Nočné wafle alebo lievance fotorecept

sdb - fotkasdb, 10. marca 2015
Nočné wafle alebo lievance (fotorecept)
Foto: sdb

Som stále väčším fanúšikom "nočných" receptov. Práca s nimi trvá 5 minút, necháte ich na pokoji pár hodín a výsledok je fantastický!

15
porcií
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

125 ml
10 g
100 g
500 ml
1 ČL
2 PL
750 ml
2 ks
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Do veľkej misky dáme teplú vodu, v ktorej rozmiešame sušené droždie, kým sa nerozpustí. V menšej miske zmiešame roztopené maslo, mlieko, soľ a cukor. Vlažnú mliekovú zmes vlejeme do veľkej misky a premiešame. Nakoniec primiešame múku. Misku zakryjeme plastovou fóliou a necháme cez noc kysnúť. Celá zmes môže zdvoj – až strojnásobiť objem, preto treba veľkú misu!

    Nočné wafle alebo lievance (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po 8 - 10 hodinách vmiešame vyšľahané vajcia a sódu do vykysnutej zmesi, dobre premiešame a môžeme robiť vafle. Ak nemáte doma vaflovač, pokojne robte na panvici, výsledkom budú lievance.

    Nočné wafle alebo lievance (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Výsledkom je odhadom 15 - 20 vaflí podľa veľkosti vaflovača. Podávame čerstvo napečené, poliate javorovým sirupom alebo posypeme cukrom a ozdobíme ovocím, s čokoládou alebo šľahačkou, fantázii medze nekladieme, chutiam tiež nie!

    Nočné wafle alebo lievance (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Za inšpiráciu srdečne ďakujem skvelm sestrám zo Sisters Bakery - https://www.facebook.com/pages/Sisters-Bakery/789295101138201

    Nočné wafle alebo lievance (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

jozka2
Waffle robim pomerne casto,len som ich nenechavala cez noc stat a nepridavala drozde.Skusim urobit podla teba,sice asi to z bezlepkovovou mukou nepojde.5
smejkad
hovoris ze podavame cerstve, teda na druhy den asi nie su nic moc, ale vyzeraju lakavo, vyskusam z mensej davky :-)
frezia68
Vydarené waffle (mám rada,ale vaflovač som podarovala v rodine),takže vyskúšam nanajvýš pár lievancov a chválim Tvoju šikovnosť :-)
martyka14
Mne sa páči tá nočná práca, určite skúsim. Večer pripraviť a na druhý deň dorobiť - super.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia