Pudingový zákusok

Noc v Benátkach rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Recept som dostala emailom a samozrejme som ho upravila na veľkosť môjho plechu aj podľa svojho vkusu. Názov receptu aj použité suroviny sú zhodné s receptom, len trošku inak.

20
porcií
50 minút
príprava
2x10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kokosové cesto: Vajcia som rozdelila. K bielkom som pridala štipku soli. Žĺtky som si odložila do krému. Bielky so soľou som vyšľahala do polovice tuhosti a začala som prisypávať po lyžiciach cukor. Preložila som ich do misy. Podľa receptu sa má piecť kokosový korpus spolu s kakaovým tak, že na kokosové cesto sa vyleje kakaové. Považovala som to za dosť suchý zákusok, preto som korpusy piekla osobitne a spojila som dva upečené korpusy horúcim lekvárom.
  2. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala k bielkom a opatrne, aby som nepolámala sneh vmiešala.
  3. Napokon som opatrne vmiešala po častiach aj kokos. Plech 27x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a plát sa piekol 10 minút. Upečený aj s papierom som ho preložila na mriežku a nechala chladiť.
  4. Kakaové cesto: Celé vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
  5. Zmiešala som múku, prášok do pečiva, kakao a sódu a preosiala do vajcového základu a opatrne vmiešala do cesta. Cesto som vyliala na papierom vystlaný plech toho istého rozmeru a piekol sa tiež na 180 °C 10 min.
  6. Upečené korpusy sa chladia.
  7. Krém: Tu som recept opäť zmenila. K žĺtkom som pridala 12 PL smotany, dala do rajnice a na sporáku uvarila spolu s vanilkovým cukrom hustú kašu a nechala som ju chladiť. Považovala som za málo zmiešať žĺtky s 5 PL mlieka.
  8. Na môj plech potrebujem väčšie množstvo krému a tak som ešte vo vode vymiešala Zlatý klas a detskú krupicu a uvarila som ďalšiu hustú kašu a nechala vychladiť. Obe kaše - žĺtkovú aj zo Zlatého klasu som potom spojila a dobre vymiešala.
  9. Maslo s cukrom som vymiešala do peny a postupne som po lyžiciach pridávala vychladnutú kašu a dobre vyšľahala, napokon som pridala aj likér.
  10. Vymiešaný krém som preložila do misy a uložila do chladničky stuhnúť.
  11. A zostavila som koláč: Na kokosový korpus som natrela horúci broskyňový lekvár.
  12. Na lekvár som položila kakaový korpus a natrela som ho horúcim lekvárom.
  13. Na lekvár som natrela krém a uložila do chladničky na 4 hodiny.
  14. Keď krém poriadne stuhol, pripravila som čokoládovú polevu, koláč som poliala a uložila na celú noc do chladničky. Na druhý deň som upravila boky zákusku...
  15. ...a nakrájala na rezy. Prajem vám dobrú chuť.