Orechový zákusok bez múky
Orechový zákusok bez múky

Oblátkové orechové rezy fotorecept

luclup - fotkaluclup, 5. júla 2018
Oblátkové orechové rezy (fotorecept)
Foto: luclup

K dnešným 25. narodeninám som upiekla tento koláčik. Recept som našla v mamkinom receptovom zošítku a hneď mi padol do oka. Hoci nie je Zobraziť celý popisK dnešným 25. narodeninám som upiekla tento koláčik. Recept som našla v mamkinom receptovom zošítku a hneď mi padol do oka. Hoci nie je slávnostný, je presne na moju nôtu. Je naozaj výborný.

50 minút
príprava

Suroviny

6 ks
Cesto:
6 ks
150 g
150 g
1 bal.
6 ks
štipka
Plnka:
250 g
150 g
2 PL
50 g
Na posypanie:
30 g
80 g




Postup

  1. 1

    Oplátky orežeme podľa potreby a uložíme na plech prvú vrstvu (ja som použila plech s rozmermi 41x28 cm). Oblátky potrieme džemom, prikryjeme druhou vrstvou oblátok a opäť ich potrieme džemom (ja som dala druhú vrstvu tenkú, ale určite netreba šetriť). Zvyšné oplátky môžeme dať na kraj plechu, alebo ich zjesť :-)

    Oblátkové orechové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom.

    Oblátkové orechové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do žĺtkovo-cukrovej hmoty pridáme mleté vlašské orechy, kypriaci prášok a vymiešame vareškou. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a pridáme do cesta.

    Oblátkové orechové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Sneh zľahka vmiešame a cesto vylejeme na oplátky. Pečieme na 190 stupňov asi 30 minút do zlatohneda.

    Oblátkové orechové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plnku pripravíme zmiešaním všetkých surovín a odložíme do chladničky.

    Oblátkové orechové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Koláč po upečení necháme vychladnúť, natrieme plnkou, posypeme mletými vlašskými orechmi a postrúhame čokoládou. Môžeme hneď podávať :-)

    Oblátkové orechové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    :-)

    Oblátkové orechové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Prajem Vám krásny sviatočný deň, aj Monty si ho užíva :-)

    Oblátkové orechové rezy (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

sisinkacik
OOO ten vyzera krasne, vsetko najlepsie! mamkine recepty su vzdy najlepsie :)
monty469
Kolacik je jednoducho fantasticky!!!! Ved orechove cesto s orechovym kremom musi byt vyborne. Ocko si na nom prave pochutnava. Vrelo odporucam ;-)
farbuska
Koláčik vyzerá veľmi slávnostne! Krásna práca. Snáď príde naň rad, vďaka za recept.
tefalka
@Luclup (5.7.2018 12:09)

pridaj tie orechy do cesta to tam chýba v popise surovín ...inak krásny sa ti podaril
frezia
Velmi pekny zakusok, orechovy mozem vzdy. Ulozeny.
haji
Všechno nejlepší ke krásným narozeninám, hodně lásky, spokojenosti a úspěchů ve všem co děláš, milá @Luclup !! Koláč vypadá neskutečně krásně a chutně!! Hned bych dala testovací vzoreček. Je vidět, že jsi holka šikulka, geny nezapřeš! Fota k zulíbání, zahryznutí a pohlazení - skvělá práce! Zdravím celou rodinu, hezky si to užijte!
3sandra3
Koláčik vyzerá lákavo a veeeeľmi chutne.... a prečo nie slávnostne?? určite áno.... prajem všetko najlepšie ku krásnym narodeninám :-)
motyka
Myslím si, že na rodinné oslavy je dôležitejšia chuť zákuskov a hostiny, ako len slávnostný "výzor". A ten tvoj zákusok je chuťovo famózny. A mne sa veľmi páči aj ozdoba. Keď sa mi niekedy nepodarí poleva alebo niečo iné, tak tam capnem "žďíbec" šľahačky a tá to vyrieši aj zakryje. Ale ten tvoj zákusok to nepotrebuje.
Všetko najlepšie .......
violetacamorova
Montík je krásny, ako všetky mačičky na svete. A zákusok si trochu vylepšila, myslím tým džemom do oblátok a dvojitými oblátkami a ricotovým krémom...čo bude dobrota... Ja som použila minule ricotu do nejakého zákuska, nepamätám presne akého prvý krát a bola som prekvapená, aký je lahodná do krému....
luclup
@Haji (5.7.2018 15:07) Ahoj Haji, dakujem ti velmi pekne za krasne prianie :-) Doma vobec nepeciem, ked mame s manzelom chut na sladke, ideme do cukrarne. Peciem len, ked pridem na navstevu k rodicom, ked mam cas a hlavne - je pre koho piect. Ked pridu deticky, urcite sa to zmeni a tesim sa, ako im budem vypekat rozne dobroty. Testovacich vzorecku je tu este dost, ja si momentalne vychutnavam kolacik po ranajkach, orechova bomba, mnam :-) Dakujem este raz !


1x haji
luclup
@3sandra3 (5.7.2018 16:23)

Dakujem velmi pekne :-) Hm, asi mas pravdu :-D Na moj vkus je to fakt trosku slavnostnejsi kolac, kedze ma plnku. Zvycajne ja a plnky ... uuuuf :-D Nejdu dokopy, ale kedze som pouzila ricottu, je to fajn. Maslovu by som teda nezjedla (v povodnom recepte - masť, mozno pouzili smetol a pod.). Nie ze by som nemala rada maslo, alebo sa vyhybala mastnemu, to vobec nie. Ale ked citim maslo v plnke, nie je to moja salka kavy. Ale dobre, kazdemu chuti nieco ine :-) Tento kolacik chuti, a to je hlavne. Dakujem este raz a prajem pekny den.
luclup
@Monty469 (5.7.2018 12:13)

Mami, dakujem velmi pekne. Tak pre milovnikov orechov je to - to prave orechove :-D A my a orechy, ideme k sebe, takze nie je o com :-)
haji
@Luclup (6.7.2018 07:28)
Děkuji moc za milou odpověď a krásné foto, milá Luci. Nepochybuji o tom, že se i doma dostaneš do nejen pečící formy!! Jsi zlatá! Mám dotaz - jak a čím se ti daří nastrouhat či naškrabat? tak přepychové hoblinky z čokolády?? V tom mám jednu velkou mezeru - pravidelně s tím bojuji. Krásný den přeji celému rodinnému sdružení, hladím Montíka.
luclup
@Motyka (5.7.2018 21:08)
My narodeniny nezvykneme oslavovat formou obeda/vecere/oslav, takze ani tento krat oslava nebola, ale kolacik som upiekla aj tak. A ja prave torty a podobne zalezitosti nemusim, hlavne nic kde je nejaky krem. Ja som prave typ na orechove, jablkove, tvarohove ci makove kolaciky, v kombinacii s lekvarom ci cokoladou, posypkou, ovocim. Manzel, naopak, miluje kremove torty, kremese a podobne.
A spat ku kolaciku, chutovo je naozaj dobry. Ja si vobec nepotrpim na ozdoby, a dokonaly vyzor. Ako sa hovori, v jednoduchosti je krasa, tak sa toho drzim. Nie je len pri peceni, ale aj vseobecne :-) Tento kolac je sice na mna uz vyssi level, kvoli plnke a tak, ale narodeniny su len raz v roku :-D Dakujem este raz a prajem krasny den..
luclup
@Haji (6.7.2018 07:43)

Jednoducho - kuchynskou škrabkou na zeleninu :-) Zoberies cokoladu, a len skrabes po okraji, ako ked cistis uhorky ci mrkvu. Tahas pomaly a mas to hotovo :-) Niekedy sa hoblinky pekne zakrutia, ale vacsinou nie, asi zalezi aku cokoladu pouzijes. Ja som mala mliecnu Milku, mliecna je maksia,, ked pouzijes horku-tvrdsiu, hoblinky mozno budu krajsie, treba vyskusat ;-)


1x haji
luclup
@Violetacamorova (5.7.2018 22:27)
Monty je moj pokladik, vzdy ked pridem domov na navstevu tak sa tesim, ako ho vymojkam. Doteraz si pamatam, ked som bola po nho u bratovho kamarata, u nas v dedine. Take malicke klbko, s ostrymi zubkami a paperovou srstou. Odkedy si pamatam, vzdy sme mali kocurikov - Murka, Miska, Lea a teraz Montyho. Medzitym nejakych najomnikov na povale a podobne :-) Tento rok v maji oslavoval 3 roky. A zase odbocujem, kolacik .. v povodnom recepte boli dvojite oblatky aj dzem, akurat do kremu mala ist mast, predpokladam ze asi nejaky smetol ci maslo. Ja ale maslove kremy rada nemam, mascarpone sme doma nemali, ale mali sme ricottu, ktoru uz bolo potrebne spotrebovat. A sama som bola prekvapena, aky je ricottovy krem dobry. Ale ja na kremy nie som aj tak, toto je vynimka :-D Dakujem a prajem krasny den :-) Posielam Montikov prvy den doma, chudatko vystrasene malicke, pamatam ako spinkal na mojom vankusi, tak sa bal. A teraz, aky fesak odvazny je z neho :-)


3x mitzy, haji a jack
mitzy
@Luclup (6.7.2018 08:28)

Koláč super (ako vždy :)
A Monty je zlatúch! A tá fotka mimina Montyho - umrela som ♡
luclup
@Mitzy (6.7.2018 10:22)

Dakujem velmi pekne :-) Prva noc bola najhorsia, mnaukal, skryval sa, joj moj zlaty :-) Ale rychlo si zvykol, uz sa neviem dockat, kedy budem mat vlastneho kocurika. Teraz rekonstruujeme nas domcek, a ked bude hotovo, kocur na dvore musi byt :-) Prajem pekny den (este posielam nejake fotky, pre vsetkych milovnikov maciek ;-)


2x haji a jack
haji
@Luclup (6.7.2018 07:54)
Napadlo mi, že to bude škrabkou skrábané!! Oh, dobře jsi to podala - chce to aj měkčí čokinu, bo tá na vaření je cementovo odolná! Milka - to je ta pravá měkota, hurá!!
Montík je zlatý, každičký chlup na něm je hodný lásky! A pozér fotogenický - nemá chybu. Díky za všechna fota, je to ON, mého srdca šampión!! Od maličkého chlupatého klubka do dnešní krásy je Montík Jednička!
Milá Luci, z celého srdce ti přeji, ať máš domácí kočičí lásku co nejdřív!
1x luclup
siisa
Krásny koláčik, aj oči jedia :) Šikovná si :)
jack
No Lucinka,koláčik musel byť dobrýý.Veď aj dobre vyzeral.A Montík nemá chybu.A dokonca sa aj usmieva :)
luclup
@Jack (6.7.2018 19:55)

Dakujem, bol fajny :) Na fotkach, ktore som pridala, mal asi 2-3 mesiace :-) Pampusik malicky :-)
1x jack
terinka55
Na sladké veľmi nie som. Tvoj zákusok vyzerá, aj na pohľad, naozaj lákavo. Monty je veľký herec :-) Gratuluem!
olinka12
Koláčik už aj ukladám veľmi sa mi páči orechov mám veľa manžel ich miluje dúfam, že mňa bude viac ak mu tento koláčik upečiem
luclup
@Olinka12 (7.7.2018 20:27)
Dakujem :-) Aj my mame kopu orechov este z minuleho roka, a vyzera to tak, ze aj tento rok bude dost. U nas doma patria orechove medzi top kolace, ja pridavam vlasske orechy aj do chlebika, ked peciem. Ja dufam, ze ked ho upecies, tak vam bude chutit :-) Prajem pekny den




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia