Nutellové prekvapenie

kicilanka - fotkakicilanka, 6. marca 2015
Nutellové prekvapenie
Foto: kicilanka

Tento volám Nutellové prekvapenie. Vlastný zákusok, vznikol náhodou a musím povedať, že je veľmi sladký, chutný a s prekvapením vo vnútri. Je to Zobraziť celý popisTento volám Nutellové prekvapenie. Vlastný zákusok, vznikol náhodou a musím povedať, že je veľmi sladký, chutný a s prekvapením vo vnútri. Je to sladká bomba, ale prekvapenie vo vnútri to ešte spestrí.

25 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
250 ml
3-4 PL
50 g
1 ks
Krém:
200 g
6 PL
1 PL
2 PL
Sneh:
4 ks
250 g




Postup

  1. 1

    Múku preosiať, pridať k nej celý PDP (prášok do pečiva), kakao, všetko spolu poriadne premiešať s vareškou.

  2. 2

    Cesto: 1 celé vajce, cukor 250g, maslo 50g a mlieko 250ml spolu vymiešať s pripravenou múkou z bodu 1, s mixérom, na hustejšie cesto. Všetky suroviny je dobré mať v izbovej teplote. Ak je mliečko studené, troška ho v mikrovlnke ohrejem, ale nesmie byť horúce. Len vlažné.

  3. 3

    Cesto vyliať na plech, ktorý je buď vymastený maslom a vysypaný múkou, ja používam papier na pečenie. Rúra musí byť vyhriatá už vopred na 180 stupňov. Cesto sa pečie cca 20-25 minút. Fakt záleží od rúry, preto sledovať. Keď si nie som istá, či je cesto hotové, pichnem špilkou do stredu, ak sa cesto na ňu nelepí je hotové. Cesto nechať vychladnúť. Zatial si pripravím krém.

  4. 4

    Krém: Maslo 200g, lyžica kakaa, 6 lyžíc nutelly, 2 vrchovaté lyžice mletých orechov. Všetko vymiešat na krém s mixérom poriadne. Natrieme na vychladnuté cesto. Na krém uložíme višne- hustotu nechám na vás. Ja som uložila tak, aby bola aspoň jedna na každej vykrojenej kocke. (PS: višne sú prekvapenie, nie pre vás, ale skôr pre toho kto to bude papať a netuší že sú vo vnútri schované) :)

  5. 5

    Sneh: 4 bielka si začneme s mixérom šľahať na penu ale pozor! - nad parou. Ja som mala hrniec s trochou vody a nad parou som držala misu a šlahala sneh. keď sa začina robiť tuhý sneh prisypujem pomaly cukor, celý čas nad parou. Musí sa nám začať robiť tuhá pena ktorá tvrdne-tuhne. Hotový tuhý sneh ihneď natierať na krém- opatrne aby sa nutelový krém nemiešal s bielkovým snehom. Je dôležité rýchlo natrieť sneh, pretože tuhne a tažšie sa bude rozotierať.

  6. 6

    Na záver som vrch posypala trocha mletými orechami, a nastrúhala čokoládu. Nechať celý koláč stuhnúť v chladničke aspoň na 3 hodinky. Pred podávaním vybrať tak 20minút vopred z chladu. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

motyka
V popise receptu píšeš, že do plnky dávaš maslo. Bolo by treba to ujednotiť. S maslom by to bolo lepšie, prípadne časť nahradiť uvareným pudingom. Ináč zákusok vyzerá pekne a keď sú v plnke višne, tak určite je aj výborný. Dala by som menej nutely. Niekedy vyskúšam.
evanaaa
Tiež sa mi páči aj plnka, višne ju len vylepšia, aj keď si ich v postupe zabudla dať.....a k tomu margarínu - ja ho síce nekupujem, lebo nepečiem, ale ako vidím pri nákupoch, je veľa ľudí, ktorí si nemyslia, že by im jeho používanie škodilo omnoho viac ako nejaké iné suroviny, potraviny. Komu vadí určite ho nepoužije. Dokonca s ním pečú aj profesionáli a možno by som ho použila aj ja, prípadne v kombinácii s maslom. Sem sa ľudia už boja aj napísať niektoré suroviny, lebo je tu nepísaný zákon - nepoužívať ich......Myslím si, že aj margaríny prešli vylepšením počas dlhej doby, a nie všetky fámy o zlých potravinách sú celkom pravdivé, aj keď pochopím, že mnohí majú k nemu averziu, ale nebudem zhadzovať tých, ktorí ho ppoužívajú.
workbitch
@evanaaa - uplne suhlasim, ked sa to niekomu nepaci, tak nech margarin proste nepouziva. zi a nechaj zit
mimochodom maslo tiez nie je bohvieco, rovnako ako psenicna muka a biely cukor... u toho sa nikto nepozastavi, ake nezdrave je to. ale akonahle je v recepte spomenuty margarin, kazdy sa zacne tvarit akoby ho nikdy nepouzil alebo nikdy nejedol nejaky zakusok, kde bol pouzity...
mariamka
zazraky sa deju :) kolacik moze byt chutny, vareny sneh si pametam z "obliz prst", to mi chutilo, keby sa tak jeden kusok dal upiect, to keby volakto vymyslel
tiginko
@marienka44 to je tak, keď autorka nenápadne potichu zmení suroviny a ty sem nechodíš zrejme každý deň, aby si to zistila...
evanaaa
@kicilanka , ja by som suroviny nemenila, je to tvoj recept, ostatní, ak ho chcú spraviť, si ho prispôsobia. Potom sú zbytočné zmätky.
brambora
autorka sem chodi, pridava recepty, meni suroviny a postup, ale zrejme slusna velmi nie je! :( kedze ludia jej tu kladu otazky a ona nie je schopna odpovedat na ziadnu z nich! radsej opravila recept bez toho, aby to aspon v komentari oznamila... a potom vacsina z nas je za blbca :-D dakujem, neprosim...
kicilanka
Zdravim všetkých, ktorý prispeli a pytaju sa ako je to s margarinom, maslom, višnami. Tento recept je prvý, ktorý som sem pridala. V kopírovaní receptu z pc a prikladaním tu na stranke. Info pre bramboru. V recepte boli chyby, ktore som opravila, presnejšie v noci kolo pol 1 ráno, a kedže opravu musel administrátor schváliť tak som žiaľ nemohla v noci napísať info že recept opravujem. A niektorí chodíme do práce a nie sme prihlásený na internete nonstop. Ďalej, prekvapenie sú višne. Ten kto koláč bude piecť samozrejme nebude prekvapený, ale ten kto ho bude papať ;)
Margarín- v recepte som napísala síce margarín ale kľudne môžete použiť aj maslo. Je to na vás. Ospravedlňujem sa tým ktorý boli evidentne veľmi momo z receptu. Kto chce vyskúša, kto nechce ...
Ak máte otázky kľudne sa pýtajte, ja odpoviem na každú otázku, ale prosím o troška ľudskosti, tiež nie som nonstop na internete ;) nič vám neutečie
kicilanka
@ivka77118 receptík som v noci opravila, zabudla som to skopírovať takže višne idú na nutelový krém :) môžete použiť aj iné kyslejšie ovocie, ide o to narušenie sladkého niečím kyslým :) ospravedlňujem sa za nejasnosti v recepte. Miška
kicilanka
@motyka prepísala som v recepte z margarínu na maslo, pretože to niektorím vadilo, kľudne sa dá použiť aj maslo, margarín alebo hoc aké iné maslo, každý podľa vlastného uváženie. Inak koláčik stojí za to vyskúsať. Ospravedlňujem sa za chyby v recepte :) Miška
kicilanka
@marienka44 opravovala som v noci recept, kde pôvodne bolo napísané margarín, ale aby nevznikali otázky typu prečo práve margarín, dala som proste maslo, takže môžete použiť podľa vlastného uváženia :) Ospravedlňujem sa za zmätok :) Miška
babkamt
koláčik vyzerá chutný. Chcem sa spýtať na veľkosť plechu na pečenie. Tipujem, že toto množstvo cesta nie je ne veľký plech. Koláč sa mi zdá dosť vysoký. V poslednej dobe pečiem len v malom plechu, manžel sa sladkého stráni. Ďakujem za odpoveď.
kicilanka
@babkamt veľkosť plechu v ktorom stále pečiem ja je: 37x25,5cm, výška plechu ak tiež treba tak 6,5cm. vyzerá byť vysoký, ale je akurát, prípadne treba dať troška menej toho krému a snehu :) inak je ok :) pred podávaním odporúčam vybrať tak 15minút :)
PS: ak by ste ho robili, prosím dajte mi vaše hodnotenie, nedostatky, a pobodne. Dobrú chuť. Miška
brambora
Mne sa praveze recept páčil, neber to v zlom. Len si pridala medzitým aj iný recept, a určite si dostala upozornenie, že ľudia sa pýtajú otázky. A predtým ako si sla upraviť recept si mohla napísať, že opravis. Takže to nie je o tom či máš čas alebo o schválení. Ps: veľa z nás chodí do práce ;-)
brambora
Teraz pozerám, že tu máš len tento kolacik. Sa mi zdalo, že som tu videla ešte niečo od teba. ;-) inak pekná fotka kolacu.
kicilanka
@brambora- tento je môj úplne prvý, len som ho opravila a čakala na schválenie od administrátora. Upozornenia mi žiaľ nechodia, preto o nich neviem, len som večer zašla skontrolovať stránku. No a kedže neviem ako ešte funguje presne stránka, tak som prv opravila recept, potom som chcela odpisovať na správy, ale žiaľ, nedalo sa, kým to nie je schválene :( takže to nebol určite úmysel tu spôsobiť chaos ;)
brambora
V pohodke... Hlavne, že je recept opraveny a varechaci môžu piecť. Pridávaj aj naďalej recepty, my sa tešíme každému jednému. ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia