Tvarohové guľky
Obaľované tvarohové guľky s broskyňovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
30 minút príprava |
Postup- Pistácie a pekanové orechy zomelieme. Pripravíme tri nádoby na obaľovanie – zvlášť na mak, orechy a pistácie.
- Tvaroh, žĺtky, celé vajce, krupicu, vanilkový
a práškový cukor a štipku soli zmiesime. Vytvarujeme guľky a varíme v osolenej vode. Hotové polejeme maslom a obaľujeme v pripravených zmesiach.
- Broskyňová omáčka: Hnedý cukor upálime na karamel, ošúpané
a odkôstkované broskyne vložíme do karamelu a orestujeme. Odstavíme, necháme vychladnúť, rozmixujeme a chuť zvýrazníme kvapkou rumu.
- Na tanieri podávame po jednej guľke z každého druhu a dozdobíme broskyňovou omáčkou.
|