Nutellové pokušenie

senoritka - fotkasenoritka, 27. marca 2014
Nutellové pokušenie
Foto: senoritka

Koláč vhodný pre čokoholikov a milovníkov sladkého pokušenia - nutelly. Má jedinú chybu - nevydrží viac ako 24 hodín :-))

15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 ks
4 pl
4 pl
2 pl
6 štvorčekov
1/2
Krém:
podľa potreby (nemusí byť pravá)
1/2 bal
Cca 250 alebo podla oka Ml
1 pl
2 ks
Podla potreby
cca 100  g (alebo Hera)
Ďalej:
1/2
1 ks
1/2
zvyšok




Postup

  1. 1

    Najprv si urobíme puding, pretože bude dlhšie chladnúť. Tretinu mlieka si nalejeme do misky, zvyšok vylejeme do hrnca a privedieme do varu. Do 1/3 mlieka pridáme polovicu zlatého klasu, múku, žĺtky a premiešame vidličkou. Keď mlieko v hrnci vrie vlejeme do nho vymiešané suroviny v miske a miešame aby nevznikli hrudky. Keď je puding hotový, necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

  2. 2

    Teraz si pripravíme piškótové cesto. Pripravíme si stredne veľký plech, dáme na nho papier na pečenie a potrieme olejom. Roztopíme si čokoládu. Oddelíme žĺtky od bielkov. Možme použiť aj zvyšné bielka z pudingu aby neostali na ocot. K bielkam pridáme štipku soli a vymiešame na tuhý sneh. K žltkam pridáme zvyšné suroviny aj roztopenú čokoládu a vymiešame s mixérom. Na koniec pridáme sneh z bielkov a jemne premiešame s metličkou. Vylejeme na plech a pečieme pri 180 Stupňoch asi 20 minút.

  3. 3

    Keď nám puding vychladol, v miske si vymiešane maslo s práškovým cukrom a pomaly pridávame puding. Do vymiešaného pudingu pridáme nutellu. Kľudne ju tam zamiešajte celú a nešetrite :-) No ak to nechcete mať veľmi sladké dajte menej, každý podľa vlastnej chuti.No a krém by sme mali hotový.

  4. 4

    Na cesto dáme polovicu krému. Na krém poukladáme bebe keksy. A na bebe keksy dáme zvyšok krému. Ak chcete Možte dať aj dve vrsty bebe keksov. Uložíme do chladničky a necháme aspoň hodinu stuhnúť.

  5. 5

    Po stuhnutí si roztopíme čokoládu so smotanou na šľahanie. Nemalo by to byť ani veľmi husté ani riedke. Na krém poukládame jahody z plechovky, prípadne iné ovocie, može byť aj čerstvé napríklad banány. No a na koniec to všetko polejeme úžasnou čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Dobrú chuť :-))

Diskusia k receptu

mamatata2
Sympatický koláčik a páčia sa mi aj tie kopčeky z jahôd a samé dobré suroviny, super.
senoritka
Bola to čistá improvizácia a už je aj prudko zjedený, neprešiel ani celý deň :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia