Tvarohové guľky

Obaľované tvarohové guľky s broskyňovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

10
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Pistácie a pekanové orechy zomelieme. Pripravíme tri nádoby na obaľovanie – zvlášť na mak, orechy a pistácie.
  2. Tvaroh, žĺtky, celé vajce, krupicu, vanilkový a práškový cukor a štipku soli zmiesime. Vytvarujeme guľky a varíme v osolenej vode. Hotové polejeme maslom a obaľujeme v pripravených zmesiach.
  3. Broskyňová omáčka: Hnedý cukor upálime na karamel, ošúpané a odkôstkované broskyne vložíme do karamelu a orestujeme. Odstavíme, necháme vychladnúť, rozmixujeme a chuť zvýrazníme kvapkou rumu.
  4. Na tanieri podávame po jednej guľke z každého druhu a dozdobíme broskyňovou omáčkou.