Zapekaný baklažán

Obaľovaný zapekaný baklažán v paradajkovo-bazalkovej omáčke so syrom

Autor receptu: lalaska

Zdravý, jednoduchý a chutný recept ak nevieme čo s baklažánom.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme si (v osolenej vode) špagety najlepšie semolinové, celozrnné alebo ľubovoľné iné aké máte doma. Po uvarení ich scedíme, pridáme maslo podľa vlastnej chuti a necháme postáť.
  2. Baklažán ošúpeme a nakrájame na stredne hrubé kolieska. Kolieska obalíme vo vyšľahanom a osolenom vajíčku, môžme pridať štipku Podravky a následne v strúhanke, najlepšie celozrnnej, ale môžme použiť aj obyčajnú. Takto pripravené kolieska poukladáme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 10 minút na 180 °C.
  3. Pripravíme si ďalší plech, na ktorý vylejeme polovicu lúpanych paradajok alebo pretlaku zmiešaných s čerstvou alebo sušenou bazalkou. Upečený baklažán poukladáme po celej ploche plechu, túto vrstvu zalejeme zvyškom lúpanych paradajok a zasypeme strúhaným syrom. Túto zmes vložíme do rúry a pečieme 20-30 minút (záleží od vašej rúry) pri teplote 180 °C.
  4. Servírujeme na vrch cestovín. Dobrú chuť :)