazuľku očistíme od fúzov, nakrájame na 1cm dlhé kúsky, rajčiny na tenšie mesiačiky a tie ešte raz prekrojíme. Syr pokrájame na malé kúsky.
  2. Na rozpálenom oleji krátko popražíme chilli, potom pridáme cesnak nakrájaný na plátky a nadrobno pokrájanú cibuľu a osmahneme do sklovita.
  3. Na cibuľu dáme fazuľku, chvíľku opražíme a zalejeme predhriatou vodou tak, aby bola fazuľka práve zaliata.
  4. Pridáme zostávajúce koreniny, osolíme, pridáme kukuricu a dusíme 5 minút.
  5. Potom pridáme rajčiny, dobre premiešame a dusíme 3 minúty.
  6. Nakoniec vhodíme do hrnca syr a necháme na ohni asi 1 minútu.
  7. Ryžu uvaríme v osolenej vode a dáme na ňu pripravenú zeleninovo-syrovú oblohu.