Oberačkové mäso s domácim vajíčkovým pečivom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 29. júna 2015

Keď varím nedeľnú polievku z kostí akéhokoľvek druhu mäsa a nachádza sa na ňom aj troška mäsa, urobím buď večer, alebo druhý deň z Zobraziť celý popisKeď varím nedeľnú polievku z kostí akéhokoľvek druhu mäsa a nachádza sa na ňom aj troška mäsa, urobím buď večer, alebo druhý deň z neho nový obed, alebo rýchlu večeru..teraz som varila kačaciu polievku z chrbta..bolo na ňom dosť mäsa, tak som ho obrala, pokrájala a mali sme výbornú ľahkú večeru..moja mamka vola takto to mäso,,oberačkové,,lebo sa oberá z kostí..

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (chrbát)
1 PL
1 ks
1 strúčik
1 PL
podľa chuti
4 ks




Postup

  1. 1

    Mäso som obrala z kostí a pokrájala som ho na malé kocky..pripravila som aj cibuľu, lebo ju súčasne dávam na masť s mäsom..včera večer sme mali už málo chlebíka, tak som upiekla domáce pletenky...boli jemnučké, výborné a posypala som ich slnečnicovými a tekvicovými jadierkami..

    Oberačkové mäso s domácim vajíčkovým pečivom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    pletenku som prekrojila na polovicu a pozdžne tiež na polovicu..

    Oberačkové mäso s domácim vajíčkovým pečivom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na panvicu som dala roztopiť kačaciu masť, pridala som pokrájanú cibuľu..pokrájala som ju na väčšie kusy..

    Oberačkové mäso s domácim vajíčkovým pečivom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ihneď som k nej pridala aj pokrájané mäso..to preto, aby sa šťava z cibule postupne počas pečenia dostala aj do mäsa..spolu som všetko opekala...mäso sa potrebuje tiež opiecť, lebo je varené..

    Oberačkové mäso s domácim vajíčkovým pečivom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    všetko som osolila, okorenila a pridala som horčicu...všetko som dobre premniešavala, aby sa horčica dostala všade..

    Oberačkové mäso s domácim vajíčkovým pečivom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    potom som rozbila vajíčka, vyšľahala a poliala mäso..

    Oberačkové mäso s domácim vajíčkovým pečivom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    napokon som posypala strúhaným syrom a ukončila opekanie...pripravené jedlo držím na teplom mieste, pokiaľ si pripravím pečivo vo vajci..môžte použiť aj chlebík..

    Oberačkové mäso s domácim vajíčkovým pečivom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    rozšľahala som vajíčka, mierne osolila, okorenila..pripravené pletenky som namočila vo vajíčku a vyprážala na druhej panvici z oboch strán..

    Oberačkové mäso s domácim vajíčkovým pečivom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    rýchlo opiekla z oboch strán..zvyknem urobiť aj tak, že medzi opečené pletenky vložím plátok šunky a syra..vyzerá krajšie..

    Oberačkové mäso s domácim vajíčkovým pečivom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    hotové jedlo som servírovala tak, že na plochú stranu pletenky uložím pripravené mäso, posypem syrom a ozdobím smotanou..môžete použiť aj tatarskú omáčku..ozdobím a podávam s hojným množstvom čerstvej sezónnej zeleninky...vynikajúce jedlo..pletenka je ako perinka, na ktorej je uložený kopec výborného mäska s vajíčkom a syrom...prajem vám dobrú chuť..)

Diskusia k receptu

patroveckypitrs
Zase vydarený recept . Ja hlupák to vyhadzujem psíkovi to ma to ma ešte nenapadlo to aj takto pripraviť. No odteraz bude mať pes len čisté kostičky. Ukladám aj nejaké tie nebeské ***** za skvelý nápad.
afataga
aj ja by som si dala taku veceru, ale nie casto, lebo by som sa nevosla do dveri :-)
1x frezia
junior
Je to pekný recept, milá @Izabella , ale ja by som ho asi nemohol urobiť. Mám možnosť od kámoša sem tam získať kačacie, alebo aj kuracie trupy z domáceho chovu. Ja to upečiem normálne, ako sa pečie hus, alebo kačka. Získam dosť husacej, alebo kačacej masti. No a vždy si pozvem moju staršiu sestru na likvidáciu mäsa z trupov. Pripojí sa k nej aj manželka a ja a môj pes len na ne čumíme. Pes zo závisťou a ja s úžasom, ako sa behom minúty také krásne ženy dokážu zmeniť na také šelmy. Je to proste zážitok. Aj keď to asi robiť nebudem, máte u mňa 5 hviezdičiek.
tatranka
Recept je zaujímavý.No my oberačkové mäso nikdy nemáme,lebo od kostičiek nám mäsko najlepšie chutí.Takže len opiecť nejaké pečivo vo vajíčku,/ to robievame / a medzi pečivko vložiť šunku... xixixi.
izabella929
@patroveckypitrs ,pokiaľ som mala psíka, tiež mal hostinku on..teraz to ľutujem len tak vyhodiť..@afataga , často to nerobím ani ja..@junior ,,úsmevné..)nie vždy pečiem kačku v celosti..takto po častiach sa nám nepreje..)@perla61 , pochopila som..@amelie , teší ma, že ťa recept zaujal.-)@tatranka ,nuž v každej rodine sa to robí inak...a to je správne..moja maminka mala tiež rada celkom od kosti obrať..ja nemusím..) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-)
kukulienka71
Izka, takto zužitkovať obraté mäso sa mi páči, ja dám na hrianky nasucho opečené. Obraté mäso u nás končí obvykle na cibuli a červ. mletej paprike ako vložka do omáčky.
babkamt
šikovná gazdinka si , milá Izka. Vykúzliš chutnú dobrotu aj z mála.
eviana
@izabella929 a ja dumala, čože to za oberačkové mäsko bude, milé a musím Ťa pochváliť ako skvelá gazdinka všetko spotrebuješ a ešte takýmto fajným chutným spôsobom, veru by som rada ochutnala v takejto kombinácii :)
rela
My sme na tom tak isto ako píše @tatranka - oberačkové mäso máme ako predjedlo. Za recept dávam 5*
amilka2
Dobrý nápad, ja zas robievam nátierku alebo paštétu.
izabella929
@kukulienka71 ,ďakujem pekne za pochvalu..iste, že použitie tohto mäska, je v každej rodine iné..)@babkamt ,ešte stále mám na pamäti slová mojej mamky, ktorá veru s ničím neplytvala a využila všetko, aby nás nachovala a potešila.-)@eviana ,mám rada svoju kuchyňu a veru snažím sa využiť všetko, čo sa dá..toto bolo chutné a jednoduché jedlo, mnohostranne využiteľné a hlavne počas leta, keď je kopec čerstvej zeleninky.-)@rela , iste že každý využije mäsko podľa svojej chuti..@amilka2 , robila som už z mäska aj paštieku, nátierky doplnené rôznymi bylinkami..) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé slová, hviezdičky aj komentáre.-)
sracz
... oceňujem Tvoju nápaditosť, @izabella929 milá a priznávam sa, že napriek 7._mu X_ku rád kopírujem dobré myšlienky; aj od Teba Izka. Tentoraz je to 5* "oberačkové mäsko" podľa Teba! Včera som rozobral 4 králikov a z hrudných košov (z nich pravidelne pooberám aj za kopcovitý polievkový tanier krehkého mäsa; doma som z nich robil nadýchané mäsové guličky "kroketky" pre mojich Čvorgľov Lillynku a Samka; tentoraz urobím (opíšem, bez dovolenia, od Teba)!
frezia68
Výborné jedlo z oberačkového mäsa a máš veľkú fantáziu,vždy niečim prekvapíš :-)
klaudia968
@izabella929 výborný nápad, u nás tiež často zostáva mäso z polievky a neviem čo s ním. Teraz už budem vedieť. Ďakujem za inšpiráciu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia