Obilninová zmes ZELENINOVKA
Autor receptu: nonna
Toto je celkom rýchly, zdravý, vegetariánsky recepis, vhodný pre väčšinu, okrem "gluténových" alergikov. Je chudobný na lipidy a preto sa môže využiť aj pri "odtučňovačke".
1 porcia |
5 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup
- Pšenicu máčame 12 hodín, zlejeme, zalejeme čerstvou vodou a varíme cca 30 minút.
- Karfiol rozoberieme na malé ružičky, varíme asi 7 minút aj s kukricou /zaváranú netreba, len ju nakoniec pridáme/, na posledné 2 minúty pridáme na pásiky nakrájanú papriku.
- Rozohrejeme maslo, kratúčko na ňom opražíme kurkumu, pridáme uvarenú pšenicu a zeleninu.
- Rajčinu pokrájame nadrobnejšie, pridáme k pšenično-zeleninovej mase, všetko spolu miešame na ohni ešte asi 5 minút a opatrne osolíme.