Obed z pekáča

elysa - fotkaelysa, 10. marca 2013
Obed z pekáča
Foto: elysa

Nie vždy treba stáť pri sporáku celé doobedie...Chutný obed a myslím,že aj lacný...

4-6
porcie
25 minút
príprava
60-70 minút
na 200 °C

Suroviny

600 g
2 ks
1 kg
2 PL (alebo kečup)
2 PL
1 PL
1 PL
 (alebo solčanka)
1 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme,nakrájame na väčšie hranolky.Krídla umyjeme,tie tenké konce ja dávam do polievky a ostatok krídel prekrojím na polovice,osolím.Z pretlaku,horčice,sójovej a worchestrovej omáčky,oleja,uvedených korenín vymiešame marinádu.

    Obed z pekáča - obrázok 1
  2. 2

    Na pekáč vysypeme zemiaky,osolíme.

    Obed z pekáča - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme krídla a marinádu a dobre premiešame.Obložíme plátkami slaniny a polovičnými kolieskami cibuľe.Prykryjeme alobalom a aspoň na hodinu odložíme do chladničky,kľudne aj na celú noc.

    Obed z pekáča - obrázok 3
  4. 4

    Dáme piecť do vyhriatej rúry,približne na hodinu,potom odokryjeme a necháme pripiecť.Nepodlievame ničím,pod alobalom marináda a slaninka pustí dosť výpeku,ktorý sa sám pri dopekaní do chrumkava zredukuje.

Diskusia k receptu

margaretka28
Ked to budeš ešte niekedy robiť, skús vynechať vegetu, tie omáčky, horčicu a pretlak a uvidíš, že to bude ešte lepšie, inak fajn. Ja by som zvolila skôr bylinky na dochutenie, lepšie by som cítila chuť mäska,slaniny a aj zemiakov. Toľko môj názor, dúfam, že sa neurazíš:-)
elysa
@margaretka28 este to tak -urážať sa! nám to proste chutí,pochutiny nakupujem v špeciálnych obchodoch-mám možno mylný pocit,že je to tak zdravšie...@margaretka28 pochutili sme si...
aamm
vypadá to veľmi dobre,vyskúšam cez víkend
evanaaa
Ja takto robím s bravčovým mäsom, aj podobne ochutím, okrem omáčiek,a le zasa dám červ.mletú papriku a kolečká klobásky, mala by som urobiť, dávno sme nemali.
eviana
Krása... takéto rýchle recepty milujem... ďakujem za tip :)
elysa
@eviana veru niekedy treba popri varení ešte všeličo postíhať a vtedy prídu na rad takéto obedy...
vlado29
Elysa, budem musieť recept znova zopakovať- naštartovať chuťové poháriky:),trošku som ho len obmenil,mali sme morčacie mäsko,ale tiež je to operenec:) kvitujem popis pod obrázkom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia