Nutellové prekvapenie

Autor receptu: kicilanka

Tento volám Nutellové prekvapenie. Vlastný zákusok, vznikol náhodou a musím povedať, že je veľmi sladký, chutný a s prekvapením vo vnútri. Je to sladká bomba, ale prekvapenie vo vnútri to ešte spestrí.

25 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku preosiať, pridať k nej celý PDP (prášok do pečiva), kakao, všetko spolu poriadne premiešať s vareškou.
  2. Cesto: 1 celé vajce, cukor 250g, maslo 50g a mlieko 250ml spolu vymiešať s pripravenou múkou z bodu 1, s mixérom, na hustejšie cesto. Všetky suroviny je dobré mať v izbovej teplote. Ak je mliečko studené, troška ho v mikrovlnke ohrejem, ale nesmie byť horúce. Len vlažné.
  3. Cesto vyliať na plech, ktorý je buď vymastený maslom a vysypaný múkou, ja používam papier na pečenie. Rúra musí byť vyhriatá už vopred na 180 stupňov. Cesto sa pečie cca 20-25 minút. Fakt záleží od rúry, preto sledovať. Keď si nie som istá, či je cesto hotové, pichnem špilkou do stredu, ak sa cesto na ňu nelepí je hotové. Cesto nechať vychladnúť. Zatial si pripravím krém.
  4. Krém: Maslo 200g, lyžica kakaa, 6 lyžíc nutelly, 2 vrchovaté lyžice mletých orechov. Všetko vymiešat na krém s mixérom poriadne. Natrieme na vychladnuté cesto. Na krém uložíme višne- hustotu nechám na vás. Ja som uložila tak, aby bola aspoň jedna na každej vykrojenej kocke. (PS: višne sú prekvapenie, nie pre vás, ale skôr pre toho kto to bude papať a netuší že sú vo vnútri schované) :)
  5. Sneh: 4 bielka si začneme s mixérom šľahať na penu ale pozor! - nad parou. Ja som mala hrniec s trochou vody a nad parou som držala misu a šlahala sneh. keď sa začina robiť tuhý sneh prisypujem pomaly cukor, celý čas nad parou. Musí sa nám začať robiť tuhá pena ktorá tvrdne-tuhne. Hotový tuhý sneh ihneď natierať na krém- opatrne aby sa nutelový krém nemiešal s bielkovým snehom. Je dôležité rýchlo natrieť sneh, pretože tuhne a tažšie sa bude rozotierať.
  6. Na záver som vrch posypala trocha mletými orechami, a nastrúhala čokoládu. Nechať celý koláč stuhnúť v chladničke aspoň na 3 hodinky. Pred podávaním vybrať tak 20minút vopred z chladu. Dobrú chuť!