Nutelová ruža

Juraj Baják
šéfkuchár siete Pizza Mizza, 30. júna 2016
Nutelová ruža
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4-6
porcie
180 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

500 g
200 ml
20 g
5 g
42 g
50 g
200 g
3 ks




Postup

  1. 1

    Do vlažného mlieka pridáme cukor, droždie, trochu múky a necháme nakysnúť. Po nakysnutí pridáme zvyšok múky, vajce, maslo a zamiesime cesto. Cesto necháme vykysnúť. Musí byť vláčne.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na 4 časti a vytvoríme guľôčky a rozvaľkáme ich na rovnaké kruhové pláty s priemerom 26 cm. Medzi pláty natierame Nutellu a naukladáme do tortovej formy na seba, posledný plát nenatierame.

  3. 3

    Do stredu položíme pohár s priemerom 7 cm a od pohára krájame na 16 trojuholníkov. Každé 2 časti preložíme do seba 2–krát tak, aby vzniklo 8 špirál. Natrieme ich rozšľahaným vajíčkom a necháme podkysnúť v tortovej forme. Pečieme dozlatista pri teplote 160 °C. Po upečení natrieme maslom alebo olejom.

Diskusia k receptu

havino
je to výborné, pečiem pravidelne, podobné cesto, jednoduché vianočkové, ale múky miešam, cesto rozdelím na dve časti, potriem dva kruhy, kakaom, škoricou, nutelu si robím už len domácu, zrolujem, spojím, ako vrkoč a uložím do formy, aj zajtra na raňajky máme presne taký




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia