Nigerijský šalát

2010 - bez fotky2010, 17. júla 2015
Nigerijský šalát
Foto: 2010

Pred par dnami tu bol novy recept- Splynutie chuti ( ktory obsahoval viacej ingrediencii ako je zvykom) . Tu je Nigerijska salatova klasika ako Zobraziť celý popisPred par dnami tu bol novy recept- Splynutie chuti ( ktory obsahoval viacej ingrediencii ako je zvykom) . Tu je Nigerijska salatova klasika ako sa robi v afrike, hlavne nesmie chybat paradajova fazula ( baked beans) http://www.nigerianfoodtv.com/2014/05/nigerian-salad.html

20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

 (hlávkový šalát)
 (alebo čerstvý)
 (alebo salad cream)
 (baked beans)




Postup

  1. 1

    Dame si varit zemiaky v supke. Pred koncom pridame na 8 minut vajicka ktore uvarime na tvrdo. Mladu mrkvu umyjeme oskrabeme a nastruhame ( dame na nu citronovu stavu aby nam nezcernela) Kapustu nastruhame alebo nakrajame na tenko. Uhorku osupeme a rozkrojime po dlzke a vyberieme semienka a pokrajame na kocky. Paradajky nakrajame na kocky ( dakde vyberaju semienka) salatove listy umyjeme a natrhame - na drobne kusky mrazeny hrasok alebo konzervovany zleje a pridame tak za hrst tak isto kukuricu ja som dal povarit na chvilu mladu ale da sa pouzit aj z konzervy.

  2. 2

    Uvarene ochladene zemiaky osupeme a nakrajame na kocky. Vsetku zeleninu zmiesame, ochutenie je tradicne Nigerijske ale pre nas nezvykle. Pridame konzervu paradajkovej fazule - ako Heinz baked beans a anglicku klasicku omacku Heinz Salad Cream ked nemame pridame majonezu podla chute. Nakoniec prizdobime na tenko nakrajanym vajickom. Tradicne sa serviruje s jollof rice.

    Nigerijský šalát  - obrázok 2

Diskusia k receptu

denyany
Rada experimentujem, ale toto by som neskúšala. Mám rada všetko so všetkým, ale tu je toho akosi veľa aj na mňa. Možno bez fazule a vajec a zemiakov....
katka78
A mne sa celkom páči, vyskúšam. U nás idú jedlá podľa tvojich receptov na odbyt, naposledy stifado, clafoutis aux cerises a africký šalát (nie spolu). Ten šalát mávame teraz často, dobre padne v tomto počasí. Teším sa aj na tento, vyzerá byť celkom sýty. Ďakujem popredu, asi recept neskôr tradične skryješ, tak tam už sa nebude dať. Prajem pekný deň! :-)
izabella929
@2010 ,páči sa mi tvoj šalátik, šaláty mám rada,môže sa v nich miešať čokoľvek, okrem cesnaku..zaujímavý názov..
2010
@katka78 dakujem. Takychto kolonialnych zlatanim kde domaci kuchar sa snazil vyrobit daco pre svojho pana je vela po svete. Teoreticky by nemali fungovat a mali byt davno zabudnute po odchode kolonizatorov, ale napriklad vo Vietname ich narodny sendwich Banh mi je podobny gulas francuzskych surovin, a v indii vytvor Kedgeree je uplna spica, tak isto tento salat vyrobeny pre daakeho oyibo ( biely po yoruba), sa stal narodnym salatom.
PS: v Nigerii som prezil niekolko rokov.
jahodka6064
v Nigerii nepouzivaju majonezu asi tolko inak salat ok, a chyba tam chilli, moj manzel je z nigerie
jahodka6064
inak neznasam prerobene recepty a potom tvdia ze je to original tak je to aj s cinou :(
2010
@ivetkapridujani ? ano zlatal som ho podla nigerijskej stranky
ktoru spominam hned na zaciatku
 www.nigerianfoodtv.com/2014/05/nigerian-salad.html...

@jahodka6064 podla tej nigerijskej stranky (Nigerian salad is usually served with Heinz original Salad Cream. In the absence of this, Mayonnaise or condensed milk can also be used)
Aj ja si davam extra chilli to je ta cervena ciara na taniery, ale jollof ryza je sama o sebe stiplava
tie cervene ciary je chilli sauce.
2010
V Nigerii tento salat nie je povazovany za samostatne jedlo len ako priloha, a ked tak sa pridavaju cestoviny, corned beef atd.



elixir
Pekný šalát, takéto mixnuté šaláty robievam často, hlavne takto počas leta... vždy zopár zemiakov, vajce a potom k tomu iná zelenina podľa chuti. Fazuľu som ešte nepridávala, vďaka za tip. :)
evanaaa
Práve to som chcela napídsať, že šalát je bohatý na pridané suroviny, vypadá byť sýty, takže by sa dalo nahradiť aj hlavné jedlo, obed....jedine, čo ma trochu zarazilo je pridanie vajec do zemiakov pri konci varenia. To by som iste neskúšala, aj keď sa tie zemiaky varia v šupke, predsa len vaječné škrupiny......
katka78
Tak teda.. šalát je naozaj veľmi chutný, hlavne keď sa dobre vychladí a chute prepoja. Ešte ho toto leto určite zopakujem. Ďakujem :-)


2010
@katka78 -:) ty si ma prekvapila ze si sa podujala na tuto zmes chuti, co je na tom zvlastne v Nigerii sa tento salat je spolu s ryzou - Jollof rice, asi by som mal aj nu pridat recept ( inac je vyborna) aj ked nezvykle pikantna.


adina1
Prosím si receptík na tú pikantnú ryžu... Šalát vyzerá zaujímavo -určite sa ocitne na mojom tanieri, ale tá ryža ma tiež oslovila... Pikantné ja môžem :-)
katka78
Veď je to dobrá zmes chutí. Len tak sa po ňom zaprášilo :-) Btw, slovenský zemiakový-majonézový šalát tiež nie je práve skromný, čo sa týka počtu surovín.. môže sa ich tam zdať niekomu veľa, ale my vieme svoje :-)
Info o ryži som si všimla už na konci receptu, hneď som ju pozerala na youtube, tiež vyzerá, že by nám mohla chutiť. Keď pridáš svoj overený recept, možno vyskúšame tiež :-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia