Foto: 2010
Pred par dnami tu bol novy recept- Splynutie chuti ( ktory obsahoval viacej ingrediencii ako je zvykom) . Tu je Nigerijska salatova klasika ako Zobraziť celý popisPred par dnami tu bol novy recept- Splynutie chuti ( ktory obsahoval viacej ingrediencii ako je zvykom) . Tu je Nigerijska salatova klasika ako sa robi v afrike, hlavne nesmie chybat paradajova fazula ( baked beans) http://www.nigerianfoodtv.com/2014/05/nigerian-salad.html
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dame si varit zemiaky v supke. Pred koncom pridame na 8 minut vajicka ktore uvarime na tvrdo. Mladu mrkvu umyjeme oskrabeme a nastruhame ( dame na nu citronovu stavu aby nam nezcernela) Kapustu nastruhame alebo nakrajame na tenko. Uhorku osupeme a rozkrojime po dlzke a vyberieme semienka a pokrajame na kocky. Paradajky nakrajame na kocky ( dakde vyberaju semienka) salatove listy umyjeme a natrhame - na drobne kusky mrazeny hrasok alebo konzervovany zleje a pridame tak za hrst tak isto kukuricu ja som dal povarit na chvilu mladu ale da sa pouzit aj z konzervy.
- 2
Uvarene ochladene zemiaky osupeme a nakrajame na kocky. Vsetku zeleninu zmiesame, ochutenie je tradicne Nigerijske ale pre nas nezvykle. Pridame konzervu paradajkovej fazule - ako Heinz baked beans a anglicku klasicku omacku Heinz Salad Cream ked nemame pridame majonezu podla chute. Nakoniec prizdobime na tenko nakrajanym vajickom. Tradicne sa serviruje s jollof rice.
- 2
PS: v Nigerii som prezil niekolko rokov.
ktoru spominam hned na zaciatku
www.nigerianfoodtv.com/2014/05/nigerian-salad.html...
@jahodka6064 podla tej nigerijskej stranky (Nigerian salad is usually served with Heinz original Salad Cream. In the absence of this, Mayonnaise or condensed milk can also be used)
Aj ja si davam extra chilli to je ta cervena ciara na taniery, ale jollof ryza je sama o sebe stiplava
tie cervene ciary je chilli sauce.
Info o ryži som si všimla už na konci receptu, hneď som ju pozerala na youtube, tiež vyzerá, že by nám mohla chutiť. Keď pridáš svoj overený recept, možno vyskúšame tiež :-)