Oblíž prst

Autor receptu: gabrielka

Tento zákusok mám od kolegyninej mamy, je chutný, nie veľmi náročný a kľudne sa po ňom môžu oblízať prsty

Postup

  1. Vyšľaháme si 5 žľtkov, 100 g kryštálového cukru a 5 PL vody. Urobíme tuhý sneh z 5 bielkov a 100 g cukru, pridáme do žľtkov, premiešame, pridáme múku, kakao, prášok do pečiva a upečieme piškótový plát.
  2. Plnka 1: Uvaríme mlieko, žľtky a múku na kašu, necháme vychladnúť. Vymiešame maslo s vanilkovým a práškovým cukrom a spojíme s kašou, pomaly aby sa nezrazil maslový krém, dobre vyšľaháme na ľahký krém a natrieme na vychladnuté cesto. Na krém poukladáme odkvapkané ovocie a na to dáme plnku 2.
  3. Plnka : Vyšľaháme sneh z bielkov a cukru,/ dáme trochu šťavy z kompótu/ nad parou tak aby pena dobre držala. Natrieme na zákusok a navrch nastrúhame čokoládu. Krájame mokrým nožom. Prajem Vám aby ste si pochutili.