Nugátové rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 14. septembra 2013

Včera som upiekla tento skvelý zákusok..veľa orieškov, veľa čokolády...čo dodať, stačí ochutnať a fajn kafíčko a môže byť vonku aj škaredo...deň je hneď krajší...recept Zobraziť celý popisVčera som upiekla tento skvelý zákusok..veľa orieškov, veľa čokolády...čo dodať, stačí ochutnať a fajn kafíčko a môže byť vonku aj škaredo...deň je hneď krajší...recept mi poslala moja priateľka z Rumunska..nevidela som obrázok, robila som len podľa receptu..

14
porcií
50 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
4
350 g
100 g
100 g
8 PL
na špic noža
Krém:
125 g
1 bal.
50 g
250 ml
3
200 g
200 g
Na vrch:




Postup

  1. 1

    Rozdelila som vajíčka...do bielkov som pridala 175g. práškového cukru/polovicu z celej dávky/ a polovicu vody, teda 4 lyžice vody, štipku soli a vymiešala som tvrdý sneh..

    Nugátové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    k žltkom som pridala 175g. cukru a 4 lyžice vody a vymiešala na penu...

    Nugátové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    do múky som pridala na špic noža prášok do pečiva a zmiešala....striedavo po lyžičkách som pridávala do žltkovej hmoty múku,mleté orechy a sneh z bielkov a veľmi opatrne vmiešavala...

    Nugátové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    plech som vystlala peč. papierom a cesto som vyliala na plech...trúbu som nechala vyhriať na 170st a piekol sa 20min. neviem, prečo sa takto popraskal korpus, ale inak bol v strede celý, len povrch vyzeral takto...musím dodať, že piškóta je veľmi jemná, ľahučká...že by tie oriešky na hrubo...?

    Nugátové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    po vychladnutí som rozrezala korpus na 3 časti...inak, krájať sa dalo fajn...korpus sa neropadal...bol v celosti..

    Nugátové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    a pripravila som si krém..: do mlieka som pridala3 žĺtky, vanilkový cukor,práškový cukor a škrob...vymiešala a dala hustnúť nad paru.. krém som miešala, pokiaľ nebol úplne hustý...dala som ho chladiť a občas premiešala...ešte do vlažného som vmiešala maslo..

    Nugátové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    do vychladnutej kaše som potom vmiešala 200g. roztopenej čokolády a všetko mixérom vymiešala do peny..

    Nugátové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    hotový krém som dala do chladničky..

    Nugátové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a naplnila som pokrájané časti a nechala som si aj na vrch zákusku...

    Nugátové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    vrch som ozdobila štiepanými orieškami..dala na noc do chladničky...krásne stuhla čokoláda a pokrájala som som ich na rezy..

    Nugátové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    zákusok je veľmi chutný, oriešky s čokoládou je skvelá kombinácia ku kávičke...prajem dobrú chhuť..

  12. 12

    Pozn. ja som použila do cesta sódu bikarbonu tak, ako to bolo uvedené v pôvodnom recepte...mne sa nezdá, že tá sóda tam patrí, lebo sa mi troška zvráskavelo cesto pri pečení...nič sa mu celkove nestalo, drží spolu, ale nepáči sa mi to vráskavenie...preto som opravila recept a prosím použite radšej prášok do pečiva...veľmi by ma mrzelo, keby ste pri pečení mali problémy..ĎAKUJEM ZA POCHOPENIE...

    Nugátové rezy (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

izabella929
v surovinách na krém som zabudla napísať 3 žĺtky, ktoré sa pridávajú di mlieka spolu s vanilkou , cukrom a škrobom a varia sa na hustý krém...dopíšte si to...ja to potom opravím...
tiginko
aaale, strašné chute mi robíš takto poobede... odchádzame na návštevu, vraj majú krémeše, tak sa nejako zahojím z tvojej nádhernej "provokácie"
pusta
tak povediac nebeská lahôdka :P
luss44
mňam, veru by som si dala hneď... vyzerá super čokoládovo a ešte k tomu s orieškami... mne chladnú záviny, tak si ma navnadila na sladké, že ani nepočkám kým vychladnú :) ukladám a dávam 5*
anina6
práve som dopiekla jablkový, ale ten tvoj nemá chybu, nádhera. uložený na vyskúšanie izka.
danda3
Pekávam nugátový, ale úplne iný, Tvoj vyzerá skvele, ukladám.♥
alex37
je krásny...už je v kk, prajem pekný deň :)
izabella929
Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za milé komentáre.-))) Teší ma, že sa vám táto čokobomba páči...))
izabella929
@mata3636...pravdupovediac , keď mi prišiel meilom recept, ani som neuvažovala nad tým, prečo sa tak volá...chcela som priateľke urobiť radosť a hneď som sa pustila do pečenia...možno kvôli tek čokoláde, ktoré je v kréme...je veľmi chutný a len škoda, že nemohla z neho ochutnať aj ona...je veľmi ďaleko odomňa...ďakujem ti.-)
vierik
Už je tam v KK,teším sa keď ho upečiem... vyzerá véľmi dobre...
manya
sódu som ešte do piškóty nepridávala, nemohla ona spôsobiť popraskanie korpusu? inak výborná inšpirácia na menšie množstvo kalórií.
izabella929
@mata3636...mo žné to je....nič nie je vylúčené...@vierik..som rada, že sa ti páči.-)@salinka..aj u nás čokoládové všetko obľúbené.-))@manya...robila som už veľa piškót so sódou a nič sa nestalo...ja to skôr pripisujem tým na hrubo mletým orieškom...ale výsledok bol výborný.-))) Všetkým vám veľmi pekne ďakujem za komentáre.-)
jozka2
vyzera fajnovo,len tie zltka doplnky snaz sa doplnit
jozka2
newrozumiem preco si pridavala sodu bic. do cesta ked v receptepises PDP,soda sa skor pridava do cesta kde je kysle mlieko,jogutr,smotana,ale ani v piskote by to nemalo vadit,len sa ti bude viac piskota roztriasat.
palokuchki
@izabella929 , vsetky tvoje zakusky su vyborne. Nemusela by si ma ani s tymto veru dvakrat ponukat. A ako vzdy mas perfektny postup.
eviana
@Izabellka , nádherné a ako čítam použité suroviny chuťovo famózne rezy, veľmi dobre si spravila, že si sa na ich pečenie hneď vrhla... mňa jednoducho takéto čokoládkové pokušenie vždy dostane... ukladám, tlieskam a samozrejme hviezdičkujem 5* ♥
izabella929
@jozka2...recept mi poslala priateľka z Rumunska, neskúmala som, ako sa prejaví sóda v korpuse..až po upečení som uvažovala a hľadala príčinu zvráskavenia povrchu..preto sa stalo, že v postupe píšem o sóde bikabone, ktorú som v skutočnosti použila pri pečení...oprav u som vykonala,na základe komentárov, v ktorým ma presviedčate, že vráskavosť spôsobila práve sóda a tak som ju v recepte vymenilla za prášok do pečiva.. toľko na vysvetlenie..a ďakujem za komentár.-)
izabella929
@palokuchki..ve ľmi ma teší, že taká skvelá kuchárka a pekárka , ako si ty Danielka hodnotí kladne moje zákusky a ja si to cením...))@dorisa.. teší ma.-)@eviana..som rada, že ťa zákusok zaujal a že sa ti páči.-))) Všetkým vám ďakujem pekne za milé komentáre.-)
astheart
Nugátové proto, že nugát se vyrábí z kakaa (čokolády) a ořechů. Výborné řezy! Ukládám.
sracz
Veru áno, milá @izabella929 = nugát & oriešky plus príjemné posedenie po Tvojom vynikajúcom obede & voňavá "Sumatra" káva s osobnou vzorovou prezentáciou aj tohoto Tvoje zákusku, tak to už hej!!! Radosť slúžiť pod Tvojim velením, aj keď mám odslúžených viac, ako 40 rokov, dobrovoľne sa hlásim do služby! Ďakujem, chválim a prikladám aj vysoké bodové ohodnotenie! -:)))
sonulienka
Jej Izka škoda,že nie si bližšie to je moje oblúbené.Krásne výborné čo iné sa dá od Teba čakať?
izabella929
@tinca ,,,je to tak ako píšeš milá Tinka, super zákusoček.-)@astheart.. ďakujeme za poučenie a teším sa, že sa ti zákusok páči.-)@sracz.. ďakujem ti za množstvo krásnych slov , leboí potešili moju dušičku.-))@sonulienka...nu ž, čo už...) ale zákusok je parádne chutný...to je hlavná vec.-))) a ja Vám všetkým úprimne ďakujem za krásne slová, ako aj komentáriky.-))
orchidea
Určite výborný zákusok...ukladám si recept a teším sa keď ho budem piecť...:)
oblizprst
V popise na cesto máš napísané 250 g cukru, ale v postupe máš dva krát 175 g, čo je spolu 350 g cukru. Tak čo je správne?
silvia68
Piekol už niekto tento zákusok? Samé obdivné komentáre, ale žiadny ohlas či to niekto vyskúšal. Ja som ho včera robila. Už z rozpisu surovín je zrejmé, že cesto je enormne presladené, množstvo cukru som skresala na 280 gramov, aj tak je veľmi sladký. Použila som čokoládu horkú, nestačí to na vyrovnanie chuti, ideálne aspoň 70 aj viac percentnú. Cesto mi vyrástlo obrovské, minimálne dvakrát také ako je na obrázku, mám plech 35x40 cm, čiže veľký , nie malý. Predpokladám že preto, lebo sa sneh šľahá s cukrom, čo ho spraví tuhým a drží cesto. Krém sa nemusí šľahať nad parou , je to vlastne puding , stačí na sporáku šikovne miešať, uľahčíte si prácu. Čokoládu som rozpúšťala priamo v horúcom pudingu a maslo som šľahala zvlášť, osobne mi nechutí rozpustené maslo. Čokoláda sa krásne rozpustí v horúcom pudingu a nemusíte špiniť ďalšiu misku.Prečo praská vrch koláča? Je jedno či dáte sódu bikarbónu alebo prášok do pečiva, praská pre ten cukor a oriešky, je to normálne a nie je to závada, ani chyba. Skúsim ho aj na budúce, ale jednoznačne cukor do cesta stiahnem na 250g, čokoládu použijem aspoň 70% a sneh vyšľahám bez cukru, všetok cukor zašľahám do bielkov.
izabella929
,
@silvia68 , súhlasím s tebou...boli to moje začiatky v pečení a recept som našla niekde na nete...dnes by som takú gebuzinu iste neupiekla..nech sa ti darí..)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia