Oblíž prst (fotorecept)

Oblíž prst (fotorecept)
Foto: majka5551
majka5551Majka5551, recept pridal: 8. októbra 2012 14:00Ďalšie jeho recepty

Tento zákusok máme veľmi radi ale nerobíme ho často aspoň je pre nás vzácny.

Suroviny

60
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Cesto: Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh
Oblíž prst (fotorecept) - obrázok 1

2

postupne zašľaháme všetkých 5 žĺtkov a vodu..
Oblíž prst (fotorecept) - obrázok 2

3

zmiešame si sypké suroviny a zľahka zamiešame do hmoty.
Oblíž prst (fotorecept) - obrázok 3

4

Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme.
Oblíž prst (fotorecept) - obrázok 4

5

pečieme na 180 - 200 C 15 až 20 min. Po upečení necháme riadne vychladnúť.
Oblíž prst (fotorecept) - obrázok 5

6

Plnka: V mlieku rozmiešame múku, žĺtky a cukor a uvaríme na hustú kašu.
Oblíž prst (fotorecept) - obrázok 6

7

Do letnej zašľaháme maslo - postupne.
Oblíž prst (fotorecept) - obrázok 7

8

Hmotu vylejeme na korpus rozotrieme a necháme vychladnúť.
Oblíž prst (fotorecept) - obrázok 8

9

Sneh: Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou..
Oblíž prst (fotorecept) - obrázok 9

10

a hmotu dáme na vychladnutý koláč.
Oblíž prst (fotorecept) - obrázok 10

11

Na vrch nastrúhame čokoládu ale posypeme grankom záleží na fantázii. Prajem príjemné mlsanie.
Oblíž prst (fotorecept) - obrázok 11



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 8 ľudí (3,8 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • helca103, 8. októbra 2012 o 15:53
    tento recept poznám - je to výborný koláčik


  • izabella929, 8. októbra 2012 o 16:35
    poznám ho je veľmi mňamkový ma aj parádny.-))


  • xxlka, 8. októbra 2012 o 16:52
    A nie je tam na vrchu ešte kokos?


  • vierik, 8. októbra 2012 o 18:01
    Výborny fajnový zákusok,tiež ho takto isto robím.
    Ak sa môžem spýtať na akom programe robíš fotky,máš ich veľmi pekné,samozrejme aj zákusok je ukažkový...


  • majka5551, 8. októbra 2012 o 18:50
    @vierik fotky upravujem iba v PhotoScape ako rámček veľkosť a pou.meno


  • marcy, 8. októbra 2012 o 19:43
    ak by si nechala vychladnúť plnku a zošľahala s vopred vymiešaným maslom,mala by si plnku oveľa vyššiu a hutnejšiu.....ber,alebo nechaj tak :o))) každopádne si mi narobila chute,skvelá práca


  • renka73, 8. októbra 2012 o 19:50
    Krásny ,ukladám :-)


  • vierik, 8. októbra 2012 o 20:44
    @majka5551 ďakujem pekne :-)


  • jozka2, 8. októbra 2012 o 22:01
    tento kolac nesmel chybat na Vianoce,to bola pochutka pre moje deti.Ja som ale nedavala na vrch cokoladu ale som do snehu dala stavu z citrona ale to treba ochutnat asi kolko


  • medovnicek, 9. októbra 2012 o 08:09
    mňaaaaaaaaaaaam a že pozdravujem dzívča z Mauacek:)


  • garanco, 9. októbra 2012 o 08:47
    "Oblíž prst", v mojej písanke by sa to mohlo volať "oblíž aj stránku s receptom", taká je "pobabraná" plnkami.
    Tento recept mám už hodne dávno, len s malou, ale dobrou obmenou - na vrch prvej plnky dávam kompótové ovocie: broskyne, jahody a na to potom bielkový sneh. (prvý krém nechám vychladnúť- preto sa pečie tento koláč dobre v zime a potom plnku ešte raz dobre prešľahám, je potom nadýchaná)


  • hortenzia51, 9. októbra 2012 o 10:38
    @garanco..ja tak isto robím všetke plnky ako aj ty ale nie do letného pudingu šľahám maslo.. nechám ho najprv dobré vychladnúť a potom postupné zašľahám maslo a je taký krém ako píšeš nadýchaný..
    ale každý nech si robí po svojom ako je zvyknutí--


  • tinca, 9. októbra 2012 o 13:14
    občas robím je skvelý, ale aj dosť sýty,pekné foto:)


  • cica2, 9. októbra 2012 o 13:24
    poznám tento zákusok, je výborný a vydaril sa ti krásne :-)


  • orchidea, 10. októbra 2012 o 19:49
    aj ja ho robievam a veru je vynikajúci...máš ho pekný...


  • misel20, 20. októbra 2012 o 15:05
    Mnááám dala bi som si :-)


  • anina6, 13. januára 2013 o 18:46
    nádherný koláčik a určite aj chutný, ukladám.


  • maminka90, 4. mája 2013 o 12:09
    vinikajuci je uz som ho dnes robila :)) skvele


  • unta50, 19. decembra 2014 o 01:04
    Vyborny kolac ale 10 vajec je strasne moc :-D


  • dandy, 12. februára 2015 o 22:24
    No ja som ho robila dnes a som veľmi sklamaná, zákusok je presladený a to som dala do cesta len 180g cukru a škoda, že som dala celé dávky do krému. Skúsim ho urobiť bez snehu so šľahačkou a do krému dám len 2 žĺtka ...



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.

Morčacie rolky
Už po šestnásty raz sa v Hotelovej akadémii v Piešťanoch nedávno uskutočnila medzinárodná súťaž mladých somelierov. Dva tucty vedomostne nabitých

Diétna paradajková
Šesť pôstnych týždňov pominulo. Prichádzajú veľkonočné sviatky. Zelený štvrtok, Veľký piatok, Biela sobota, Veľkonočná nedeľa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist