Novoročné raňajky

rein - fotkarein, 31. decembra 2011
Novoročné raňajky
Foto: rein

Starodávny recept

10
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 nakrájaná na plátky
2 strúčiky
1 ks alebo zelko
1 l
1 kg
4 l
5 kg




Postup

  1. 1

    Ak sme rátali už v auguste s príchodom Nového roka,tak si kúpime 5 kg uhoriek a zalejeme ich nálevom,ktorý sa skladá s prísad,okrem mrkvy,cibule a cesnaku.Nálev varíme 5 minút.Uhorky naložíme do fliaš so zeleninou a zalejeme nálevom.Sterilizujeme 20 minút.A už len čakáme na deň D.

Diskusia k receptu

soniatko
uuuzaaasneee nemas donaskovu sluzbu? teraz by bodli :o)))) Stasny Novy rok!!! alebo ako mi este pred hodinou krical sused Stastny a Novyyyyy :o)))
izabella929
xixixixixixixixixixixixixixixixixixixi..tak toto fakt nemá chybu.-))))))))))))Veľa zdravia, šťastia a lásky v Novom roku 2012.-)))) preje Izabela....
edimilka
si šikovny klobuk dole , máš pravdu treba sa pripraviť na všetké možnosti, lebo nevieš ako všetko dopadne ja mám každý rok niekolko chutí uhorkov ,ale sranda musí byť ja skôr pozerám kde aký recept lebo ešte neviem tak pracovať s počitačom ,ale človek sa učí ,toto je velmi šikovná stránka ,a týmto pozdravujem všetkých varecháčov, ale aj nás mladé dámy vospolok ,páčia sa mi všetké recepty niečo skušam ,niečo napíšem do knihy ale je to fajn diky
anajka
Super nápad, určite to mnohým padne vhod. Všetkým "varecháčom" želám do Nového Roku veľa zdravia, šťastia a dobrých nápadov.
marijanka712
famózné, vystižné a trefné, - dobré ránko- krásný,úspešný, a tvorivý rok pre všetky vareškárky .......
sovka62
Naozaj vtipné, ale toto by ma v novoročné ráno určite zabilo! Ale poznám ľudí, ktorí sa liečia podobne. Ja už som sa dožila triezvosti, aj na Silvestra vypijem viac vody ako vína, ale v mojich mladých časoch sme nasávali bohatiersky. A potom ráno, keď nastali ťažké časy, použila som svoj osvedčený liek, fľašku koly na jeden dúšok. Dodala tekutiny, cukor, trochu kofeínu a deň mohol začať, nikdy nezlyhala.
dorisa
Ja mám kyslé uhorky rada hociktorý deň a kedže nepijem, tak len chválim. Slkutočne výborný, nápaditý a vtipný recept. Prajem šťastný Nový rok.
babidka
Kedze nepijem alkohol -mne by sa dnes zislo skor nieco na travenie a nie na popravenie :-) Vecer som to prehnala s jedlom.....
evanaaa
Ani ja nepijem - nemám problém. Ani sa neprejedám, asi mám msalý žalúdok, vydržím aj pol dňa od rána bez jedla, aj keď ja by som mala jesť viac, no mne chutí najviac večer tak po 18.00 hodine. Atiež moc kyslé nemám rada, viac sladkokyslé a trochu pikant. Ale komu to pomôže.......
používateľ nemá avatar
dry
dry
Prajem všetkým varecháčom šťastný a veselý rok 2012, veľa zdravia a nápadov v kuchyni a na stránkách VARECHY.
Najlepší liek proti kocovine je zásada nemiešať nápoje a vedieť kedy prestať piť. Po prechlastanej noci som pred spánkom zjedol kúsok klobásky alebo suchej salámy s chlebom. Kocovinu som nikdy nemal.
vierocka63
Tiez som mala par poharov zavarenych uhoriek,ked som ich isla na vianoce zobrat do spajze zistila som,ze tam nie je ani jeden a ked som sa pytala mojho muzicka ci o tom nic nevie,nie on partizan.Kotuha jedna!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia