Nugety obalené v kukuričných lupienkoch fotorecept

katarina22 - bez fotkykatarina22, 23. augusta 2016

Možno tu už bol viackrát, no tento je ten môj. Nič náročné a nič špeciálne, prikladám na inšpiráciu :)

20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
Na obalenie:
150 g
3 ks
Marináda:
150 g
podľa chuti
podľa chuti
2 PL
3 - 4 strúčikov




Postup

  1. 1

    Kuracie mäso si nakrájame na rezance , kocky, ako je nám lepšie. Pripravíme si marinádu z bieleho jogurtu, ktorý zmiešame s 2 PL worčesterovej omáčky (áno, mám ju rada :-), 3-4 strúčikmi cesnaku. Podľa chuti si to dokoreňte soľou a čiernym mletým korením. Marinádu zmiešajte s mäsom a nechajte odstáť min.1 hodinu, aby mäso absorbovalo čo najviac chutí.

    Nugety obalené v kukuričných lupienkoch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď nám mäso pekne odležalo, pripravíme si misky na obaľovanie - hladká múka, vajíčka a kukuričné lupienky. Keď som nugety robila prvýkrát , bola som prekvapená , aké množstvo kukuričných lupienkov sa spotrebuje. Mäso vyberte z marinády a obaľujte pekne v poradí hladká múka, vajíčko a lupienky. Z vlastnej skúsenosti odporúčam nevynechať krok hladká múka a vajíčko - snažila som sa obaliť mäso hneď v lupienkoch, no hoci bolo dobre namarinované , nenalepili sa naň tak, ako mali. Pri obaľovaní v lupienkoch polovicu lupienkov rozdrvím v ruke na menšie kúsky, druhú polovicu dávam ako celé kúsky.

    Nugety obalené v kukuričných lupienkoch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A šup vyprážať! Už len chutná príloha podľa vášho gusta a...Dobrú chuť :) P.S. jasné , že ich jedávame s tatárskou omáčkou a ešte lepšia je k tomu sladkokyslá omáčka.

Diskusia k receptu

popoluska340
Receptik sa mi velmi paci,budem na navsteve deti s vnuckami,tak spravim take jednohubky.A k tomu coleslav salat.Posielam bodik.
nadia56
@Katarina22 , dobre a chutne si navarila, 5* davam,
takto upravene kuracie ale aj morcacie maso robievame aj my, len s tym rozdielom, ze ho nevyprazame v oleji ale pecieme ho v rure,
pekny den ti zelam ☺
popoluska340
Co vam poviem,nestihala som vyprazat,a navsteva si pochvalovala,ze aj oni si urobia doma.nemala som tatarsku,tak len s chlebikom,a chilli omackou.Ostal este kusok na kostovku pre manzela.A na zajtra este par kuskov mam v marinade.Budem robievat casto.


popoluska340
Katarina 22 receptik sa mi velmi paci,a vcera znova boli na obed.Ale manzel kuracie moc nemusi,tak jemu nabuduce spravim z kravcoveho kare.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia