Nízkosacharidové sušienky

aszabka - bez fotkyaszabka, 17. mája 2015
Nízkosacharidové sušienky
Foto: aszabka

Vymyslela som si sušienky vhodné do stravovania pri cvičení a posilňovaní. Sama som prekvapená, že sa vydarili. Ponúkam, ak by ktosi mal záujem trochu Zobraziť celý popisVymyslela som si sušienky vhodné do stravovania pri cvičení a posilňovaní. Sama som prekvapená, že sa vydarili. Ponúkam, ak by ktosi mal záujem trochu zdravšie mlsať :)

20 ks
porcií
45 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

50 g
30 g
50 g
10 g
2 PL
30 g
1/2 čl




Postup

  1. 1

    Ako prvé som si do hrnčeka pripravila chia a ľanové semienka a zaliala ich vodou, neviem presne, akým množstvom, dolievala som, pretože rýchlo nabrali na objeme, ale bolo to asi 1-2 dcl.

  2. 2

    Do misy som si navážila všetky ostatné suroviny a asi po polhodine som k nim pridala rôsolovitú zmes semienok. Všetko som zmiešala a na plech s fóliou na pečenie som lyžičkou tvorila sušienky. Vyšlo ich 20. Zmestili sa na 1 veľký plech, vložila som ich na 20-25 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Kalorické hodnoty jednej sušienky sú 1,4 g bielkovín, 3 g sacharidov a 3 g zdravých tukov. Nie sú ani mäkké, ani chrumkavé, sú také akurát a chuťovo sú skvelé.

Diskusia k receptu

evanaaa
A nebolo by dobré tie semienka trochu podrviť, aby sa z nich uvoľnilo viacej toho, čo obsahujú? Dnes som mala kašu so semeinkami chia, tie som si pridala do mlieka, takže kaša bola mierne pudingovitá, síce som ich nemliaždila, ale skôr by som tie ľanové.
aszabka
Tie ľanové semienka zmäknú, ak ich necháš dlhšie namočené, tým pádom ich budeš vedieť ľahšie rozhrýzť..ale urob, ako uznáš za vhodné..možno i ja raz vyskúšam podrviť ich pred pečením..
marika21
Sú ľanové semienka aj drvené. Mám také. Používala som aj celé. Teraz si dávam pol na pol.
ajkadajka22
Lenže hotové drvené semienka strácajú na kvalite,lebo ich mastné kyseliny rýchlo oxidujú a horknú,preto je najlepšie semienka podrviť tesne pred konzumáciou.
ilusa
Dievcata aj ja som kupila drvene lanove semienka,pouzivam ich uz asi mesiac a nie su horke.Mam ich v uzavretej nadobe.Cudujem sa,preco ich potom predavaju mlete,ak by mali stracat ucinost.Ak viete k tomu nieco viac,podelte sa prosim s vedomostami.
marianna76
zaujímavé, ... ono, sú nízkosacharidové .... ale nie podľa nízkosaharidovej diety, ... :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia